انتخاب ۲۳مقاله در جشنواره نقدکتاب
مدیرعامل خانه کتاب جشنواره نقد کتاب را نوعی فرایند ممیزی علمی کتاب در کشور توصیف کرد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، نشست خبری دوازدهمین دوره جشنواره نقد کتاب بعد از ظهر امروز یکشنبه ۲۹ آذر با حضور مجید غلامی جلیسه مدیرعامل خانه کتاب، موسسه مجری این جشنواره و حجتالاسلام سید حسن اسلامی اردکانی دبیر دوازدهمین دوره جشنواره نقد کتاب در محل سرای اهل قلم در تهران برگزار شد.
مجید غلامی جلیسه در این نشست خبری جشنواره نقد کتاب را نوعی فرایند ممیزی علمی آنچه که در کتاب ایران در یکسال گذشته، توصیف کرد و آن را از این جهت حائز اهمیت فراوان خواند و گفت: این جشنواره امکان بسیار خوبی هم در اختیار خوانندگان آثار مکتوب و هم نویسندگان و ناشران آنها قرار میدهد تا هر دو گروه بدانند که این آثار برای چه ویژگی های مثبت یا منفی هستند.
وی حضور یکی از منتخبان دورههای قبلی جشنواره نقد کتاب در جایگاه دبیر علمی جشنواره امسال را از ویژگی های مثبت جشنواره نقد کتاب برشمرد و همچنین برگزاری کاملا الکترونیک فرآیند ارسال آثار، بررسی آنها و اعلام نتایج را از دیگر ویژگیهای جشنواره امسال برشمرد و در ادامه گفت: امسال از داوران ساکن خارج از تهران هم برای ارزیابی آثار استفاده شده و امیدواریم از تواناییهای علمی منتقدین شهرستانی در دوره های آتی بیشتر بهره بگیریم.
مدیرعامل خانه کتاب حضور آثاری را که در فصلنامهای نقد کتاب چاپ شدهاند، در میان شرکت کنندگان و مهمتر از آن منتخبان جشنواره دوازدهم نقد کتاب، پررنگ خواند و با مثبت ارزیابی کردن این مساله، آن را نشان دهنده جایگاه علمی این فصلنامهها ذکر و در عین حال تاکید کرد: این آثار بیشتر از ۸ مجله نقد کتاب که توسط موسسه خانه کتاب منتشر می شوند، نبوده است.
جلیسه همچنین میانگین سنی منتقدان شرکت کننده در دوازدهمین جشنواره نقد کتاب را جوانان عنوان و ابراز امیدواری کرد: در آینده شاهد ظهور منتقدان بیشتری در حوزه کتاب باشیم.
وی در عین حال از کمبود آثار در چند حوزه مورد ارزیابی در جشنواره نقد کتاب خبر داد و گفت: ما در سه حوزه یک خلاء کاملا محسوس داریم؛ حوزه های علوم تربیتی و روانشناسی، شعر و ایران و اسلام به طوری که در حوزه علوم تربیتی تنها دو مقاله به دبیرخانه جشنواره رسید. در حوزه شعر و با وجود کثرت آثار این حوزه، تنها ۱۳ مقاله به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و نکته قابل تامل تر اینکه در این دو حوزه هیچ مقاله ای به مرحله دوم راه پیدا نکرد.
مدیرعامل خانه کتاب با بیان اینکه ما نیازمند یک حرکت اساسی در حوزه نقد کتاب در کشور هستیم، به ارائه گزارش آماری از کمیت آثار ارسالی به دوره دوازدهم جشنواره نقد کتاب پرداخت و گفت: مجموعا ۶۳۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد، ۵۵۹ اثر در چرخه داوری قرار گرفت که از میان آنها ۲۰۹ مقاله به مرحله دوم راه یافت. این آثار در ۱۶ گروه کلیات اطلاع رسانی- میراثپژوهی- فلسفه، کلان و عرفان- علوم تربیتی و روانشناسی- دین- علوم اجتماعی- زبان- علوم و فنون- هنر- ادبیات فارسی- شعر- ادبیات فارسی- ادبیات داستانی- ادبیات عربی- ایران و اسلام- تاریخ و جغرافیا- کودک و نوجوان.
به گفته جلیسه، بیشترین مقالات دوازدهمین دوره جشنواره نقد کتاب با ۸۲ اثر مربوط به حوزه ادبیات فارسی و کمترین آن با دو اثر مربوط به حوزه علوم تربیتی و روانشناسی بوده است.
وی همچنین از انتخاب ۷ مقاله به عنوان برگزیده و ۱۶ مقاله به عنوان شایسته تقدیر در جشنواره امسال نقد کتاب خبر داد که در اختتامیه با اهدای جوایزی از نویسندگان آنها تقدیر می شود.
مدیرعامل خانه کتاب همچنین با اشاره به اینکه جشنواره نقد کتاب برای آئیننامه و وبسایت مستقل است، از درج آئیننامه این جشنواره در کتاب «قانون کتاب» خبر داد و گفت: تمامی مراحل داوری و بارمبندی آثار، مشخص و شفاف است و تا حد زیادی سعی شده نگاهی علمی، مقالات مورد ارزیابی قرار بگیرد.
جلیسه همچنین از بخش ویژه جشنواره نقد کتاب امسال با تجلیل از یک نشریه، یک منتقد پیشکسوت و یک منتقد جوان سخن گفت.
در این نشست خبری همچنین حجتالاسلاموالمسلمین سید حسن اسلامی اردکانی دبیر جشنواره نقد کتاب در سخنان کوتاهی با بیان اینکه کار این جشنواره حمایت از نقدهای خوب در حوزه کتاب است، تداوم این حمایت را نیازمند راه انداختن مجلات نقد کتاب عنوان و تاکید کرد: اگرچه نقد جدید حدود ۸۰ سال در کشور ما قدمت دارد، باید اذعان کنیم که هنوز اندرخم یک کوچه ایم.
همچنین مطابق اعلام دبیر دوازدهمین دوره جشنواره نقد کتاب، مجموعه مقالات برگزیده این جشنواره در قالب کتابی به زودی منتشر میشود.
بر اساس این گزارش و مطابق اعلام مسئولان دوازدهمین دوره جشنواره نقد کتاب، مراسم اختتامیه این جشنواره ساعت ۱۵ روز سهشنبه اول دی ماه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار میشود.
ارسال نظر