به گزارش پارس به نقل از فارس ریشه اختلاف بین همسران گاهی به نوع دیدگاه و مختصات فرهنگی هر کدام از آنان بر می گرددو گاهی نیز علت آن سهل انگاری در وظایف زناشویی است هر چند که انتظارات بیش ازحداز طرف مقابل نیز گاهی مشکل می آفریند، کلام الهی راه روشنی برای این اختلاف نشان می دهد...

کلام الهی راه روشنی برای زندگی انسانها ترسیم کرده است چنانچه بتوانیم از حوزه تفسیر و تئوری خارج شده و به حوزه عمل برسانیم مسیر سعادت با عمل به سیره معصومین و پیام الهی بدون گمراهی طی خواهد شد، به عنوان مثال قرآن برای رفع اختلاف بین زن و شوهر راه حل های عملی و واضحی ارائه کرده است.

ریشه اختلاف بین همسران گاهی به نوع دیدگاه و مختصات فرهنگی هر کدام از آنان بر می گردد و گاهی نیز علت آن سهل انگاری در وظایف زناشویی است هر چند که انتظارات بیش از حد از طرف مقابل نیز گاهی مشکل می آفریند.در مواردی که نوع بینش و تفاوت فرهنگ موجب بروز اختلاف شده مناسب ترین راه حل این است که همسران مختصات فکری و رفتاری همدیگر را در نظر بگیرند و انتظارات خود را با آن تطبیق دهند و آنگاه که اختلاف در اثر سهل انگاری در وظایف زناشویی است بهترین گزینه پس از یک تذکر غیر مستقیم گذشت می باشد. 

قرآن راه حل نخستین را صلح می داند به این معنا که همسران به گونه ای رفتار کنند تابین آنان آشتی برقرار شود. قطعاً کسی که درخانواده خویش بستر سازش را فراهم می کند علاوه بر اینکه آرامش را به خانواده خود برگردانده و اثر لذت بخشش را می چشد نزد پروردگار نیز جایگاه برتری می یابد.*هنگام بروز اختلاف ، همسران در مرحله نخست می بایست بکوشند خودشان اختلاف را بر طرف کنند و با گذشت آن را حل نمایند. آیه"و اِنِ امَراَهٌ خَافَت مِن بَعلِهَا نُشُوزاً اَو اعراضاً فلاجُنَاحَ عَلَیهِمآاَن یُصلِحا بَینَهُما صُلحاً و الصُّلحُ خَیرٌ و اُحضِرَتِ الانفُسُ الشُحَّ واُن تُحسِنوا و تَتَّقُوا فانَّ اللهَ کانَ بِمَا تَعلمونَ خبیرا1» صراحتا به این موضوع اشاره دارد. تاکید آیه بر روی صلح است تا جایی که سه مرتبه از آن بهره گرفته و در نهایت صلح را بهتر ازخیر می داند. «الصلحُ خیرٌ» *

به استناد کلام الهی اگر مشکل بین زوجین حل نشد توصیه تعالیم اسلامی رجوع به مشاور است،"و اِن خِفتُم شِقاقَ بَینهمافَابعَثواحَکماً مِن اَهلِه و حَکما مِن اَهلِها اِن یُریدا اِصلحاً بُوَفق اللهُبَینَهما اِنَّ اللهَ کانَ علیماً خبیرا2" قرآن پیشنهاد می دهد فردی از وابستگان زن و فرد دیگری از بستگان شوهرمشکلات خانواده را بررسی کرده و بکوشند تا زندگی زناشویی آنان به حالت تعادل برگردد. 

امام خمینی(ره) پس از ایراد خطبه های عقد، به زوج های جوان چند کلامی به عنوان نصیحت و نکته عملی در زندگی توصیه می نمودند؛"برویدبا هم بسازید." از توصیه های همیشگی امام (ره) به تازه عروس و داماد هابود جمله ای که عصاره ی تمامی تعالیم اسلام را در بر دارد.

مقام معظم رهبری نیز در توصیه های خود به زوجهای جوان چنین فرمودند:«بعد از مدتی که از ازدواج گذشت یک سری ناسازگاری هایی حس می شود، نباید بگویید این مرد یا زن به درد من نمیخورد؟! شما بایدخودتان را با این مسئله تطبیق بدهید.اگر چنانچه قابل اصلاح است اصلاحش کنید و اگردیدید نه،کاری اش نمیشود کرد،خب با او بسازید.سازگاری در زندگی اساس بقای زندگی است و همین است که محبت می آفریند و دلها را به هم نزدیک کرده و پیوند ها رامستحکم میکند.»