رشد تولید علم ایران از سال ۲۰۰۰
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به رشد تولید علم ایران از سال ۲۰۰۰، گفت: نشریات ایرانی در میان کشورهای اسلامی دارای جایگاه برتر هستند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، جلسهای با حضور اعضای کارگروه پژوهش و فناوری استانداری فارس به سرپرستی جمالی معاونت توسعه استانداری فارس در محل مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برگزار شد.
بنابراین گزارش در این جلسه و در ادامه واکنشهای سریع مسئولان و مقامات آموزش عالی و سایر نهادهای عالی جمهوری اسلامی ایران نسبت به ابلاغ سیاستهای کلی علم و فناوری کشور توسط مقام معظم رهبری کارگروه پژوهش و فناوری با در دستور کار قرار دادن این بیانات، خواستار پیگیری این موضوع به صورت جد توسط نهادهای علم و فناوری بودند.
رزمجو مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری فارس به بیان ۶ بعد قابل تامل در زمینه پیگیری این بیانات پرداخت که از جمله آنها میتوان به جهاد مستمر علمی، بهینه سازی عملکرد سازمانهای مرتبط با آموزش عالی، تقویت عزم ملی و ایجاد تحول در نظام آموزشی اشاره کرد.
جعفر مهراد، رئیس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست ISC نیز صحبتهای خود را در همین راستا و به منظور شفاف سازی هر چه بیشتر نسبت به مقوله تولید علم در کشور و جایگاه ایران اسلامی در میان کشورهای منطقه و جهان بیان کرد که از آن جمله رشد فزاینده تولید علم کشور به خصوص در سالهای پس از جنگ تحمیلی تاکنون دلالت داشت.
سرپرست ISC در نطق خود به آمارهای با اهمیت و تعیین کنندهای در باب جایگاه علم ایران اشاره داشت که هم زمان با مشخص کردن این جایگاه به راه کارهایی نیز هم سو با سیاستهای کلی علم و فناوری اشاره کرد.
مهراد در صحبتهای خود به سیاست گذاری مناسب علمی پرداخت و به جمعیت عظیم ۴/۴ میلیون نفری خانواده آموزش عالی اشارهای داشت. عمده نگاه مهراد بر دورههای تحصیلات تکمیلی معطوف بود که میتوانند به عنوان موتور محرک و چرخاننده علم کشور ایفای نقش کنند.
وی به تعداد مستندات محققان ایرانی در پایگاههای استنادی ISI، Scopus و ISC پرداخت و اعلام کرد که تولید علم در ایران از ابتدای سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ با رشد قابل توجهی همراه بوده است.
چهره ماندگار علمی کشور بر این باور است که ارتباط ایران با کشورهای صاحب نام در عرصه آموزش عالی مناسب بوده است اما توجه به نظامهای رتبه بندی بین المللی باید رنگ و بوی جدیتری را به خود گیرد تا موسسات آموزش عالی ایران بتوانند چهره شناخته شدهتری را در مجامع بین المللی به خود گیرد.
استاد دانشگاه شیراز با اشاره به جایگاه برتر نشریات ایرانی در میان کشورهای اسلامی نسبت به میزان حمایتهای مالی و معنوی هر چه بیشتر مسئولان اجرائی کشور و افزایش سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی به میزان ۴ درصد در ارتقای سطح نظام آموزش عالی تاکید کرد.
در این نشست، جمالی معاونت توسعه استانداری فارس به ارائه گزارشی از مجموعه تلاشهای دولت در راستای بحث پژوهش و فناوری از منظر سخت افزاری و نرم افزاری پرداخت.
در پایان این نشست که به همراهی دانشگاههای استان فارس و بنیاد نخبگان استان فارس صورت گرفت روسای دانشگاهها و این بنیاد بر تقویت بنیههای علمی و تحقیقاتی استان با حمایت مالی جدی به ویژه در بودجه سال ۱۳۹۴ تاکید کردند.
ارسال نظر