گزارش پارس از تصمیمات امروز مدیران شهری تهران
شوراها و شهرداری ها زمانی موثرند که دولتی نباشند/ ارائه تفریغ بودجه ۹۳ به شورا / شفاف سازی بودجه شهر آفتاب/ تشکیل تیم کارشناسی برای تهیه شرایط احراز مدیران
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تضعیف جایگاه نهاد شوراها و شهرداری ها به صلاح ملت و کشور نیست، گفت: شوراهاو شهرداری های افتخار ما هستندولی زمانی می توانند مفید باشند که تحت نفوذ دولت نباشند.
مهدی چمران در یکصد و شصت و نهمین جلسه شورا با اشاره به طرح قانون استخدامی شهرداری های در مجلس گفت: این طرح بر خلاف ظاهر و عنوان خود تنها موجب به بند کشیدن و دولتی کردن شهرداری ها، کاستن از اختیارات شورا ها و گسترش و تثبیت سازمان شهرداری ها و دهیاری ها است و می تواند یک خطر بالقوه برای مردم سالاریی که مد نظر امام و انقلاب بوده است، باشد.
وی ادامه داد: بر اساس این طرح سازمان شهرداری ها و دهیاری ها در تمام استان ها و شهرها به عنوان متولی شهرداری ها سازمان خود را گسترش خواهد داد حال آنکه در چنین شرایطی که کشور با کمبود نقدینگی و تامین اعتبار مواجه است، چگونه می خواهند هزینه های این اقدام را تامین کنند واین جای سوال دارد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این طرح جز آنکه شهرداری ها را به زیر نفوذ سازمان شهرداری ها در آورد عایدی دیگری نخواهد داشت و خواهش ما از نمایندگان محترم مجلس این است که به این طرح رای ندهند.
چمران افزود: قاعدتا رای دادن نمایندگان به این طرح نقطه منفی و تاریکی در ذهن شورا ها و مردم در آخرین روزهای نمایندگیشان باقی خواهد گذاشت که قطعا در انتخابات آینده نیز تاثیر گذار خواهد بود.
چمران خاطر نشان کرد: به طور حتم شوراها و شهرداری های افتخار انقلاب، ملت و کشور ما است ولی شورا و شهرداریی که واقعا بتوانند کار کنند نه آنکه دولتی باشد .
وی ادامه داد: در اصل هم این اقدام به ضرر دولت است، چرا که با اجرای این طرح ما با یک دوگانگی و تناقض بزرگ روبرو خواهیم شد. در جایی عده ای این تفکر را مطرح می کنند که بیاییم دولت را کوچک و چابک سازی کنیم و وظایف را برون سپاری کنیم و در چنین شرایطی گروهی پشیمان می شوند، ولی باید بدانند چرخ زمان به عقب باز نمی گردد.
چمران تصریح کرد: مبدعان این طرح بدانند اگر هم روزی این طرح تصویب شود که امیدواریم با بینش و روشن بینی نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب نشود، مدت زیادی باقی نخواد ماند و چند صباحی بیشتر نخواهد پایید و دوام نمی آورد.
شهردار تهران درجریان بررسی تفریغ بودجه ۹۲ درشورای شهر تهران به ابهامات افزایش اعتبارات پروژه شهر آفتاب پاسخ داد.
علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اعلام این خبر که تفریغ بودجه ۹۳ شهرداری نیز به زودی ارئه خواهد شد گفت: تفریغ بودجه بحث حسابرسی بودجه با عملکرد است نه صورت های مالی .در تفریغ بودجه ۹۲ نشان می دهد که مقدار مصرف بودجه شهرداری در آن سال بالاتر از بودجه مصوب بوده است که شورا در این زمینه باید تصمیم گیری کند.
