به گزارش پارس به نقل از فارس، پیروز حناچی در بیان اهمیت بازآفرینی شهری گفت: بازآفرینی شهری در کمتر از سه دهه اخیر موضوعی است که به دلیل تحولات گسترده‌ای که در شهرها ایجاد کرده است تحت عنوان رنسانس شهری در شهرسازی شناخته و معرفی می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در تشریح سخنان خود افزود: بازآفرینی شهری مبتنی بر این نکته است که مراکزی که در شهرها به عنوان مراکز دست چندم به شمار می‌رفتند و کارکرد و اهمیت خود را به دلیل بی‌توجهی از دست دادند با دادن نقشی تازه به آنها از طریق بهسازی، حیات جدیدی یافته و تبدیل به موتور محرک توسعه در دوران معاصر می‌شوند که به آن اصطلاحا بازآفرینی شهری (Urban Regeneration) می‌گویند. بدین‌معنا که پیش‌تر فضایی وجود داشته که در دوران جدید قادر به ادامه ماموریت و ایفای نقش پیشین خود نیست.

حناچی با اشاره به برخی نمونه‌های نیازمند بازآفرینی شهری به بافت‌های تاریخی همچون عودلاجان که در حال حاضر کارکردهای خود را از دست داده اما همچنان دارای اهمیت هستند اشاره کرد و گفت: اگرچه سکنه اصلی محله عودلاجان از آن مهاجرت کرده‌اند اما این محله همچنان از اهمیت و عقبه تاریخی برخوردار است. به همین‌خاطر نیز نباید اجازه بدهیم که این نمونه‌های ارزشمند با تخریب بناها از بین بروند.

وی ادامه داد: حفظ شهرها، محلات و نقاط ارزشمند تاریخی موجود بدین معنا نیست که در آنها هیچگونه بازسازی رخ نمی‌دهد بلکه نوع بازسازی در آنها متفاوت خواهد بود. بدین‌مفهوم که بازسازی در عین مدرن بودن در تداوم با گذشته و به زبان اصول گذشته صحبت می‌کند حتی اگر مدرن باشد. به عنوان نمونه، ممکن است در عودلاجان خانه‌ای بسازیم که ساخت آن متعلق به امروز است اما در ارتباط با گذشته و عقبه خود صورت گرفته است و گسستی فرهنگی و تاریخی با دوران گذشته این محله ندارد.

دبیر شورای‌عالی معماری و شهرسازی گفت: بازآفرینی شهری انجام فعالیت‌های عمرانی با حفظ رنگ و بوی شهرهاست. در همین راستا نیز باید تفکر بازآفرینی شهری را جایگزین تفکری کنیم که می‌خواهد هرآنچه را که از گذشته مانده تخریب کند و از نو بسازد.