رییس کمیته نامگذاری شورای شهر تهران از ضرورت ایجاد مرکز پژوهش‌ها در شورای شهر خبر داد.

مجتبی شاکری صبح امروز در جلسه شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به جلسات متعدد با سازمان مطالعات شهر تهران گفت: همواره تاکید شده است که در پروژه‌های شهرداری قبل از هر ساخت و ساز نسبت به ارائه پیوست‌های مختلف اقدام شود.

وی با اشاره به ضرورت ایجاد مرکز پژوهش‌ها در شورای شهر تهران گفت: اگر این مرکز ایجاد نشود، با ساختار موجود شهرداری و تعدد پروژه‌ها باید تا زمان ظهور حضرت آقا به انتظار پیوست‌ها بمانیم.

رییس کمیته نامگذاری شورای شهر تهران افزود: برای بررسی لوایح بودجه و نظارت بر آنها نیازمند فایل (پی‌دی‌اف) هستیم اما شهرداری فایل عکس (ایمیج) را در اختیار اعضا قرار می‌دهد که این مساله جای سوال دارد.

 

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان بررسی لایحه تعیین شاخص ها و نمونه برآورد قیمت واقعی املاک اظهار داشت: اجرای پایلوت این طرح در دو منطقه تهران نشان می دهد این ایده اجرایی نیست.

علیرضا دبیر گفت: پیرو نامه ای که رییس شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر رسیدگی سریع به لوایح و طرح هایی که در کمیسیون ها باقی مانده است؛‌ لایحه تعیین شاخص ها و نمونه برآورد قیمت واقعی املاک که در سال ۸۶ به کمیسیون وقت برنامه و بودجه ارائه شده بود را بررسی کردیم و از نظر کمیسیون این لایحه رد شده است.

وی اضافه کرد: هشت سال قبل شورای شهر شهرداری را ملزم کرده بود لایحه ای برای تعیین قیمت واقعی املاک در شهر تهران ارائه کند. در طول ۸ سال گذشته این لایحه در کمیسیون مانده است و اقداماتی که شهرداری در این خصوص انجام داده نشان می دهد این طرح اجرایی نیست.

دبیر با اشاره به اجرای این ایده به صورت پایلوت در مناطق ۶ و ۸ تهران بیان داشت: برای تعیین قیمت واقعی املاک شرایط فیزیکی؛ مکانی؛ محیطی؛ اعیانی و … املاک بررسی شده و سه مدل مسکونی آپارتمانی؛ مسکونی ویلایی و تک سند تفکیک شده است. اما بررسی ها نشان می دهد این کار را باید با همکاری سه وزارت کشور؛ دارایی و راه و شهرسازی انجام شوند و ارتباطی به شهردرای تهران ندارد.

در حالی که علیرضا دبیر پیشنهاد رد این لایحه را به صحن علنی ارائه داد؛ مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد:‌ این طرح توسط شهرداری پس گرفته شده و موضوع منتفی است. تنها در صحن علنی باید برای بازگشت این لایحه به شهرداری رای گیری کنیم.

وی توضیح داد: قیمت املاک در شهر تهران به روز تغییر می کند و ما نمی توانیم قیمت ثابتی برای آنها تعیین کنیم. این طرحی بود که شورا شهرداری را موظف به ارائه آن کرد و شهرداری هم در این باره به جایی نرسید.

دنیامالی نیز در پایان توضیح داد: من هم با رد این لایحه موافق هستم اما دلیلی که باعث شد اعضای شورا قبل این موضوع را طرح کنند هنوز هم باقی است.

رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک اضافه کرد: قیمت های کارشناسی بعضی از املاک در اختیار نهادها؛ با قیمت های واقعی مغایرت دارد و اگر این مکانیزم در سیستم املاک اصلاح شود به نظر می آید این طرح موضوعیت ندارد.

در پایان بعد از بررسی های انجام شده این لایحه به شهرداری تهران رجعت داده شد.

 

رئیس کمسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، گفت: کیفیت پیاده‌راه‌ها در شأن مردم شهر و پایتخت نشینان نیست و باید نگاهی انسان محور به شهر داشته باشیم.

طرح الزام شهرداری تهران جهت ارایه لایحه احداث پیاده رو در مسیر غربی خیابان حدفاصل میدان ونک تا تقاطع بزرگراه شهید چمران در حالی از سوی کمیسیون معماری و شهرسازی ارایه شد که محمد سالاری در این باره گفت: عمده مکان مورد نظر در پیاده رو مسیر غربی به سازمان های دولتی تعلق دارد که می توان عرض آن را تا ۱۵ مسیر اصلاح کرد.

احمد دنیامالی نیز با اشاره به حجم ورود خودروها به داخل تهران افزود: ایران خودرو روزانه ۲ هزار و ۸۰۰ تا ۳ هزار خودرو تولید می کند که اگر تولیدات سایپا و ورود خودروهای خارجی راهم به آن اضافه کنیم، شاهد آن هستیم که ۴۵ درصد خودروها در تهران ورود می کنند. باید قوانین را به سمتی ببریم که تا آنجا که می شود سواره ها را محدود کنیم و به جای توسعه بزرگراه ها پیاده راه سازی کنیم و شهر برای سالمندان آماده شود.

