از دود و دم تا خطرات جانی
اتوبوس های فرسوده با جان و مال تهرانی ها چه می کنند؟
حدود 7 ماه پیش زمانی که حادثه اتوبوس اسکانیا در بزرگراه آزادگان تعدادی از شهروندان تهرانی را به کام مرگ فرستاد و تعدادی دیگر را هم راهی بیمارستان کرد، پرونده وضع اتوبوسهای تهران روی میز اعضای شورای شهر رفت.
حدود 7 ماه پیش زمانی که حادثه اتوبوس اسکانیا در بزرگراه آزادگان تعدادی از شهروندان تهرانی را به کام مرگ فرستاد و تعدادی دیگر را هم راهی بیمارستان کرد، پرونده وضع اتوبوسهای تهران روی میز اعضای شورای شهر رفت.
آنها در آن روزها اعلام کردند وضع ایمنی در اتوبوسهای تهران نگرانکننده است. مدیرکل استاندارد استان تهران هم گفت ۸سال است که اتوبوسهای گازسوز شرکت واحد تست ادواری نشدهاند و این اتوبوسها را ناایمن خواند و به بمب ساعتی تشبیه کرد.
آنطور که در شورای شهر تهران مطرح شد در شهر تهران ۲هزار اتوبوس فرسوده وجود دارد؛ اتوبوسهایی که تعدادی از آنها باید از رده خارج شوند و تعدادی دیگر هم اگر بشود مشمول نوسازی خواهند شد.
بعد از آن هم مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه اعلام کرد که این دوهزار اتوبوس مشکلات زیادی را برای ناوگان اتوبوسرانی تهران ایجاد کردهاند؛ از ناامنی و خطر گرفته تا تأخیر و بههمریختن برنامه زمانبندی اتوبوسها.
به گفته او :هر لحظه امکان خرابی این اتوبوسها وجود دارد، ضمن اینکه ممکن است برنامه زمانبندی برخی خطوط استاندارد نباشد. بهعنوان مثال در برخی خطوط لازم است که اعزام اتوبوس به ایستگاهها هر ۵ دقیقه یک بار انجام شود اما به دلیل کمبود ناوگان مجبور هستیم که زمان بیشتری را برای اعزام اتوبوسها به ایستگاهها در نظر بگیریم.
پیمان سنندجی همچنین تاکید کرد: متاسفانه از سال 89 تاکنون حتی یک اتوبوس جدید از سوی دولت به شهر تهران اختصاص نیافته است.
در این میان شهرداری تهران هم هیچ اقدام عملی برای تجهیز ناوگان حمل و نقل شهری انجام نداده و توپ اتوبوس ها و تاکسی های فرسوده همواره بین دولت و شهرداری تهران جابه جا می شود.
این در حالی است که آلودگی هوا مشکل بزرگ دیگری است که این اتوبوس ها برای تهران ایجاد می کنند آن هم دروزهایی که هوای تهران کمی بهتر شده است.
یک عضو شورای شهر تهران به تازگی در این خصوص گفته : طبق گزارشی که شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به استناد تحقیقات یک موسسه آلمانی منتشر کرده، گوگرد موجود در گازوئیل اتوبوسهای شرکت واحد نزدیک به 50 برابر استاندارد است.
محمد حقانی تاکید کرده:پیش از این اعلام شده بود بیش از 80 درصد آلودگی هوای تهران به خاطر منابع متحرک و خودروهایی است که در سطح پایتخت تردد میکنند و از بین این منابع، اتوبوسهای شرکت واحد بیشترین آلودگی گوگردی را به وجود میآورند.
او در این باره توضیح داده: یک آزمایشگاه بینالمللی در آلمان با نمونه گیری از 5 پمپ توزیع گازوئیل در سطح تهران و آزمایش این سوخت به این نتیجه رسیده است که گازوئیل مورد استفاده توسط اتوبوسهای شرکت واحد، بسیار آلاینده است و حرکت اتوبوس ها با این سوخت آلوده، باعث تشدید آلودگی هوای تهران میشود.
این عضو شورای شهر به خبرآنلاین توضیح داد:کارشناسان اعلام کرده اند تاثیرات مخرب سم خطرناک دیاکسیدگوگرد وقتی به 6 تا 10 برابر حد مجاز برسد، بسیار شدید و مضر است، این در حالی است که آلاینده دی اکسیدگوگرد در روزهای آلوده هوا در تهران بسیار بالاتر از حد مجاز است که به نظر می رسد اصلی ترین عامل این آلودگی، تردد اتوبوسهای شرکت واحد با این سوخت به شدت آلوده در سطح خیابانهاست.
از سوی دیگر فرسودگی این اتوبوس ها هم باعث شده تا میزان آلایندگی آنها بیشتر و بیشتر شود تا تهرانی باز هم از تنفس هوای پاک محروم شوند.
باید منتظر ماند و دید بالاخره شهرداری تهران به جای ساختن پل ها و زیر گذرهای پر هزینه فکری به حال تجهیز ناوگان حمل و نقل شهری خواهد کرد یا همچنان مردم تهران سرگردان میان دولت و شهرداری قربانی می دهند.
ارسال نظر