بخش بینالملل جشنواره فجر آغاز شد
علیرضا رضاداد ضمن تاکید بر لزوم همگرایی سینماگران در جهت رشد فرهنگ در کشورهای گوناگون با استفاده از زبان سینما، بخش بینالملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر را با نام پیامبر اکرم (ص) آغاز کرد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر در مراسمی با حضور حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر، آرش امینی مدیر بخش بین الملل جشنواره و جمعی از مدیران سینمایی، هنرمندان و سینماگران داخلی وخارجی در محوطه اصلی پردیس سینمایی ملت و در فضایی باز آغاز شد.
رضاداد: فجر میخواهد به معرفی آثاری بپردازد که دلبستگیاش تعالی بشریت است
علیرضا رضاداد، دبیر جشنواره در ابتدای مراسم افتتاحیه با پاسداشت جانفشانی شهدای انقلاب اسلامی و خیر مقدم به میهمانان خارجی اظهار کرد: امیدوارم که تجربه برگزاری مستقل بخش بینالملل با توفیقات و دستاوردهای ارزشمندی همراه باشد. از همه هنرمندان و سینماگران ایرانی که در این چند روز وظیفه میزبانی از سینماگران منطقه و جهان را برعهده دارند تشکر میکنیم.
وی ادامه داد: صاحبخانه این جشنواره همه سینماگران ایرانی هستند. در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، اولین برگزاری مستقل این بخش را تجربه میکنیم. 32 سال از تجربه همنشینی با سینماگران در جشنواره فجر میگذرد و اینک به برگزاری مستقل این بخش رسیدهایم.فیلمهای «خواب زمستانی» ،«راهزنان برف»، «سیواس»، «تا آخرین نفس»، «بازگشت در شفق»، «انسان درون من»، «نفس معشوق»، «ماهی»، «آوای مادرم» و «چرا نمیتوانم تارکوفسکی بشوم» از جمله فیلمهایی هستند که در بخش سینمای ترکیه شرکت دارند.سالواتوره جولیانو (1962)، دستها روی شهر (1963)،قضیه ماتئی (1972)، لوکی لوچیانو (1973)، جسدهای سرشناس (1976)، مسیح در ابولی توقف کرد (1978)، سه برادر (1980)، بدرود پالرمو (1990) و ترک مخاصمه ( 1996)9 فیلم از آثار فرانچسکو رزی در بخش «فرانچسکو رزی: متعهد و منتقد» به نمایش گذاشته می شود.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم فجر با اشاره به نقش سینما در فرهنگ گفت: فرهنگ در هر جامعهای مصادیقی اختصاصی دارد اما مفهوم جهانی و رشد و تعالی فرهنگ جز با تعامل امکانپذیر نیست و سینما در این میان نقش مهمی دارد. مهمترین و درخشانترین نوع گفتوگو با یکدیگر، گفتوگو به زبان سینماست و اکنون که سینما توانسته به رشد فرهنگ در کشورهای گوناگون کمک کند، پس بهتر است که این مولفهها را به یکدیگر نزدیک کرده و به اشتراک بگذاریم.
این مدیر فرهنگی خاطرنشان کرد: سینمای ایران به سهم خود تلاش کرده در این سالها ریشههایی فرهنگی و اعتقادی و باورها و داشتههایش را به جهانیان عرضه نماید و این بسیار ارزشمند است که میبینیم مخاطبان جهانی نیز پذیرای این مفاهیم شدهاند. تردیدی نداریم که همافزایی با باورهای مشترک و مفاهیمی عمیق میتواند به باور کردن هر چه بیشتر سینمای جهان کمک کند.
وی با اشاره به حضو مهمانان خارجی به همراه سینماگران ایرانی در جشنواره فیلم فجر گفت: آنچه امروز ما را در اینجا گرد هم آورده تلاش برای یافتن الگوهایی مناسبتر از وضعیت امروز منطقه و جهان برای رسیدن مخاطبان ما به سعادت است. بنابراین ناگزیریم این همنشینی را در هر عنوان و در هر منطقهای ادامه دهیم تا به الگوی نهایی برای سعادت بشر دست یابیم.
رضاداد با تاکید بر نقش سینمای ایران در رسیدن به این مقصود بیان کرد: سینمای ایران به سهم خود آماده است که یافتههایش را با دیگران به اشتراک بگذارد و از یافتههای دیگران نیز استفاده کند. امیدواریم که جشنواره فجر موقعیتی برای معرفی این آثار باشد که تعالی بشر را هدف خود قرار داده است.
