بزرگداشت بانوی آزاده شورای اسلامی شهر در منطقه ۱۸ برگزار شد؛
طلایی: آزادگانی همچون « آباد » پیام رسان شهدا هستند

مراسم بزرگداشت معصومه آباد، بانوی آزاده شورای اسلامی شهر تهران و نویسنده کتاب ماندگار «من زندهام» با حضور نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، شهردار منطقه و جمعی از آزادگان در منطقه ۱۸ برگزار شد.
به گزارش پارس به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 18، همزمان با سالروز ورود اولین گروه از آزادگان سرفراز دوران هشت سال دفاع مقدس به کشور، مراسم بزرگداشت معصومه آباد، بانوی آزاده شورای اسلامی شهر تهران و نویسنده کتاب ماندگار «من زندهام» با حضور نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، شهردار منطقه و جمعی از آزادگان در منطقه 18 برگزار شد.
مرتضی طلایی نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران که یکی از مهمانهای ویژه مراسم بزرگداشت معصومه آباد، بانوی آزاده کشورمان بود با اشاره به به منش والای شهروندان ساکن منطقه 18 گفت: این منطقه افتخار دارد که میزبان خانوادههای عزیز ایثارگر، جاویدالاثر، جانباز، آزاده و شهیدی است که هر کدام شان نمادی از فرهنگ ایثار، مقاومت و اخلاق هستند.
وی از نقش بی همتای آزادگان سرافراز کشور در پیروزی آرمانهای انقلاب اسلامی طی دوران دفاع مقدس گفت و یادآور شد: امروز اینجا جمع شدهایم تا ادای دینی به آزادگان کشورمان، به ویژه خانم معصومه آباد داشته باشیم. مردان و زنانی که سخت ترین روزها، ساعتها و لحظههای عمرشان را برای عزت و آبروی کشورشان تحمل کردند و متحمل بدترین شکنجههای روحی و جسمی از سوی دژخیمان بعثی شدند. جمعی از آنها آسمانی شدند و به شهادت رسیدند و جمعی مفقود الاثر تا همیشه یک اثر از آن دوران باقی بماند، جمعی نیز آزاده شدند تا پیام شهدا را به ما برسانند.
نایب رئیس شورای شهر تهران گفت: بهترین کار در این محفل آن است که پیام شهدا را از زبان عزیزی که بهترین سالهای عمرش را در اسارت گذراند و آن روزها را با تمام وجودش حس کرد بشنویم. آنها که رفتند کار حسینی کردند و آنهایی که ماندند کار حضرت زینب (س) را خواهند کرد.
وی در ادامه به ابعاد شخصیتی آزاده، خانم آباد اشاره کرد و افزود: نزدیک 8 سال است که از نزدیک توفیق عرض ارادت به محضر خواهر بزرگوارم، خانم آباد که یک نعمت، یک فرصت و یک یادآوری برای ماست را پیدا کردهام. همه ابعاد شخصیتی وی، میتواند به تنهایی اسوه و الگوی بانوان ما قرار بگیرد. ابتدا اینکه او یک بانوست و ما میتوانیم نماد یک زن اسلامی و ایرانی را در قامت او تجسم کنیم.
طلایی گفت: خانم آباد در کانون خانواده نیز بسیار فعال است و همسرداری و فرزندداری را در کنار همه مسئولیتهای دیگری که به عهده دارد به نحوی شایسته انجام میدهد. او همچنین به عنوان یک بانوی مسلمان ایرانی در عرصه علمی نیز توفیقات بسیاری را کسب کرده و اکنون به در کسوت یک پزشک به زنان جامعه خدمت میکند. علاوه بر همه اینها، چهرهای سیاسی نیز محسوب میشود. چهرهای که سیاست را با اخلاق درآمیخته و آن را جزیی از دیانت خود قرار داده است. شاید اینها در بیان ساده به نظر برسد، اما او در عمل ثابت کرده که پای همه تعهداتش ایستاده است.
