ایرانی ها هر نمره پلاکی که داشته باشند، بد رانندگی می کنند
پنهان کردن فرهنگ بد رانندگی با حربه پلاک!
فرهنگ بد رانندگی در کشور نهادینه شده است و این مساله ربطی به این ندارد که فرد اهل کجاست.
فرهنگ بد رانندگی در کشور نهادینه شده است و این مساله ربطی به این ندارد که فرد اهل کجاست. کافی است قدم به خیابانهای تهران و سایر کلان شهرها بگذاری و با چشم یک بیننده کارشناس به رانندگیها نگاه کنی. در بسیاری از موارد استفاده از راهنما در رانندگیها فراموش میشود، بوق زدنهای مداوم و بیدلیل در ترافیک سرسام آور شهرها، راننده گان را زمین گیر میکند و حرکت بین خطوط خیابانها و بزرگراهها نیز هرگز رعایت نمیشود و هر کس در خیابان ساز خود را میزند.
در این میان حق عابر پیاده نیز به عنوان کسی که حق تقدم دارد با ایستادن روی خطوط عابر پیاده، اجازه عبور ندادن و... همواره ضایع میشود و این در حالی است که جریمههای سنگین راهنمایی و رانندگی نیز نتوانسته چاره کار باشد.
در این میان اما وضعیت در شهرهای کوچکتر و کم ترافیکتر نیز بهتر از این نیست و همه چیز دست به دست هم میدهد تا به این اطمینان رسید، ما ایرانیها رانندههای بدی هستیم و هنوز فرهنگ درست رانندگی کردن را نمیدانیم.
با این وجود اما به تازگی مد شده است که کلاس رانندگی را با پلاک ماشین میسنجند و در واقع ماشینهای پلاک تهران در شهرستانها خریدارهای بسیار دارد. در تهران نیز تب کلاس پلاک داغ است و تمایل به داشتن پلاک با نمره ۱۱ یا ۲۲ غوغا میکند.
این در حالی است که تجربه نشان داده داشتن پلاک تهران با نمره ۱۱ یا ۲۲ دلیل بر درست رانندگی کردن نیست.
در پایتخت ایران اما، پلاکها بسته به منطقه سکونت صاحب پلاک شمارههای ۱۱ تا ۳۳ را از آن خود کردند که در طی سالهای اخیر این شماره گذاری تا ۹۹ و ۲۱ هم رسیده است.
پلاک خودروهای تهران ۱۱ مخصوص مناطق شمالی شهر یعنی از مناطق یک تا پنج بود. شاید به دلیل این ویژگی است که این پلاکها با قیمت مناسبی بین شهروندان تهرانی خرید و فروش میشوند.
در این میان داشتن پلاک ۱۱ و ۲۲ تهرانیها را وا میدارد که برای نشان دادن پولدار بودن خود، از ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومن بیشتر پول خودرو با این پلاکها را بدهند.
نکته اما اینجاست که این تب پلاکی، بصورت گستردهتر و جدی تری به شهرستانها سرایت کرده است. ساکنین دیگر شهرهای ایران نیز برای داشتن پلاک تهران، دست به دامن روشهای جالبی میشوند که گاهی راه را برای کلاهبرداریها وسواستفادههای مالی باز میکند.
برای نمونه میتوان به اجاره نامههای محضری سوری یا وکالت نامههای بدون تاریخ برای واگذاری مالکیت خودرو به یک واجد شرایط امین و دهها راه حل دیگر اشاره کرد!
این در حالی است که در قوانین اینطور آمده است که پلاک ملی، با توجه به محل سکونت خریدار یا محل صدور شناسنامه او صادر میشود.
با این حال اما نکته اینجاست که آمار بلای تصادفات در ایران که سالیانه از تلفات ۸ سال جنگ ایران و عراق بیشتر ست نشان میدهد که داشتن پلاک تهران، هرگز دلیلی بر پولدار بودن و خوب رانندگی کردن نیست وای کاش مردم به جای توجه به ظواهر کمی به عمق فاجعه رانندگی در ایران بیاندیشندکه با جریمههای سنگین نیز حل نشده است.
ارسال نظر