پایگاه خبری تحلیلی پارس- چندی پیش بود که آمار بیش از 60 هزار نزاع در مدت شش ماه در سطح شهر تهران منتشر شد که بسیار متاثر کننده بود. مدتی قبل تر نیز آماری منتشر شد که بیش از 40 درصد دعواهای تهرانی ها به خاطر جای پار ماشین است!

امروز نیز آماری منتشر شد که روزانه به طور میانگین بیش از 110 زن به علت نزاع و درگیری به پزشکی قانونی مراجعه می کنند. اگر نگاهی به وضعیت مدرسه ها در مقاطع مختلف هم داشته باشیم همواره با سطحی از درگیری بین نوجوانان و جوانان مواجه ایم، حقیقاتا جای سوال است که دلیل این همه تنش و درگیری بین افرادی که عمدتا آشنایی هم با هم ندارند چیست؟

اولین مسئله ای که در این زمینه به نظر می رسد فقر اخلاق در عرصه های عمومی زندگی شهری است، زندگی هایی که با دوندگی و تلاش بیش از حد  دوام  می آورد و همین مسئله، اخلاق را به امری فانتزی و زینتی تبدیل کرده است.

اغلب افراد در فضای عمومی شهری، خود را تنها محور می بینند و تحمل رعایت منافع عمومی و دیگران را ندارند، اینگونه می شود که یک سبقت ساده خودرو گاهی اوقات زمینه ساز یک قتل می شود یا جوان ناپخته ای جان خود را سر یک کل کل بی مورد از دست می دهد.

در این میان مدیران شهری وظیفه سنگینی بر عهده دارند، به این صورت که فضای عمومی شهری باید تا جایی که ممکن است زمینه ساز بروز تنش نباشد و از دیگر سو دعوت کننده به آرامش و متانت و گذشت باشد، مفاهیمی که به نظر می رسد در شلوغی و هیاهوی زندگی شهری دارد به دشت فراموشی سپرده می شود. البته از نقش نهادهای دینی و آموزشی نیز نباید غافل شد که می توانند در تربیت و پرورش شهروندانی آرام و متین نقش داشته باشند.