پایگاه خبری تحلیلی پارس- اعضای شورای اسلامی شهر تهران شهرداری تهیه طرحی ویژه برای اراضی عباس آباد با تاکید بردستور ویژه مقام معظم رهبری و رعایت قوانین بالادستی توسط شهرداری تهران را به تصویب رساندند.

عبدالمقیم ناصحی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با اشاره به اینکه در این اراضی زمینی باقی نمانده است که روی آن برنامه ریزی کنیم اظهار داشت: با توجه به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر کارکرد فرهنگی و فضای سبز این مجموعه کمیسیون این طرح را تهیه کرده است.

وی در ادامه به قرائت مواد این طرح پرداخت و گفت: در ماده یک این طرح شهرداری موظف به تهیه برنامه جامع فرهنگی و گردشگری این مجموعه طی سه ماه شده است و همچنین در بخش دیگر موظف به تهیه پیوست های مطالعاتی فرهنگی، اجتماعی و... برای پروژه های در دست احداث و قبل از اجرای پروژه های جدید شده است.

به گفته ناصحی مهمترین بخش این طرح ایجاد کمیته ای متشکل از یک نفر از اعضای کمیسیون های فرهنگی، شهرسازی و سلامت و نیز معاون فرهنگی و اجتماعی، معاون شهرسازی شهرداری و مدیر عامل شرکت نوسازی عباس آباد و یک نفر کارشناس خبره از کمیسیون فرهنگی است که وظیفه نظارت و برنامه ریزی فرهنگی و گردشگری در اراضی را بر عهده دارند.

چمران: عباس آباد را مثل گوشت قربانی تکه تکه کردند

رییس شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی طرح فوق اظهار داشت: طرح مذکور بسیار خوب است اما نگاهی صرفا فرهنگی دارد این در شرایطی است که این مجموعه از نداشتن یک مدیریت واحد و یکپارچه آسیب دیده است.

وی در ادامه افزود: متاسفانه این اراضی مانند گوشت قربانی تکه تکه شده و هر بخش به صورت جداگانه برایش برنامه و طرح دارد. در اخر هم انچه به بهره برداری می رسد با نیت اولیه فاصله دارد در واقع آنچه به این مجموعه آسیب رسانده است چندگانگی در طراحی، اجرا و بهره برداری است.

چمران در ادامه به ساخت مجموعه بانک مرکزی اشاره داشت و افزود: این ساختمان قرار بود در سه طبقه جهت ایجاد موزه ساخته شود که بعد سه طبقه به آن اضافه کردند و در کمیسیون ماده 5 آن را به 14 طبقه ارتقاء دادند و در نهایت در شورای عالی معماری و شهرسازی به 17 طبقه رسید در حال حاضر هم با این توجیه که آنجا باید از لحاظ امنیتی مجهز باشد به دنبال ساخت دیوار دور آن هستند. این در حالی است که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری برنامه های این اراضی باید سبقه فرهنگی و فضای سبز داشته باشند.

پیرهادی: کمیسیون فرهنگی پیگیر ایده ها و طرح های که برای اجرا داده است باشد

محسن پیرهادی عضو هیات رییسه شورا نیز با اشاره به اینکه شان شورا سیاست گذاری است گفت: طرح فوق باید یک طرح راهبردی و سیاست گذاری باشد نه اینکه در مقابل مجموعه ای که خودش هیات مدیره و مجمع فعال دارد ساختار تشکیلاتی جدیدی ایجاد کند.

وی افزود: کمیسیون فرهنگی باید به دنبال خواسته هایی که از مجموعه عباس آباد داشته و یا ایده هایی که برای اجرا داده بوده باشد.

پیرهادی خاطر نشان کرد: شورا به دنبال ایجاد تشکیلات و ساختارسازی برای شهرداری نباشد بلکه ایده هایی را که برای اجرا داده است دنبال و نظارت کند.