زن مسلمان ایرانی شکست ناپذیر است
در ادامه این مراسم معصومه آباد، مهمان ویژه این محفل نیز به نقش مهم مردم در روزگار کنونی اشاره کرد و گفت : ما زندگی مان را مدیون برادران غیور و جوانمردی هستیم که در هر نقطهای از این اسارت و غربت، در مقابل دشمن سینه سپر کردند و به ما شجاعت و جسارت آموختند. امروز به یمن سالروز ورود آزادگان به کشورمان باید بدانیم که چه میخواهیم و باید به چه هدفی برسیم.
وی از خاطرههای ناب بازگشت آزادگان به کشور اینگونه یاد کرد: وقتی اتوبوسهای آزادگان به شهر تهران رسیدند، همه مردم بی آنکه بدانند دنبال چه کسی میگردند پشت اتوبوسها میدویدند و دعای خیرشان را بدرقه راه آنها میکردند. من نیز همچون کودکی که به دنبال بادبادک میگردد، هراسان دنبال آنها میدویدم و دوست داشتم خاطرات دوران اسارت را با آنها مرور کنم.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این نکته که ثبت یک روز از سال به نام آزادگان نشان از وجود فرهنگ ایستادگی در کشورمان دارد، اظهار داشت: در طول 8 سال دفاع مقدس بیش از 40 هزار آزاده نشان دادند که مقاومت در برابر دشمنان چه معنایی می تواند داشته باشد. دشمنانی که امروز در قالب گروهی به نام داعش دوباره قد علم کرده اند و اینگونه وحشیانه به مردم بیگناه میتازند. داعش دست پرورده همان رژیم بعثی است که روزگاری بلاهای عجیبی را بر سر فرزندان غیور این مرز و بوم آورد.
وی در ادامه به مفهوم اصلی آزادگی و راز جاودانه شدن آنها اشاره کرد و افزود: آنچه که اسرا را به آزاده تبدیل کرد، آزاد شدن آنها از جسم شان بود. من هنگام نگارش کتابم با آدمهایی روبرو میشدم که دچار عفلت و فراموشی شده بودند. گویا فراموش کردهاند که از چه میسری به جایگاه امروز رسیدهایم، مسئله انقلاب و 8 سال دفاع مقدس یک مسئله بسیار بزرگ و جهانی است.
نایب رئیس شورای شهر تهران گفت: آن زمان، ما با 21 کشور روبرو بودیم که همه نوع توان و تجهیزاتی در اختیار داشتند. این قدرت ظاهری باعث شد تا صدام تصور کند میتواند کشور ما را سه روزه به چنگ بیاورد. اگر دچار غفلت شویم و یادمان برود که دشمن چه برداشی از ما دارد شاید نتوانیم اندوخته ارزشمندمان را حفظ کنیم.
آباد در این مراسم نحوه به اسارت درآمدنش را اینگونه شرح داد و گفت روزی که من به اسارت دشمن درآمدم یک دختر 17 ساله بودم. رفته بودیم تا بچههای پرورشگاه آبادان را تحویل بگیریم و به شیراز بیاوریم. در طول راه عراقیهای بسیاری زیر لولههای نفت خوابیده بودند و منتظر غافلگیر کردن نیروهای ایرانی بودند. من آنها را میدیدم که لباس برادران سپاه را به تن دارند، اما کلاههای قرمز رنگی به سرشان گذاشتهاند. ابتدا تصور کردم نیروهای خودی هستند، اما یکدفعه دیدم که به سمت خودروی ما تیراندازی کردند. وقتی ما را محاصره و از خودرو پیاده کردند، یکی از آنها گفت که اسلحهات را تحویل بده. من هم تنها برگه مأموریتم را نشانشان دادم. وقتی آن را نگاه کردند به بغداد بی سیم زدند و پیغام دادند، ما یک ژنرال زن ایرانی را به اسارت گرفتهایم!
