به گزارش پارس به نقل از تسنیم، شب گذشته نشست ۹ اسفند ۱۳۹۳ برنامه آموزشی پژوهشی موسیقی دستگاهی ایران با عنوان «آوای دوست» در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

«آوای دوست» تازه‌ترین نشست خود را به بررسی ویژگی‌های نوازندگی ساز تار و بزرگداشت فرهنگ شریف نوازنده پیشکسوت تار اختصاص داشت.

از بخش‌های دیگر این برنامه سخنرانی چهره‌های شناخته شده ساز تار در برنامه بود. کسانی چون، هوشنگ ظریف، حسین علیزاده، داریوش طلایی، کیوان ساکت و رامین جزایری (سازنده ساز) در این برنامه سخنرانی کردند.

دومین سخنران این برنامه حسین علیزاده بود. علیزاده به دلیل برنامه‌های کاری و سفر نتوانست در برنامه دیشب حاضر شود اما از قبل مقابل دوربین برنامه «آوای دوست» نشسته بود و به پرسش‌های این برنامه پاسخ گفته بود. حاصل صبحت‌های حسین علیزاده در قالب فیلمی در سالن ارسباران پخش شد.

علیزاده در ابتدا از حاضران در این برنامه پوزش خواست که نتوانسته در این برنامه حاضر شود.

این نوازنده تار در ادامه صحبت‌هایش درباره برگزاری نشست‌های تخصصی گفت: ما قرار نیست در این نشست‌ها کسی را رد و یا تایید کنیم. تحقیقات و پژوهش‌هایی انجام می‌شود تا ریشه‌های هنر و البته موسیقی ایران ثبت و ضبط شود. تنها با وجود این ریشه‌ها است که تحول مفهوم پیدا می‌کند.

این آهنگساز و نوازنده تار که یکی از چهره‌های نوگرای موسیقی ایران به شما می‌رود خطاب به هنرمندان جوان اظهار کرد: دوستان جوان ما باید بدانند که موسیقی و به طور کلی هنر را با ریشه باید دنبال کرد. مفهوم پیشرفت و نوآوری چیزی نیست که امروز در موسیقی ما در حال رخ دادن است.

وی ادامه داد: آنچه امروز رخ می‌دهد چیزی سطحی و عامه پسند و براساس مادیات است. اگر توصیه‌های ما را جدی بگیرید کارتان را با ریشه پیش می‌برید، در غیر این صورت تنها برای بازار کار می‌کنید.

علیزاده با اشاره به حمایت‌های دولت، گفت: ما نباید همیشه منتظر دولت‌های بمانیم. بخش زیادی از کار برعهده خودِ ماست. البته دولت باید از موسیقی جدی حمایت کند، اما اگر حمایت نکرد، خودمان پیش می‌رویم؛ هم دولت می‌شویم و هم ملت.

علیزاده در بخش‌های دیگری از صحبت‌هایش به بیان خاطره‌هایی از زمان نوجوانی و دوستی‌اش با داریوش طلایی پرداخت. وی همچنین از مقام هوشنگ ظریف که نخستین استادش در عرصه موسیقی بوده تجلیل کرد.