حجتالاسلام و المسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری در نشست خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد که صبح امروز 8 خرداد در مجتمع محراب تهران برگزار شد، گفت: دهه پایانی ماه شعبان فرصت مناسبی برای آماده شدن خانه خدا و میزبانی از مردم در ماه مبارک رمضان است.
وی ادامه داد: تلاش شده تا آمادهسازی مساجد فقط به شکل ظاهری نباشد، بلکه به کارکرد این نهاد فرهنگی در جامعه اسلامی نیز توجه ویژهای صورت بگیرد.
حاج علی اکبری با اشاره به لزوم مطرح شدن مسجد طراز اسلامی و شایسته با ویژگی ها و کارکردهای متنوع مدنظر پیامبر اکرم(ص) گفت: مردم ایران در انقلاب اسلامی مسجد را با ظرفیت های خاصی دیده بودند و بازگشت به آن کارکردها باید در دهه تکریم و غبارروبی مساجد مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس مرکز امور رسیدگی به مساجد اظهار داشت: علی رغم تصویر زیبا و جذابی که از مسجد در پیشینه اسلام ارائه شده است، نوعی غفلت عمومی و جمعی نسبت به خانه خدا وجود دارد و اکنون زمان آن رسیده که با دیدگاهی جدید و متفاوت به مسجد نگاه کنیم.
وی با اشاره به اینکه امسال موضوع «مسجد و بانوان» در دستور کار ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد قرار دارد، افزود: حضور بانوان در مسجد، حضور خانواده ها و کودکان است. بهسازی و حضور باطراوت بانوان و توجه به نقشهایی که زنان میتوانند در مسجد ایفا کنند از برنامه های ویژه سال 95 است.
حاجعلیاکبری ادامه داد: متأسفانه در برنامه ششم توسعه سهمی که در برنامه های قبلی برای مساجد در نظر گرفته شده بود، حذف شده و مرکز رسیدگی به امور مساجد و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حل این معضل بندی را به دولت ارائه دادهاند که امیدواریم در مرحله بازنگری مرتفع شود.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطرنشان کرد: در استان تهران 3 هزار و 335 مسجد وجود دارد که از این تعداد 3 هزار و 115 مرکز ظرفیت اقدامات و فعالیت های فرهنگی و قرآنی را دارند. در 2 هزار و 550 مسجد امام جماعت بصورت دائم مستقر است و نمازهای روزانه به صورت جماعت اقامه می شوند.
وی با اشاره به دیگر ویژه برنامه های مرکز رسیدگی به امور مساجد در سال 95 اظهار داشت: در جمهوری اسلامی قانون جامعی برای مساجد وجود ندارد که از زوایای مختلف به خانه خدا بپردازد و مسئولیت هر نهاد را در این خصوص مشخص کند. به نظر می رسد این موضوع نیاز به نگاه تازه ای دارد و امسال در دستور کار مرکز قرار می گیرد.
حاج علی اکبری یادآور شد: سامانه تلفنی 61943 برای دریافت پیشنهادات، انتقادات و شکایات مردمی طراحی شده و عموم مردم میتوانند نظرات خود درباره مساجد را با این سامانه در میان بگذارند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در پایان گفت: پایتخت ایران به حدود هزار مسجد جامع جدید نیاز دارد و یکی از فقرای کشور در زمینه مسجد شهر تهران است.
گفتنی است از 8 تا 17 خرداد 95 به عنوان دهه تکریم و غبارروبی مساجد با شعار «آینده را از مسجد بسازیم» نامگذاری شده است.
ارسال نظر