وی تاکید کرد: اعضای شورا باید بر این نکته دقت داشته باشند که حسابرسی، تفریغ بودجه و تلفیق برای بودجه شهرداری است. بودجه سازمانها و شرکتها در تفریغ بودجه لحاظ خواهد شد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تاکید بر اینکه شورا با استماع نتیجه گزارش شهرداری از تفریغ بودجه سعی در رفع ایرادات ندارد اظهار داشت: این گزارش عینا به شهرداری عودت داده میشود و شهردار تهران نیز آن را به مراجع ذی صلاح رسیدگی از جمله وزارت کشور و سازمان بازرسی کل کشور ارسال خواهد کرد.
بابک دلفانی مدیر کل امور مالی و اموال شهرداری تهران در جریان ارائه پاسخ های شهرداری به بندهای بررسی شده تفریغ بودجه سال ۹۲ شهرداری تهران اظهار داشت: حسابرس شورا در جریان بررسی تفریغ بودجه سال ۹۲ شهرداری به ۱۱ بند ایراد گرفته است که برخی از این ایرادات به تحلیل ها و دیر کرد ارائه گزارش های شهرداری بر می گردد.
وی در خصوص بند اول این گزارش که اشاره به تخصیص اعتباری مازاد بر اعتبار مصوب برای اجرای پروژه شهر آفتاب دارد بیان داشت: اختلاف بین درآمد و هزینه در بودجه مصوب به مبلغ ۱۳۰۰میلیارد ریال مربوط پروژه شهر آفتاب موضوع بند ۸ تبصره ۳۸ بودجه است که اواسط سال مورد نظر با توجه به مازاد درآمد این مبلغ به پروژه شهر آفتاب اختصاص داده شد.
محمد سالاری در جریان استماع این گزارش این گونه اعتراض کرد: این گزارش (تفریغ) باید بعد از انجام حسابرسی سال ۹۲ صورت بگیرد تا اعضا شورا بدانند که شهرداری در چه بندهایی مطابق با بودجه مصوب عمل کرده است.
مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران با این توضیح که تفریغ بودجه تنها برای تطابق و ایجاد توازن بین بودجه مصوب شورا با بودجه عملکردی شهرداری تهیه می شود گفت: تفریغ بودجه بلافاصله بعد از تصویب بودجه در شورا از سوی شهرداری تهیه شده و تا پایان اردیبهشت ماه فرصت ارائه آن به شورا تعیین شده است. اما حسابرسی فرایندی است که باید بعد از عملیاتی شدن بودجه انجام شده که معمولا در پایان هر سال از سوی حسابرس معتمد به صحن شورا ارائه می شود.
محسن پیرهادی عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز خاطر نشان کرد: بررسی تاریخ ارسال مدارک مربوط به تفریغ بودجه نشان می دهد که شورا در خصوص زمان ارائه آن در دستور جلسه کوتاهی کرده است.
وی افزود: نکته دیگر که باید به آن توجه داشت این است که پروژه شهر آفتاب بنا بر ضرورت کاهش ترافیک محور های اطراف نمایشگاه بین المللی تهران استارت زده شد بنابراین تمام شدن به موقع آن نیز می تواند توجیهی برای سرعت بخشیدن به اجرای پروژه باشد.
محمد باقر قالیباف – شهردار تهران که در جلسه امروز شورا حضور داشت در خصوص تخصیص اعتباری معادل ۱۳۰ میلیارد تومان از بودجه مازاد در آمد سال ۹۲ برای پروژه شهر آفتاب اظهار داشت: اختصاص بودجه برای این پروژه در صورت مازاد درآمد بر اساس مصوبه شورای دوره سوم بوده است.
وی در ادامه یادآور شد: در دوره چهارم نیز در پی بازدید های اعضا از ابن پروژه در بودجه سال ۹۳ مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان تخصیص داده شد.
شهردار تهران تصریح کرد: کمیسیون تخصیص شهرداری بر اساس مصوبه شورا این تخصیص ها را در نظر میگیرد.
