پایگاه خبری پارس- پیش از این اگر در محوطه چهار باغ اصفهان یا جزیره کیش مجالی برای دوچرخه سواری شهروندان پیش می امد و البته رویکردی گردشگری و توریستی داشت، امروزه مدیریت شهری نیز در کلانشهرها با اتخاذ رویکردی درست به سمت فراگیر کردن استفاده از این وسیله پاک روی اورده است.

دو چرخه جدای از نقش محیطی زیستی که دارد، برای بهبهود سلامت شهروندانی که امروزه متاثر از سبک زندگی اغلب بی تحرک و کم ورزش هستند هم بسیار مفید است، گرچه فرهنگ استفاده از دوچرخه نیازمند تمهیداتی از جمله وجود زیرساختهای مناست است اما اکنون نیز اگر تبلیغات مناسبی صورت گیرد می توان به فراگیر کردن این حرکت صحیح کمک کرد

گزارش فعالیت ۱۴۹ خانه دوچرخه واقع در مناطق ۲۲ گانه تهران در بهار منتشر شد که بر اساس آن، بیش از ۱۰۸ هزار و ۵۰۰ نفر از شهروندان تهرانی درسه ماهه نخست سال از دوچرخه‌های موجود در این مراکز استفاده کردند.

مدیر واحد توسعه سیستم‌های حمل و نقل غیر موتوری این معاونت در این ارتباط گفت: میزان استفاده از امکانات دوچرخه‌سواری شهر تهران روند صعودی دارد، به طوری که تعداد استفاده کنندگان از خانه های دوچرخه از ۱۶ هزار نفر در فروردین، در اردیبهشت بیش از سه برابر شد و به ۳۴ هزار نفر افزایش یافت و این روند با افزایش حدود دو برابری نسبت به اردیبهشت، در خرداد به ۶۳ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش پیدا کرد.

سید نواب حسینی منش با اشاره به این که به طور متوسط روزانه ۲۴ شهروند از هر خانه دوچرخه استفاده می‌کنند، اظهار کرد: خوشبختانه از طرح دوچرخه‌سواری در شب‌های رمضان، استقبال بسیار خوبی به عمل آمده، چنانچه در شب‌های نیمه اول ماه مبارک رمضان، ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر از شهروندان از امکانات دوچرخه‌سواری در ۱۶ بوستان شهری استفاده کردند.

وی با بیان این که نسبت به جابه‌جایی تعدادی از خانه‌های دوچرخه در برخی مناطق که جانمایی مناسبی ندارند با هماهنگی شهرداری‌های مناطق مربوطه اقدام خواهد شد، تصریح کرد: به این منظور، جابه‌جایی ۲۱ خانه دوچرخه در اولویت قرار دارد.

حسینی منش با تأکید بر این که که در طرح توسعه دوچرخه‌سواری شهرداری تهران، ایمنی دوچرخه‌سواران در اولویت قرار دارد، اضافه کرد: در این راستا، نسبت به تهیه دو هزار عدد کلاه ایمنی استاندارد و تجهیز خانه‌های دوچرخه به این امکان ایمن اقدام خواهد شد و شهروندان هم‌زمان با تحویل دوچرخه، یک عدد کلاه ایمنی نیز دریافت خواهند نمود.

مدیر واحد توسعه سیستم‌‌های حمل و نقل غیر موتوری معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در پایان خاطرنشان کرد: با افزایش خانه‌های دوچرخه جدید و مکان‌یآبی مناسب خانه‌های دوچرخه موجود، تجهیز این مراکز به دوچرخه‌های جدید و تجهیزات لازم همچون کلاه ایمنی و آموزش و همچنین فرهنگ‌سازی در این ارتباط، انتظار داریم شاهد افزایش روند صعودی استفاده از دوچرخه در تهران باشیم.