رئیس جشن بزرگ سینمای ایران در نشست تشریح جزئیات این جشن گفت: برای سینما در زمینههای مختلف تلاشهای فراوانی انجام شده، اما جدا جدا است و نیاز داریم مسیر مشخصی را پیدا کنیم، باید اتاق فکری تشکیل شود و سمت و سو و مسیر سینما را مشخص کند.
هارون یشایایی افزود: هر ساله تعداد زیادی فیلم میسازیم که امکان نمایش پیدا نمیکند، باید کاری کرد که این گونه فیلمها ساخته نشود، باید اتاق فکری برای اشتغال سینماگران ایجاد شود.
وی ادامه داد: سینمای ایران قابلیت حضور در سینمای جهان را دارد. سینمای کره جنوبی خیلی دیرتر از ما شروع کرده، اما سهمش از بازار جهانی فیلم بیش از ماست.
یشایایی افزود: کارشناسان باید بگویند چگونه میتوانیم سهم خود را از بازار فیلم جهان بگیریم که با تبیین این موضوع وارد بحث تازهای در سینما میشویم.
تورج منصوری دبیر انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران درباره مسیری که جشن بزرگ سینمای ایران طی کرده است گفت: بعد از بازگشایی خانه سینما و بعد از جشن پارسال به این فکر افتادیم که چه کنیم ساز و کار جشن دائمی بوده و یک قاعده اصلی داشته باشد که کیفیت سینما را بررسی کند.
وی افزود: قرار شد خانه سینما به مسائل کمی اجرایی، معیشتی و صنفی بپردازد و مسایل کیفی را به انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران واگذار کنیم که در همین راستا جمع 15 نفرهای از شاخههای مختلف از جمله کارگردانی، تدوین، بازیگری و ... بر اساس دورنمای 3 سالهای تشکیل شد و قرار است در نخستین گام نوزدهمین جشن خانه سینما را برگزار کند.
منصوری گفت: هدف گذاری بعدی ورود به بازار جهانی است، چون بازار ایران جوابگوی تعداد نیروی کاری که وارد سینما شده است نیست و برای تحقق این امر بازار جهانی باید ابتدا کیفیت ما را تأیید کند.
وی افزود: تندیس خانه سینما را آقای محمدی اوایل دهه 70 طراحی کرد که نمادی است از سر ستون تخت جمشید و فیلمسازی با بال هایی از جنس فیلم که پرندگان خواهان اندیشه را پرواز میدهد و خود، چون شمع آب میشود.
ارسال نظر