معرفی فیلمهای ایرانی بخش رقابتی بینالملل فجر سی و سوم
فیلم های ایرانی راهیافته به بخشهای رقابتی بخش بینالملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر معرفی شد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر در نشست رسانه ای که صبح امروز یکشنبه ۳۰ فروردینماه در موزه سینما برگزار شد، اسامی فیلم های ایرانی راه یافته به بخش های رقابتی و غیررقابتی سینمای سعادت، جلوه گاه شرق، هنر و تجربه را اعلام کرد و گفت: دو فیلم از فیلم های راه یافته به بخش سودای سیمرغ (در بخش ملی که بهمن ماه برگزار شد) برای دو بخش سینمای سعادت و جلوه گاه شرق، دو فیلم از بخش نگاه نو و دو فیلم هم از دو فیلمساز جوان سینمای ایران که در بخش ملی حضور نداشتند در بخش های رقابتی بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: فیلمهای «خداحافظی طولانی» ساخته فرزاد موتمن، «۳۶۰ درجه» سام قریبیان و «بدون مرز» امیرحسین عسگری از دو کارگردان فیلماولی در بخش «سینمای سعادت» حضور دارند. فیلمهای «در دنیای تو ساعت چند است؟» به کارگردانی صفی یزدانیان، «قندون جهیزیه» به کارگردانی علی ملاقلیپور و «مزار شریف» ساخته حسن برزیده در بخش «جلوه گاه شرق» به نمایش در می آید.
به گفته رضاداد، همچنین فیلم های «من دیه گو مارادونا هستم» بهرام توکلی و «اعترافات ذهن خطرناک من» هومن سیدی نیز از جمله فیلم های ایرانی هستند که در بخش «هنر و تجربه» روی پرده خواهند رفت.
دبیر جشنواره فیلم فجر با اشاره به بخش های مختلف بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: جشنواره در ۷ روز برگزار می شود و ۱۱ فیلم خارجی و سه فیلم ایرانی در دو بخش رقابتی جشنواره به نام های سینمای سعادت و جلوه گاه شرق حضور دارند. همچنین در بخش هنر و تجربه نیز تعدادی فیلم به نمایش درخواهند آمد.
رضاداد ادامه داد: حاصل تلاشی که برای دریافت آثار انجام شد، دریافت ۳۰۰ فیلم سینمایی و تعدادی فیلم کوتاه و مستند بود.
وی تاکید کرد: جشنواره در سه بخش رقابتی (سینمای سعادت ۱۴ فیلم، جلوه گاه شرق ۱۴ فیلم، هنر و تجربه ۱۲ فیلم غیر ایرانی و ۲ فیلم ایرانی) برپا می شود. در بخش غیررقابتی نیز شاهد نمایش آثار روز دنیا، بخش فیلم کوتاه و مستند، مرور آثار فرانچسکو رزی و هفته فیلم دو کشور ترکیه و چین خواهیم بود.
در ادامه این نشست علیرضا رضاداد درباره تعداد فیلمهای حاضر در بخش های سینمای مستند و سینمای کوتاه گفت: در بخش سینمای مستند ۱۴ عنوان از ۱۳ کشور حضور دارند. در این بخش بنا را بر این گذاشتیم که به شکل غیررقابتی برگزار شود زیرا دو جشنواره «سینماحقیقت» و جشنواره «فیلم کوتاه» در طول سال آثار سینمای مستند و فیلم کوتاه در حوزه ملی و بین المللی را مورد ارزیابی قرار می دهند. ولی در دوره های آتی درباره رقابتی یا غیررقابتی بودن این بخشهای تصمیم خواهیم گرفت.
وی با اشاره به زمزمه هایی درباره حضور دو فیلم خارجی مطرح در جشنواره اظهار کرد: دو فیلم خارجی دیگر از جمله این آثار است؛ نسخه نهایی این دو فیلم تا چند روز آینده به دست ما برسد که در این صورت در بخش سینمای سعادت به نمایش درخواهد آمد.
وی توضیح داد: دوستان فیلم کوتاه، ایده ای به ذهن شان رسید که فیلم های تولید شده در کارگاه های آقای کیارستمی در خارج از کشور جمع آوری و به نمایش درآید که با تلاش زیاد این کار انجام شد و فکر می کنم این اتفاق، شروع خوبی برای نمایش آثار برگزیده کارگاه های آموزشی سینماگران ایرانی در خارج از کشور است.
دبیر جشنواره فجر اظهار کرد: آغاز جشنواره فجر با این کارگاه هاست که آقای کیارستمی هم در افتتاحیه آن حضور دارند. ضمن آنکه پنج نفر از سازندگان خارجی این فیلم ها به ایران سفر خواهند کرد.
ارسال نظر