مسجد و تاثیر آن بر ترویج زندگی ایرانی-اسلامی
مسجد به عنوان نخستین پایگاه مومنان و مسلمانان در مقابله با جنگ نرم و ابزاری برای ترویج زندگی ایرانی-اسلامی محسوب میشود.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، مسجد یکی از اصلیترین پایگاه اسلامی در ایران به شمار میرود که از زمان پیامبر اکرم (ص) در جامعه اسلامی رواج یافته و از مهمترین کاربردهای آن تلاوت قرآن کریم، تبلیغ و سخنرانی، رای گیری، خواندن دعا و مناجات و از همه مهمتر قرائت نماز جماعت و ترویج فرهنگ به سبک زندگی ایرانی-اسلامی است.
مسجد که از مقدسترین مکان ها در جامعه ایران اسلامی محسوب میشود، در زندگی مردم ایران نیز تاثیر بسیاری دارد تا جایی که اجرایی شدن سبک زندگی ایرانی- اسلامی به فعالیتهای مساجد وابسته بوده و کارکردهای فرهنگی اجتماعی مساجد نیز در نابود کردن دشمنان میهن اسلامی ایران بیشتر مؤثر است.
هر دوره از اسلام دارای اسوههای قابل توجهی برای مردم بوده که پیامبر اکرم(ص) در دوره ظهور اسلام الگو و مسجد را به عنوان نخستین پایگاه مؤمنان و مسلمانان معرفی کرده و اکنون امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری الگویی برای مردم ایران به شمار رفته و آنان نیز به اهمیت مسجد و کاربرد آن در مقابله با تهاجمات فرهنگی چندین بار اشاره کردهاند.
دشمنان جمهوری اسلامی ایران با هدفگیری افکار مردم این کشور و بهویژه تضعیف جایگاه مسجد در ایران سعی در قویتر کردن جایگاه خود در جنگ نرم و ادامه این جنگ در میان مردم با استفاده از ابزارهایی از جمله ابزار قومیتی و مذهبی را دارند.
در پی این گزارش خبرنگار تسنیم نسبت به گفتوگو با شهروندان ارومیهای با موضوع کاربرد مسجد در زندگی اسلامی- ایرانی پرداخت.
یکی از شهروندان مداح ارومیهای در رابطه با میزان مشارکت خود در فعالیتهای مساجد و نیز تاثیر آنها بر زندگی فردی و اجتماعی خود اظهار داشت: به دلیل شاغل بودنم نمازهای ظهر خود را در محل کار و مابقی را در منزل میخوانم، به نظر من نقش مسجد در زندگی مردم ایران کمرنگتر شده چراکه بیشتر مساجد شخصی شدهاند و اقدامات فرهنگی نیز تنها با پرداخت پول قابل شرکت هستند.
وی گفت: برنامههای فرهنگی از جمله آموزش قرآن به کودکان و نوجوانان با پرداخت هزینه ممکن بوده و اجرای برنامههای فرهنگی اجتماعی را تنها با دعوت میتوان شرکت کرد که این نیز سبب کماهمیت شدن نقش مسجد در زندگی شده است.
یکی دیگر از شهروندان ارومیهای در گفتوگو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: نمازهای روزمره را به دلیل ثوابی که دارد در مسجد میخوانم و به دلیل حضور در مسجد کارهای خیر بسیاری انجام میدهم که با این روش نیز میتوان کمکم برنامههای فرهنگی مساجد را در جامعه عملی کرده و مردم نیز آنها را الگوی زندگی خود قرار میدهند.
صفیه ساداتی نیز در این باره اظهار داشت: اگر برنامههایی که در مساجد برگزار میشوند دعوتی باشند هیچ نفعی برای جامعه نداشته و به نتایج مطلوب دست نمییابیم.
علیرضا عابدینی نیز به خبرنگار تسنیم گفت: توفیق حضور در مسجد را برای اقامه نمازهای یومیه دارم و تلاش می کنم در امورات مختلف مسجد مشارکت داشته باشم و به نظرم میرسد برنامههای ارائه شده در زندگی روزمره را در زندگی خود بکار میگیرند.
محمد اصغرزاده دانشجو است و به خبرنگار تسنیم در رابطه با میزان مشارکت خود در برنامههای مساجد اظهار داشت: نمازهای یومیه خود را در منزل میخوانم و فقط امکان مشارکت در برنامههای ایام ماه مبارک رمضان و محرم برایم فراهم است.
وی گفت: یقینا با حضور در مسجد حال و هوای معنوی یافته و سعی بر این دارم که کاری خلاف شرع انجام ندهم و همه کارهایم با نیت جلب رضایت خدا و مردم صورت گیرد.
ارسال نظر