پایگاه خبری تحلیلی پارس- این امر بدیهی است که شهر خوب ریشه در شهروند خوب دارد، شهروتدانی که آشنا به حقوق و وظایف خود در قبال زندگی شهری باشند و استاندارد های زندگی را به خوبی فرا گرفته باشند. سواد یکی از زیربنایی ترین نیاز های زندگی شهری امروزه است که لازمه زندگی شهری می باشد.

اما در گذر زمان هستند شهروندانی که به هر دلیل باز می مانند از یادگیری سواد و این نعمت بزرگ را که نقش بی بدیلی در گذارن جریان عادی زندگی ایفا می کند، در بر ندارند، جامعه شهری مطلوب نمی تواند نسبت به شهروندانی که به هر دلیلی از سوادآموزی محروم شده اند، بی تفاوت باشد. اکنون تعامل شورایاری ها و نهضت سوادآموزی نوید بخش عرصه ای تازه برای سوادآموزی به شهروندان باز مانده از تحصیل است. در ادامه جزئیات بیشتری از این تفاهم‌نامه را مرور می کنیم.

ستاد هماهنگی شورایاری‌ها در جلسه‌ای با حضور شهریار رشیدعلیپور، دبیر ستاد هماهنگی شورایاری‏‌ها و دبیران هیئت رئیسه شورایاری‌های مناطق 22گانه تهران با جعفری، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان تهران، تفاهمنامه همکاری‌های مشترکی را به امضاء رساندند.

بر اساس این تفاهمنامه که به امضاء رئیس ستاد هماهنگی شورایاری‌ها و مدیر کل آموزش و پرورش استان تهران رسیده است، از این پس این دو نهاد همکاری‌های مشترکی را با یکدیگر خواهند داشت.

جعفری، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان تهران در این جلسه با بیان اهداف انعقاد این تفاهمنامه گفت: کمتر از یک سال از پیروزی انقلاب نگذشته بود که رهبر کبیر انقلاب امام خمینی(ره)، فرمان تشکیل نهضت سواد آموزی را صادر کردند. در آن زمان ایران 34میلیون نفر جمعیت داشت که فقط حدود 5/47درصد آنها با سواد بودند.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته طی بیش از 35 سال پس از انقلاب اسلامی، افزود: بر اساس آمار سال 1390، امروز جمعیت کشور حدود 77میلیون نفر است که بیش از 85درصد آنها با سواد هستند که نشان دهنده فعالیت‌های توام نهضت سوادآموزی با افزایش جمعیت کشور است به گونه ای که سازمان نهضت سوادآموزی ایران تاکنون موفق به دریافت 5مدال بین المللی شده است.

جعفری در رابطه با آمار بی سوادان تهرانی نیز بیان کرد: در حال حاضر 116 هزار بی سواد مطلق (بین سن 10 تا 49 سال) در تهران داریم که البته متوسط سنشان جوان و بین سنین 20 تا 30سال هستند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان تهران با اشاره به بی سوادی 35درصد از زندانیان و مجرمین تصریح کرد: بیشتر بی سوادان از سوی افراد سودجو جذب کارهای خلاف شده و بزهکار می‌شوند.

وی با اشاره به وجود ظرفیت‌های قابل توجه شورایاران در آموزش‌های محلی گفت: با انعقاد تفاهمنامه امروز، شورایاری‌ها می‌‌توانند مسئول آموزش سوادآموزان محلات خودشان باشند و ما نیازهای آنها را در رابطه با کتاب و دستمزد آموزش دهندگان تأمین می‌کنیم.

جعفری یکی از مشکلات سوادآموزی در تهران را عدم اطلاع دقیق از تعداد بی سوادان هدف آموزشی این سازمان خواند و بیان کرد: با توجه به اینکه اطلاعات مرکز آمار ایران محرمانه است، ما اطلاعی از تعداد بی سوادان محلات تهران نداریم که با کمک شما می‌توانیم آمار دقیق تعداد آنها را داشته باشیم.

وی میانگین سطح تحصیل کشور با توجه به تعداد بی سوادان و سطوح مختلف تحصیلی را 5/7 کلاس خواند و افزود: ما آمادگی داریم افراد علاقمند به تدریس بی سوادان (با مدرک تحصیلی دیپلم به بالا) را در محلات خودتان به ما معرفی کنید تا پس از آموزش های لازم، در این رابطه به عنوان آموزش دهنده جذب کنیم و سطح سواد و علمی کشور را ارتقاء دهیم.

در این جلسه همچنین دبیران هیئت رئیسه شورایاری‌ها، سرای محلات را یکی از بهترین محل‌ها برای آموزش بی سوادان خوانده و به بیان اقدامات خود در رابطه با سواد آموزی پرداختند از جمله، اصغر قدیمی، دبیر دبیران منطقه 22، در این جلسه تعداد بی سوادان این منطقه را  18هزار نفر و تعداد باسوادان آن را 142 هزار نفر خواند و از برگزار شدن کلاس‌های نهضت سواد آموزی در این منطقه حتی برای اتباع بیگانه (ژاپنی ها) نیز خبر داد.

سیدمهدی اعرابی، دبیر دبیران منطقه یک، نیز از اعلام آمادگی حدود 80نفر از جوانان این منطقه با مدارک تحصیلی لیسانس و بالاتر برای آموزش به سوادآموزان خبر داد و در رابطه با آموزش حاشیه نشینان و اتباع بیگانه (افاغنه) در این کلاس‌ها خواستار توضیحات بیشتر شد.

عدم آشنایی مدیران آموزش و پرورش با شورایاری‌ها، کمبود کتاب‌های نهضت سواد آموزی، لزوم آشنایی دبیران 374 محله تهران با برنامه‌های مشترک نهضت سوادآموزی و ستاد هماهنگی شورایاری‌ها از دیگر درخواست‌های دبیران هیئت رئیسه شورایاری‌های مناطق بود.