وی با بیان اینکه کیفیت پیاده‌راه‌ها در شأن مردم شهر و پایتخت نشینان نیست گفت: مرکز مطالعات شهرداری تهران بررسی انجام داده است که جامعه آماری ۳ هزار نفر از زنان و مردان تهرانی از چاقی رنج می‌برند.

رئیس کمیسیون عمران گفت: ایجاد پیاده‌راه‌های مناسب برای این طرح حائز اهمیت است ضمن اینکه هزینه مدیریت شهری باید در آن لحاظ شود.

در ادامه اسماعیل دوستی نیز با حمایت از بررسی این طرح توسط شهرداری تهران طی سال های آینده خاطر نشان کرد: ۹۸ درصد املاک این منطقه دولتی هستند و اگر به چشم انسان محوری نگاه کنیم فضای سبز آن را می بینید که می تواند در آینده زیباترین نقطه مرکز پایتخت باشد.

وی با اشاره به وضعیت املاک دولتی گفت: نباید به این موضوع موضعی وارد شویم بلکه باید تعریض این پیاده رو را بخشی از ساماندهی تعریض خیابان ولیعصر(عج) بدانیم.

محسن سرخو به عنوان مخالف این طرح گفت: قبل از هر طرحی نگاهی به برنامه ۵ ساله توسعه شهر تهران داشته باشیم و در برنامه ۵ ساله دوم ۲۶ پیاده رو را مصوب کردیم که تا کنون یک متر از آنها ساخته نشده است.

وی ادامه داد: اینکه می‌گویند پیاده‌راه سازی رایگان است شوخی است مگر می‌شود بدون هزینه پیاده‌راه درست کرد. در حال حاضر پیاده رو ۱۷ شهریور مشکلاتی را دارد.

سرخو یادآور شد: کارشناسان طرح پیاده‌راه سازی را برای شهر تهران واجب دانستند ولی تا کنون یک متر از آن نیز ساخته نشده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: باید پیاده‌راه در مجاورت مراکز تجاری و فرهنگی باشند نه اینکه مانند پروژه ۱۷ شهریور مکان نامناسبی را برای این پروژه‌ها در نظر گرفت.

در ادامه بررسی این طرح پژمان پشمچی زاده، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران نیز به بیان دیدگاه های شهرداری پرداخت و گفت: عمده اراضی این محدوده مجموعه دوایر دولتی هستند اما چند مورد مجوز صادره دارای حقوق نیز داریم که بار مالی دارد.

وی در این باره توضیح داد: ساختمان ابتدای خیابان خدامی، بیمارستان تازه ساخت نیروی انتظامی و محدوده حیاتی و حساس صدا و سیما در مسیر این پیاده رو قرار دارند. از این رو حتما با در نظر گرفتن محدوده مطالعاتی ۶ ماهه جلو می رویم و حتما این موضوع را در کمیسیون ماده ۵ نیز مطرح می کنیم.

وی با تاکید بر اینکه پوسته خیابان ولیعصر باید جابجا شود، گفت: در طرح تفصیلی در این رابطه باید تغییرات ایجاد شود اما در راستای پیاده رو توجه نمایندگان را به فضای مقابل پارک ملت جلب می کنم که تا چه اندازه مورد توجه مردم است.

پشمچی زاده تاکید کرد: در مطالعات تلاش می کنیم فضای بی دفاع ایجاد نشود و بار دیگر اعلام می کنیم که این طرح بار مالی نیز دارد.

احمد مسجد جامعی عضو کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در خصوص حمایت از بررسی این طرح در شهرداری تهران گفت: سند ثبت خیابان ولیعصر در شورای سوم به عنوان میراث طبیعی مورد توجه قرار گرفت، به طوری که حدفاصل میدان راه آهن تا تجریش ۱۸ هزار متر، دارای ۶۰ هزار اصله درخت است که نیم متر به نیم متر در ۲ ردیف ۴ درخت کاشته شده است و در احداث پیاده رو به سند میراث طبیعی که در شورای سوم نیز تصویب شد می توان استناد کرد. بدین ترتیب این طرح با تغییراتی همچون ارایه طرح موضعی ظرف مدت۶ ماه و تهیه طرح برای برنامه های سال های آینده و در نظر گرفتن پیش بینی بودجه با حداکثر آرا تصویب شد 

 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران طی نامه ای به رییس کل ستاد نیروهای مسلح خواستار توقف پروژه میدان سپاه و تشکیل کمیته ایی در جهت حل مسائل مربوط به ساخت و سازدر پادگان حضرت ولی عصر(عج) شدند.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جریان یکصدو هفتادمین جلسه شورا که یکی از موضوعات مطرح شده در جلسه موضوع ساخت و ساز در پادگان ولی عصر واقع در میدان سپاه بود طی نامه ایی به رییس کا ستاد نیروهای مسلح سر لشگر فیروز آبادی خواستار توقف پروژه میدان سپاه و تشکیل کمیته ایی در جهت حل مسائل مربوط به ساخت و سازدر پادگان حضرت ولی عصر(ع) شدند.

بر اساس این گزارش در بخشی از متن نامه آمده است: با توجه به اینکه ساخت و ساز در این پادگان به محل بحثی بین شهرداری، سپاه و سازمان میراث فرهنگی شده است در خواست می شود ضمن دستور توقف ساخت و ساز، کمیته ایی متشکل از مجموعه های مرتبط ( ستاد کل، شورای اسلامی شهر تهران، سپاه پاسداران ، شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی) این موضوع را رسیدگی کند.