احمد دنیامالی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز اظهار داشت: شهر آفتاب یک داستان ۱۰ – ۱۵ ساله ایی دارد و نظر افکار عمومی نیز عقب ماندگی در اجرای پروژه مطرح است. مستندات ارائه شده نیز نشان می دهد این اعتبارات تخصیص یافته قانونی بوده است و اگر هم مغایرت هایی مطرح باشد به مراجع ذی صلاح ارجاع خواهد شد.
به اعتقاد وی آنچه که مورد تجدید نظر باید قرار بگیرد ماهیت کمیته تخصیص است.
رییس کمیسیون عمران شورا در این خصوص یادآور شد: شورا به این اعتقاد رسیده است که رفتار بودجه ایی باید بر اساس برنامه های مصوب باشد. اما وقتی اجازه می دهیم کمیته تخصیص در تامین منابع و اعتبارات دخل و تصرف داشته باشد دیگر انتظار رفتار برنامه یی را نباید داشته باشیم.
دنیامالی افزود: در یک زمانی به شهرداری تکلیف کردیم که کمیته تخصیص ایجاد کند و در جایی صحبت از عملکرد برنامه ایی داریم. این دوگانگی باعث بروز این اختلاف سلیقه می شود که باید برای ان چاره ایی بایندیشیم.
وی در ادامه از هیات ریسه شورا خواست تا نسبت به درآمد های پایدار شهرداری که در خزانه دولت انباشت شده است تدابیری را اتخاذ کند.
محسن سرخو رییس کمیته حمل و نقل شورا نیز در ادامه این مباحث گفت: ما می خواهیم با استماع و تایید گزارش تفریغ بودجه چه چیزی را اعلام کنیم در حالی که صورت های مالی سال ۹۲ به دست ما نرسیده است.
وی در ادامه به تخصیص نیافتن برخی اعتبارات بودجه ای بخش حمل و نقل در سال ۹۲ اشاره داشت و افزود: در بودجه حمل و نقل و ترافیک پروژه هایی اعم از عمرانی ، منطقه ایی و اتوبوسرانی ، مترو و ایجاد ایستگاه اتوبوس و خرید اتوبوس سبز و ... دیده شده بود. الان در این گزارش مشخص نیست که چه بخش هایی از بودجه مصوب جابجا شده است.
سرخو در ادامه خطاب به عملکرد خوب شهردار تهران در خصوص اقداماتی در حوزه حمل و نقل و ترافیک در ۶ ماهه اول سال ۹۳ از وی خواست تا شخصا در این زمینه نظارت داشته باشد چراکه به اعتقاد وی بدنه شهرداری نسبت به این اولویت ها کم توجه ترند.
در ادامه جلسه مابقی بند های مورد نظر حسابرس در تفریغ بودجه سال ۹۲ و پاسخ های شهرداری در این زمینه از سوی مدیر کل امور مالی و اموال شهرداری تهران قرائت شد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در جمع بندی این موضوع اظهار داشت: اعضا شورا هم می توانند این موارد را تایید کرده و گزارش استماع شده را به شهرداری عودت دهند تا به مراجع ذی صلاح بازرسی ارائه شود و یا اینکه شهرداری بر اساس توصیه ها و اظهارات اعضا موارد بحث شده را اصلاح کرده و سپس به مراجع قانونی ارسال کند.
در پایان پس از بحث و بررسی اعضای شورای شهر، ماده واحده ایی به تصویب رسید که بر اساس آن ،شهرداری تهران موظف شد ،گزارش حسابرس منتخب شورای اسلامی شهر تهران در خصوص بررسی تفریغ بودجه سال ۹۲ شهرداری تهران را که جزء لاینفک این مصوبه و ممهور به مهر شورای اسلامی شهر تهران است را به عنوان سند تفریغ بودجه شهرداری تهران لحاظ کند و تصمیمات لازم به منظور اصلاح ساختار و سیستم های مالی و اجرایی مربوطه و رفع مغایرت ها و پی گیری علل احتمالی انحرافات بودجه ای و مالی و بر اساس گزارش مذبور پیش بینی و اقدامات لازم را معمول نماید و برای مراجع ذی صلاح ارسال نماید.
