مهری ماهوتی، نویسنده و شاعر کودک و نوجوان، درباره تازهترین آثار خود که در نمایشگاه کتاب امسال عرضه خواهد شد، اظهار کرد: کتابهای «بنگ و بنگ و بنگ، شکار زرنگ» با تصویرگری مینو مهدویان، «قلپ قلپ آب» با تصویرگری سارا خدامان، «چشمه ماه» با تصویرگری سمیه محمدی، «شیرشاه و خرگوش شجاع» با تصویرگری آرزو قلیزاده، «جنگ جویان کوچک» با تصویرگری علی عطایی و «قار و قار و قار، کلاغ و مار» به تازگی و در قالب مجموعه قصه نمایش کودکان توسط انتشارات سوره مهر در نمایشگاه کتاب عرضه میشوند.
وی ادامه داد: موضوعات این کتابها برگرفته از کتابها و داستانهای کهن فارسی همچون کلیله و دمنه است که به صورت منظوم و برای گروه سنی کودکان نوشتهام تا با اصل آثار تفاوت داشته باشد و بازنویسی صرف نباشد. این مجموعه کتابهای کودک همچنین در قالب قصه نمایشی نوشته شدهاند و شخصیتهای هر داستان در ابتدا معرفی میشوند و به صورت نمایشنامه شعرگونه داستان روایت میشود.
ماهوتی با اشاره به انتشار کتاب «خنده پله پله» اظهار کرد: این اثر نیز در برگیرنده مجموعه شعر برای خردسالان است. این اثر در 8 جلد که هر جلد آن 10 قصه دارد، توسط انتشارات مدرسه عرضه شده است.
این نویسنده و شاعر کودک و نوجوان همچنین گفت: 3 جلد کتاب با عنوانهای «سلام خدا، اجازه؟» ، «چه کارهی، مال کدوم ادارهیی؟» و «باشی، باشی، چه کاره باشی؟» را توسط انتشارات «بهنشر» در دست چاپ دارم و امیدوارم در نمایشگاه کتاب، این آثار نیز عرضه شوند.
وی اظهار داشت: کتاب «دوست کلنگ و تیشه» نیز یکی دیگر از آثارم است که در مجموعهای با عنوان «چیست این، چیست آن» توسط نشر شهر به بازار کتاب عرضه می شود. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز دو اثر از من با عناوین «قهری برو، آشتی بیا» و «بچه تیرآهن» و لوح فشرده «کدو رسید به خونه» برای خردسالان را منتشر کرده است.
ماهوتی افزود: کتاب «تولد یک ستاره» نیز در مجموعهای در رابطه با زندگی پیامبران الهی توسط نشر علمی فرهنگی منتشر میشود. نشر پیدایش نیز مجموعهای شعری از من برای خردسالان با عنوان «کفشهای جیک جیکی» منتشر کرده است. کتابهای «روزهای خاکستری» و «بچههای مرد» دو اثر دیگری است که به خاطرات ایثارگران در دوران دفاع مقدس و زمان اسارت میپردازد و توسط نشر ایثارگران منتشر و در نمایشگاه کتاب عرضه خواهد شد.
این نویسنده با اشاره به اینکه آثار دیگری هم در نوبت چاپ دارد، گفت: متاسفانه خیلی نمیتوان در این رابطه صحبت کرد. چرا که این روزها پرکاری اتهام است و افرادی مانند من، مورد سوءظن قرار میگیرند. افرادی مانند من هستند که تمام زندگی خود را وقف کارشان کردهاند و ترجیح دادهاند تمام موقعیتهای خود را رها کنند و به کار نوشتن مشغول باشند.
وی ادامه داد: گاهی از نوشتنها و خواندنهای مداوم خسته می شوم. زمانی که برای خواندن میگذارم چند برابر زمان نوشتن است و گاهی با خود میگویم کاش خدا عمر دوباره به من می داد تا میتوانستم بیشتر بخوانم. اگر با اطلاعات دقیق بودیم، میتوانستیم شگفتانگیز بنویسیم.
ماهوتی با بیان اینکه در عرصه هنر، در میانسالی تازه باید شروع به خلق اثر کرد، گفت: برای کار هنری مناسب و با کیفیت خلق کردن، باید زمان زیادی را صرف کرد. چند روز پیش، یکی از آثار نادر ابراهیمی را ورق میزدم و دیدم که مدت زیادی ایستاده کنار کتابخانه در حال مطالعه این اثر هستم و با خود میگویم چقدر با این گونه شخصیتها فاصله داریم. پس از گذشت این سالها از حضورم در ادبیات کودک و نوجوان، هنوز جرئت ندارم به خودم بگویم نویسنده و بر روی آثارم مینویسم «نوشته» و یا «سروده» مهری ماهوتی.
ارسال نظر