وی ادامه داد: قصد ما از این برگزاری مستقل امکان مشارکت هر چه بیشتر خود و دیگران در همین مسیر است. در میان جشنوارههای گوناگونی که در جهان برگزار میشود، فجر میخواهد به معرفی آثار فیلمها و سینماگران و سینمایی که دلبستگیاش تعالی بشریت است اهتمام ورزد که این موضوع از مهمترین نیازهای امروز است.
رضاداد ادامه داد: میدانیم که این راه دشوار و این مسیر سخت است و جز با سختکوشی و تلاشی جهادگرانه میسر نخواهد شد. ما یکدیگر را نه تنها در این راه تنها نمیگذاریم بلکه هر روز بیشتر سعی میکنیم که قدمی هرچند کوچک در جهت توفیق آن برداریم که پیامبر ما که پیامبر عدالت و اخلاق است از ما همین را خواسته است. دبیر سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، در پایان با اعلام آغاز بخش بینالملل این جشنواره گفت: بر او درود میفرستیم و به نام نامی او بخش بین الملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر را آغاز میکنیم.
ایوبی: امیدوارم این جشنواره بهار سینمای کشورهای شرقی، اسلامی و منطقه باشد
همچنین ایوبی در این مراسم خطاب به میهمانان حاضر گفت: از حضور همه شما به ویژه سفرا، هیات داوران که از راه دور رسیدند تشکر می کنم.
وی یادآور شد: مطمنم این جشنواره موفق خواهد شد؛ دعا می کردیم در برگزاری افتتاحیه این جشنواره نسیمی بوزد و وزیدن این طوفان، نوید برگزاری جشنواره بهتری را می دهد.
رییس سازمان سینمایی در ادامه از قول حضرت مولانا نقل کرد: از باد پاییز اجتناب کنید برای اینکه همان بلایی که به سر درختان می آورد به سر شما نیز می آورد. البته این شاعر پارسی شدیدا توصیه می کند از باد بهاری دور نشوید از این رو اگر به حضرت مولانا باور دارید بدانید وزیدن این باد به نفع شما است.
ایوبی خطالب به میهمانان حاضر با اشاره برپایی بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: امیدوارم این جشنواره بهار سینمای کشورهای شرقی، اسلامی و منطقه باشد و نتیجه آن، همکاری سازنده بین همه ما و شما باشد.
وی همچنین از تلاش دست اندرکاران برگزاری بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر تقدیر کرد.
در ادامه این مراسم هیات داوران بخش های مختلف معرفی شدند. آرش امینی در ابتدای این مراسم با تقدیر از حضور میهمانان در برنامه افتتاحیه جشنواره فیلم فجر، اظهار امیدواری کرد بخش های مختلف جشنواره با حضور آنان به خوبی برگزار شود.
از میان کشورهای متقاضی حضور در بخش های مختلف جشنواره بین المللی فیلم فجر در نهایت آثاری از 54 کشور برای نمایش در بخش های مختلف جشنواره انتخاب شد.
جشنوره امسال در دو بخش رقابتی و غیررقابتی برگزار می شود که در بخش رقابتی آن 14 فیلم در بخش مسابقه سینمای سعادت (سینمای جهان)، 14 فیلم در بخش مسابقه سینمای جلوه گاه شرق (سینمای آسیا و جهان اسلام) و 14 فیلم در بخش مسابقه هنر و تجربه حضور دارند.
فیلمهایی که بر روی پرده میبینید
از میان 14 اثر حاضر در بخش سینمای سعادت، 3 فیلم از سینمای ایران است. همچنین در بخش هنر و تجربه نیز 3 فیلم ایرانی به نمایش در میآید.
آثار حاضر در بخش غیررقابتی نیز شامل 10 فیلم در بخش چشم انداز سینمای روز ترکیه ، 12 فیلم در بخش چشم انداز سینمای روز چین، 24 فیلم در بخش نمایش ویژه فیلم های روز جهان، 15 فیلم در بخش سینما حقیقت ویژه آثار مستند روز جهان، 52 فیلم کوتاه از جمله 29 فیلم از آثار کارگاههای استاد عباس کیارستمی در کلمبیا و اسپانیا، برای نمایش در بخش مربوط به این فیلمساز، 9 فیلم از آثار فرانچسکو رزی کارگردان ایتالیایی و شش فیلم در بخش نامآوران بین المللی سینمای ایران در بخش غیررقابتی جشنواره به نمایش درآید.
از سینمای روز چین در بخش غیر رقابتی فیلمهای گوشه بهشت، چهره کوهستانی برف، نگهبانان، سایه دونده من(من یک نابغه هستم)، هرگز به پشت سرت نگاه نکن، نرجما، قطار جادویی، رئیس کارخانه، خاطرات پلیس، نیزه مقدس و آمدن به خانه در جشنواره بین المللی سی و سوم اکران می شوند.
ارسال نظر