حکیمی پور: عباس آباد کاملاً بی دفاع است

نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با شاره به اینکه عباس آباد کاملا" بی دفاع است اظهار داشت: این اراضی با داشتن طرح جامع و پشتوانه های قوی قانونی به صورت جزیره ای ساخته شده است . در سند راهبردی تپه های عباس آباد ضرورت مدیریت واحد در چار چوب طرح جامع مصوب دیده شده است 

حکیمی پور در ادامه افزود: ساخت وسازها در این مجموعه با کارکرد فرهنگی و گردشکری شکل میگیرند اما در بهره برداری اتفاقات دیگری رخ میدهد.

تندگویان: چیزی از اراضی عباس آباد باقی نمانده که برایش طرح تهیه کنیم

محمد مهدی تندگویان عضو کمیسیون شهرسازی شورا نیز افزود: این مجموعه نگاه ویژه مقام معظم رهبری را داشته است طرح جامع هم داشته اما آنچه در آنجا اتفاق افتاده است مسائل دیگری است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: از عباس آباد مگر چه میزان زمین باقی مانده که حالا ما برایش ساختار و تشکیلاتی ایجاد کنیم که چنین و چنان شود.

تندگویان با اشاره به پیگری دوساله ای که نسبت به موضوعات مورد بحث در این مجموعه وجود داشته است اشاره کرد و افزود: از دوسال پیش نسبت به ایجاد گودبرداری پشت دیوار هتل ارم و نیز تعیین تکلیف ساعت بزرگ دیجیتالی که در آنجا طراحی شده بود مکاتبات و پیگیر های داشتیم که هیچ پاسخی نیامد آن گود ساخته شد و ساعت هم معمول نیست الان چه کاربردی دارد.

در چنین شرایطی می خواهید مجموعه ای را تحویل بگیرید که هیچ یک از قوانین را رعایت نکرده است.

ابوالفضل قناعتی نیز افزود: ما نمی توانیم نسبت به فرمان مقام معظم رهبری که یک حکم حکومتی درباره اراضی عباس اباد داده اند بی تفاوت باشیم این موضوع به دنبالش مسائل شرعی را نیز همراه دارد.

مختاباد: داستان اراضی عباس آباد لوگوی کوچکی از تمام کار مدیریت شهری است

مختاباد رییس کمیته هنر شورا نیز خاطر نشان کرد: ما دائم شهرداری را مورد سوال قرار می دهیم که چنین کرده و چنان کرده مگر ما اعضا شورا در مقابل اتقاقات این شهر مسئول نیستیم.

همه ما می دانیم که مشکل عباس آباد چیست. آنجا لوگوی کوچکی از تمام کاری است که در این شهر اتفاق می افتد.

وی افزود: ساخت و سازهای موجود در این مجموعه یک شبه شکل نگرفته اند تمام مسولین قدیم شهر باید پاسخگو باشند.

مهدی چمران رییس شورا در پاسخ با اظهارات مختاباد افزود: شورای دوم و سوم در مقابل ساخت و سازهایی که قرار بود در این مجمعه اتفاق بیافتد ایستادگی کرد و از تمام توان خود برای جلوگیری از برخی آنها استفاده کرد.

برای نمونه ساخت مجموعه خبرگزاری ایرنا و استانداری را متوقف کرد اما ساخت بانک سپه و بانک مرکزی با وجودی که مصوبه شورا را داشتند اما در کمیسیون ماده 5 و شورای عالی معماری و شهر سازی مصوبات شورا را لغو کردند. 

احمد مسجد جامعی: اسناد این مجموعه هم باید با رویکرد فرهنگی و گردشگری تهیه شود

احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به حساسیت مقام معظم رهبری بر اراضی عباس اباد اظهار داشت: خاطرم است وقتی پیگیر انتخاب زمین مناسبی برای نمایشگاه کتاب بودیم از ایشان در خصوص استفاده از این اراضی برای این مهم کسب تکلیف کردیم که ایشان با توجه به حساسیتی که روی کتاب و نمایشگاه دارند فرمودند:" شما برای جایی مثل نمایشگاه کتاب این اراضی را آخرین گزینه تان بدانید" 

مسجد جامعی افزود: برنامه ها و طرح های در نظر گرفته شده برای این اراضی نباید به گونه ای باشد که دارندگان مجموعه ها در این اراضی فکر کنند که روند دیگری غیر از فعالیت های فرهنگی و گردشگری در این اراضی در حال پی ریزی است.

