به گزارش پارس به نقل از مهر، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران در جلسه روز سه‌شنبه شورا با اشاره به استقبال اهالی فرهنگ و اعضای شورا از پیشنهاد کتابفروشی، گفت: از فعالان فضاهای مجازی و روزنامه‌ها که با اطلاع رسانی خودشان در شکل‌گیری این جریان فرهنگی کمک کرده اند، تشکر می کنم.

وی پیشنهاد ایجاد پیاده راه کتاب در خیابان انقلاب را مطرح کرد و گفت: در این خیابان دبیرستان البرز، دانشگاه هنر، دانشگاه انقلاب تئاتر شهر، تالار وحدت و... قرار دارندو همچنین 70 درصد تولید کتاب کشور در این راسته انجاممی شود

مسجدجامعی با بیان اینکه ایجاد چنین پیاده راهی مشکلات خاص خود را دارد، افزود: زمانی که پیاده راه بازار هم ایجاد شد، مشکلاتی داشت که به مرور زمان برطرف شد و این پیاده راه نیز به دلیل ارزش فرهنگی که دارد می تواند یادگار شورای چهارم برای شهر تهران باشد.

به گفته رئیس شورای شهر تهران، چهارراه ولیعصر تا میدان انقلاب مناسب ایجاد چنین پیاده راهی است.

انتقاد از ادبیات مدیر ارشد شهرداری در خصوص نادیده گرفتن نقش شوراها

در ادامه این جلسه، محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورا با اشاره به انتقاد خود در زمینه خط محدوده پایتخت گفت: یکی از مدیران ارشد شهرداری بدون توجه به قانون در مصاحبه ای اعلام کرده تنها مرجع رسمی محدوده پایتخت شهرسازی است و نیازی به مشورت با شورای شهر تهران نیست. موجب تاسف استکه مدیری که تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر، اینگونه اظهارنظر کند. تایید طرح های هادی و جامع از وظایف شوراها است در غیر این صورت این طرح ها رسمیتی ندارد.

وی تاکید کرد: مکاتبه ای در خصوص این نوع اظهارنظرها انجام خواهد داد تا توضیحات لازم به شورا ارائه شود.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز ضمن تایید سخنان حقانی تصریح کرد: خط حریم شهر تهران را شورا مصوب کرد و شورا در کمیسیون عالی شهرسازی از آن دفاع کرد.

درخواست حافظی برای توضیح استاندار در خصوص آلودگی آب

رحمت‌الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه مستنداتی که در خصوص آلودگی آب تهران داشته، طبقه‌بندی شده است و اجازه انتشار عمومی آن را ندارد، گفت: این اسناد را به نهادهای نظارتی تحویل دادم و از استاندار، معاونت وزارت بهداشت و آب و فاضلاب شهر تهران درخواست دارم در صحن شورا به نگرانی های ما در این زمینه پاسخ دهند.

وی با اشاره به بودجه سال 93 شهرداری در خصوص پسماند، گفت: بیش از 559 میلیارد تومان هزینه مدیریت پسماند است که بر اساس قانون 30 درصد آن را شهرداری و 70 درصد آن را تولیدکنندگان باید بپردازند. همچنین بر اساس قانون مدیریت شهری طی یک برنامه پنج ساله باید خود را از این چرخه حذف و تمامی هزینه ها را از تولیدکنندگان پسماند دریافت کنند که من درخواست رسیدگی به این موضوع را دارم.

تعیین تکلیف گود ایران‌زمین

محسن سرخو عضو شورای شهر تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه یکسال پیش تذکری در شورا در خصوص ملک خیابان ایران‌زمین که متعلق به بابک زنجانی است، داده بودم، گفت: در محله ای که تنها دو طبقه مجوز ساخت دارد به این زمین 38 طبقه مجوز ساخت داده شده که به دلیل گودبرداری غیراصولی، ساختمان های اطراف آن دچار مشکل شدند.

وی ادامه داد: هنوز بعد از گذشت یکسال این مشکلات وجود دارد و هنوز یک باند خیابان بسته است.

به گفته عضو شورای شهر تهران، چگونگی صدور جواز برای این زمین دارای ابهام است و جا دارد شهرداری جدی‌تر و سریع‌تر به این موضوع بپردازد.

در این جلسه، مشکلات منطقه 9 شهر تهران مطرح شد که به گفته دبیر شورایاری این منطقه، وجود 30 درصد بافت فرسوده از مهمترین مشکلات این منطقه است و خاک سست منطقه که سبب فرونشست های زیاد در ساختمان های نوساز شده، از مشکلات دیگر منطقه بود که شورایاری این محله به آن اشاره کرد.

اقبال شاکری در ادامه سخنان شورایار این محله گفت: مناطق 9، 15 و 21 تهران از مشکل بافت فرسوده رنج می برند که باید برای حل این مشکلات چاره‌جویی کرد.

وی درخواست کرد: بن‌بست‌های اطراف این محله باز شود تا مردم کمتر دچار سردرگمی شوند.

این عضو کمیسیون عمران شورا پیشنهاد کرد: این محله به عنوان قدم‌گاه انقلاب نامگذاری شود.

همچنین رحمت‌الله حافظی به مشکلات زیست محیطی منطقه اشاره و عنوان کرد: لوله‌کشی سوخت هواپیماها در عمق کم زمین به محیط زیست منطقه لطمه می زند، همچنین گره های ترافیکی این منطقه بسیار است.

وی ضمن انتقاد از غیراستاندارد عمل کردن پیمانکاران فاضلاب در منطقه 9 گفت: به دلیل این مشکلات با نشست های زیادی در این منطقه مواجه هستیم

حکیمی‌پور، عضو دیگر شورای شهر تهران با بیان اینکه منطقه 9، کوچکترین منطقه پایتخت است که سه ناحیه دارد، بیان کرد: باید برای تناسب مناطق تهران چاره‌جویی شود.