هنر سنتی و کلاسیک مافیا ندارد
مدیر نمایشگاه هنرهای کلاسیک «سلام» گفت: میخواهیم مردم نگاه جدیدی به سرمایهگذاری در هنر داشته باشند و بدانند خرید یک کالای فاخر هنری مانند خرید طلا و ارز است. با این تفاوت که سرمایهگذاری روی هنر، کارآفرینی نیز به همراه دارد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، نمایشگاه هنرهای کلاسیک «سلام» شامل آثار هنرمندان اصفهانی در پانزده رشته هنری شامل معرق، منبت، مشبک، قلمکاری، قلم زنی، نقاشی-خط، فلزکاری، طلاکوبی روی فولاد، قلمزنی نقره، زیورآلات، خاتمکاری، میناکاری، خوشنویسی، نگارگری و فرش، صبح امروز (پنجشنبه 13 اسفند) با حضور بهمن نامور مطلق معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور، اسدالله عسگر اولادی عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، «غدا هیجاوی» رییس شورای جهانی صنایع دستی در منطقه آسیا و اقیانوسیه، «بابکار باء» سفیر جمهوری سنگال در ایران و جمعی از هنرمندان صاحبنام کشورمان در هتل پارسیان آزادی افتتاح شد.
سید رفیعالدین رضوی مدیر این نمایشگاه در حاشیه مراسم افتتاحیه و در جمع خبرنگاران گفت: این نخستین نمایشگاه فاخر هنرهای کلاسیک «سلام» در ایران است و معمولاً در کشورهای دیگر بهصورت لاکچری و اقتصادی برگزار میکند. یعنی برای عموم باز نیست و عموماً کارت دعوت برای گالریدارها، مجموعهدارها و... ارسال میشود و افرادی که دنبال سرمایهگذاری مطمئن در بازار هنر هستند، میآیند.
وی درباره اهداف برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: قبلاً یکی دو مرتبه چنین رویدادی در ایران داشتیم، اما به این حجم از آثار نبوده است. ضمن اینکه در این نمایشگاه، جنبه کلاسیک آثار هم حفظ شده و در واقع، محملی برای نشان دادن ظرفیت هنرهای فاخر اصفهان و ارائه مناسب آن است.
رضوی ادامه داد: هرگاه اسم هنرهای دستی و صنایعدستی میآید، معمولاً بدترین پرزنت را داریم، اما ما سعی میکنیم با بهترین چیدمان محصولات را ارائه کنیم تا حس فاخر بودن و خاص بودن منتقل شود. ضمن اینکه، وقتی خودمان میتوانیم عرضه مستقیم داشته باشیم و به جای دلال، هنرمند سود کند، چرا این کار را نکنیم؟
وی تأکید کرد: «سلام» یک بازاریابی ساده فروش نیست، بلکه مطابق سلایق روز دنیا برای هر کشور محصول تولید میکند و هنرمند از فروش بهرهمند میشود و همه آدمها اعم از کارگران کارگاهها تا اساتید و... از آن سود میبرند.
مدیر نمایشگاه هنرهای کلاسیک «سلام» گفت: در «سلام» شناخت بازارهای هدف داخل ایران را شناسایی میکنیم تا بهجای خرید آثار خارجی توسط مردم، آثار فاخر داخلی را بخرند. تاکنون حمایت دولتی از سلام نشده است و از میراث فرهنگی بهرهمند نشدیم، اما بعد از نمایشگاه استانبول و بازخورد مناسب آن از حمایت معنوی میراث بهرهمند شدیم.
* بازاریابی هنری نیازمند ذائقهشناسی است
رضوی با بیان اینکه مجموعه «سلام» اکنون روی بازارهای جزیره فیجی، فرانسه، سوئیس و سوئد تمرکز کرده است، ادامه داد: سلام یک شورای پژوهشی دارد و هر حرکت، یک پیوست پژوهش دارد. ما برای برای هر منطقه محصول خاص خودش را ارائه میدهیم. مثلاً در اروپای شمالی، رنگهای سرد خواهان بیشتری دارد. در کشورهای عربی رنگهای طلایی و فرمهای شلوغ بیشتر مورد پسند است.
وی افزود: «سلام» سه بخش کلی دارد؛ «سلام گیفت» که هدایای کوچک را شامل میشود و همگان توانایی خرید آن را دارند. «سلام گالری» هدایای متوسط است که معمولاً بین 500 هزار تا یک میلیون تومان است. بخش سوم، «سلام آرت» نام دارد که لاکچری و خاص است که به ارائه مناسب و تحقیق نیاز دارد و به توضیح و پیوست خوب نیاز دارد.
رضوی در پاسخ به این پرسش درباره میزان پیشبینی فروش این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه پیشبینی از فروش نداریم، وظیفه داریم کاری را طبق استانداردها ارائه دهیم و به خدا توکل کنیم. ما در سلام آثاری را به مردم نشان میدهیم که کمتر دیدهاند، آثاری که شناسنامه چندزبانه و ضمانت برند «سلام» را دارند و و ما بازخرید محصولات معیوب را تضمین میکنیم.
وی ادامه داد: برای ما این مهم است که نگاه جدیدی به سرمایهگذاری به هنر شود، مانند سرمایهگذاری روی ملک، طلا و ارز. با این تفاوت که سرمایهگذاری روی هنر، کارآفرینی را به همراه دارد. باید این فرهنگ جا بیفتد که شخص ضمانتخاطر داشته باشد که با خرید یک کالای فاخر هنری میتواند آن را به دید سرمایه ببیند و هر زمان خواست آن را بفروشد. مثلاً در استانبول، هفتهای سه تا پنج حراج هنری برگزار میشود که به صورت میانگین 30 میلیون لیر (حدود ۳۵ میلیارد تومان) گردش مالی دارند. متأسفانه، در داخل کشور این رویکرد را نداریم، باید تعداد حراجهایمان را بالا ببریم و این فرهنگ را جا بیندازیم.
مدیر نمایشگاه هنرهای کلاسیک «سلام» در پاسخ به پرسش دیگر درباره وجود مافیا در هنر گفت: شاید در هنرهای تجسمی مافیا باشد، اما در حوزه هنرهای سنتی و کلاسیک این موضوع چندان رخ نمیدهد، چون ماهیت آن مشخص است و میزان زمان کار استاد نیز مشخص بوده و عمده مصرف محصول در زندگی روزمره است.
رضوی تأکید کرد: مافیا شاید در اجناس کهنه و عتیقه رخ دهد، اما در بازار کنونی من چنین موضوعی ندیدهام. چون هنرمند دوست دارد متناسب با نیاز روز اثر خود را تولید کند و به فروش برساند.
ارسال نظر