پشمچی زاده معاون شهرسازی شهرداری تهران که در جلسه حضور داشت اظهار داشت: یکی از مجموعه اقدامات موفق مدیریت شهری در اراضی عباس اباد اتفاق افتاده است . 

وی افزود: زمینه ساز این موفقیت فرمان حضرت آقا مبنی بر رویکرد فرهنگی در این مجموعه بوده است که علاوه بر این نیز اراضی دارای طرح جامع بوده است. 

معاون شهرسازی شهرداری تهران افزود: با بررسی و مقایسه آنچه در مجموعه ساخته شده با در نظر گرفتن طرح جامع و دیدگاههای مقام معظم رهبری می توانیم در یابیم که چه میزان مغایرت وجود داشته است.

وی افزود: سازمان نوسازی اراضی عباس آباد در مجموعه اقداماتی که در این محدوده انجام داده یا به طرح جامع وفادار بوده و یا از مجاری قانونی عبور کردند.

پشمچی زاده خاطر نشان کرد: در شرایطی انتقادها به شهرداری برای افزایش طبقات ساختمان بانک مرکزی است که عالی ترین مرجع شهرسازی ( شورای عالی معماری و شهرسازی) در این خصوص تصمیم گیری کرده است.

وی افزود: تنها دغدغه ای که در این مجموعه وجود دارد صدور پروانه برای ساخت وساز مطابق با طرح جامع مصوب در این اراضی است که باید توسط سه شهرداری منطقه 3، 6 و 7 که این اراضی در این مناطق قرار دارند. 

مهدی چمران در جمع بندی این طرح اظهار داشت: شورای عالی معماری و شهرسازی طرح جامع عباس آباد را بازنگری کند اما تا آن زمان باید طرح موجود ملاک عمل قرار گیرد و نیز شهرداری موظف به تهیه طرحی ویژه برای اراضی عباس آباد با تاکید بردستور ویژه مقام معظم رهبری ، ارائه الگوی مدیریت پارچه شهری و رعایت قوانین بالادستی شود. 

در نهایت این جمع بندی به رای گذاشته و تصویب شد.

مجمع عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به منظور تمدید فعالیت شرکت واحد و اصلاح ماده چهارم اساسنامه شرکت به صورت فوق العاده در جریان دویست و سی وپنجمین جلسه شورا برگذار شد.

علی رضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در جریان برگزاری مجمع عمومی شرکت واحد با اشاره پایان یافتن مدت فعالیت این شرکت در شانزدهم بهمن سال جاری اظهار داشت: در زمان تصویب قانون تاسیس این شرکت در ۱۶ بهمن سال ۱۳۳۱ مقرر می شود که مدت فعالیت این شرکت می تواند زیر ۸ سال باشد و در پایان هر دوره برای تمدید فعالیت، مجمع عمومی شرکت باید تصمیم گیری کند.

دبیر خاطر نشان کرد: در دوره قبلی شورا برای تمدید مهلت فعالیت شرکت به مدت ۴ سال رای گیری شده بود که این تاریخ به اتمام رسیده است البته مدت تعیین شده می تواند ۴ سال و یا ۸ سال باشد که پیشنهاد کمیسیون ۸ سال است.

وی طی پیشنهادی اظهار داشت: از آنجایی که از سال ۳۱ تا کنون در پایان هر دوره فعالیت این شرکت تمدید شده و به یک شرکت با فعالیت دائمی تبدیل شده است پیشنهاد می شود طی طرحی پیشنهادی از سوی شورای عالی استانها به مجلس این قانون اصلاح شده و فعالیت شرکت به صورت دائمی به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

مهدی چمران رییس شورای شهر تهران و شورای عالی استانها با پذیرش این پیشنهاد اظهار داشت که این موضوع از طریق شورای عالی استانها پیگیری خواهد شد.