علیرضا دبیر با اشاره به حضور تقی پور، صابری، حکیمی پور، کاشانی و اقبال شاکری در این جلسه اظهار داشت: از آنجایی که این موضوع برای اعضای شورای شهر اهمیت زیادی دارد اعضا از کمیسیون های مختلف در این جلسه حاضر شدند.
وی با اشاره به ضرورت تدوین لایحه ای برای احراز شرایط احراز مدیران خاطر نشان کرد: در حال حاضر شرایط تدوین شده در مجموعه شهرداری وجود دارد و با به وجود آمدن این مصوبه قدرت معاونت منابع انسانی شهرداری افزایش پیدا می کند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: وجود چنین چهارچوبی جلوی فشارهایی که برای انتصاب افراد وارد می شود را می گیرد و انگیزه کافی برای تلاش بیشتر کارکنان را فراهم می کند.
در ادامه حکیمی پور خطاب به داریانی معاون منابع انسانی شهرداری تهران گفت: دغدغه ما یکسان است و ما در جهت رعایت استاندردها به شما کمک می کنیم.
وی اضافه کرد: اولویت انتضاب مدیران با کارکنان شهرداری است که در این مجموعه تجربه کسب کرده اند و ورود مدیر از بیرون مجموعه باید به طور استثنایی اتفاق بیافتد.
تقی پور نیز با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین سرمایه های مجموعه ای مثل شهرداری منابع انسانی آن هستند؛ تصریح کرد: تجربه ای که افراد با سابقه دارند به هیچ شکلی نمی تواند به فردی که از بیرون مجموعه وارد شده منتقل شود. بر این اساس نباید انتصابات بر اساس معرفی افراد انجام شود.
وی اضافه کرد: این مصوبه می تواند باعث افزایش انگیزه در کارمندان شود و تلاش آنها را برای بهبود عملکردشان بیشتر کند. از طرفی امکان جذب نیرو از بیرون شهرداری به صورت موردی این تفکر که در هر حالی مدیران از درون شهرداری انتخاب می شود را از بین می برد.
کاشانی نیز بیان داشت: ما نباید اجازه بدهیم نسبت به تشکیلات شهرداری ومدیریت شهر بدبین شوند. گزینش شهرداری نیز باید در گزینش افراد رعایت عدالت و انصاف را داشته باشد.
فروتن با تاکید بر اینکه تلاش های شما در این زمینه آرزوهای چندین ساله ما در شهرداری تهران است؛ عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد مدیران از درون مجموعه انتخاب می شوند اما این عدد باید به نزدیک صد درصد برسد.
اقبال شاکری نیز در این جلسه تاکید داشت: میزان رضایت پرسنل شهرداری از جایگاه خودشان و ارتقا آنها مهم ترین موضوع است. هر چقدر این میزان بهبود پیدا کند احساس تعلق سازمانی افزایش پیدا می کند.
وی اضافه کرد: یک پرسنل باید با اطمینان خاطر احساس کند مراتب ارتقا را در صورت احراز صلاحیت طی می کند و این بزرگترین سرمایه اجتماعی ما در مدیریت شهری است.
علیرضا دبیر در پایان جمع بندی کرد: تا هفته آینده باید یک تیم کارشناسی از شورا و شهرداری تشکیل شوند که روی این لایحه کار کنند. این تیم باید مشخص کنند شهرداری اجازه دارد چند درصد مدیران و معاونین را از بیرون مجموعه شهرداری اضافه کند که این درصد باید خیلی درصد کمی باشد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه همچنین افزود: شرایط ارتقا شغل و احراز شغل در داخل شهرداری نیز باید مشخص باشد تا باعث دلگرمی بیشتر کارکنان شهرداری باشد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: این تیم ظرف یک هفته مشخص می شود و آقای کاشانی به عنوان رییس کمیته منابع انسانی کمیسیون برنامه و بودجه بر روند آن نظارت خواهند کرد.
ارسال نظر