وی ضمن برشمردن صفات بی همتای بانوان ایرانی، جایگاه والا و واقعی آنها را اینگونه توصیف کرد: پس از اسارت فهمیدم که شخصیت زن ایرانی در قاموس دشمن اینهایی نیست که ما داریم امروز درباره اش بحث می کنیم. آنها می دانند که زن ایرانی حتی از مردان کشورمان هم قوی تر و خطرناک ترند. جنگ عراق، جنگ میان سربازان آنها با ما نبود، بلکه جنگ با مادران ایرانی بود. مادرانی که همه آنچه که داشتند، یعنی فرزندان شان را به مبارزه با رژیم بعثی می فرستادند و در برابر شهادت و اسارت آنها استقامت می کردند. ما این اسوه ها را در جامعه مان داریم، اما کمتر قدرشان را می دانیم.
آباد با بیان یکی از خاطرات دوران اسارت در زندان الرشید، به نقش مهم زنان در ادامه راه پرافتخار انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: عراقی ها از موش مرده ای که به سمت شان پرتاب می کردیم می ترسیدند و می گفتند، اگر همه زنان ایرانی همچون شما باشند دیگر معلوم است که نمی توان به این سادگی با شما مقابله کرد. حالا ما باید این پیام را به نسل های دیگر انتقال دهیم تا تصور نشود که همه اینها تنها یک افسانه بوده است. ما در مقابل هر آنچه که بر این کشور گذشته مسئول هستیم و باید این مستندات را برای نسل های دیگر حکایت کنیم. همه اینها حکایت های کوچکی از یک داستان بلند هستند که باید شنیده شوند.
موفقیت های امروز را مرهون فداکاری های شما هستیم
وحید نوروزی در مراسم بزرگداشت معصومه آباد، عضو شورای اسلامی شهر تهران در روز تاریخی بازگشت آزادگان سرافراز کشور گفت: 26 مرداد سال 1369 برای همه ما یک روز تاریخی است. چراکه یاد و خاطره آنهایی که شجاعانه و دلاورانه جان شان را به خاطر اسلام و این مرز و بوم به خطر انداختند و به مقابله با دشمن بعثی شتافتند برای همه ما زنده شد.
شهردار منطقه 18 به مقام والای بانوی آزاده پایتخت، معصومه آباد اشاره کرد و افزود: ما همه آرامش امروزمان را مدیون ایثارگریها و فداکاریهای بزرگانی همچون خانم آباد هستیم. همانگونه که مقام معظم رهبری در تقریظ کتاب « من زنده ام» این نکته را فرمودند که قلم خانم آباد واژههای اندوه و افتخار را به یک اندازه معنی کردهاند. خدا را شکر میکنم که اندوه آنکه مربوط به پلیدیهای صدام بعثی بود از بین رفته و به زباله دان تاریخ پیوسته و افتخار آن باقی مانده است.
وی در ادامه به نقش مهم ایثارگری آزادگان در حافظت از کیان کشور اسلامی پرداخت و خاطرنشان کرد: طی سالهای دفاع مقدس، بزرگ مردان و بزرگ زنانی از میان همین مردم برای دفاع از میهن اسلامی پا به عرصه خطر نهادند و خود را برای همیشه جاودانه ساختند. آن سالها به دلیل سن و سال مان مشغول تحصیل بودیم و افتخارآفرینانی همچون خانم آباد باعث شدند تا ما پلههای پیشرفت را طی کنیم و به جایگاه کنونی برسیم. حال باید سر تعظیم و ارادت در مقابل آنها فرود آوریم و به وجودشان افتخار کنیم.
شهردار منطقه 18 ضمن برشمردن صفات والای آزادمردان و شیرزنان آزاده کشورمان، به ویژگیهای شخصیتی سرکار خانم معصومه آباد اشاره کرد و گفت: واژه اسارت در مقابل صبر و استقامت آزادگانی همچون خانم آباد بسیار حقیر و کوچک است. آنها اسارت را به بند کشیدند و حماسهای جاودانه آفریدند. اکنون نیز به عنوان یک مادر، به عنوان یک پزشک، به عنوان یک عضو فعال شورای اسلامی شهر و همین طور یک چهره مردمی الگوی مناسبی برای بانوان کشورمان هستند.
نوروزی در جمع خانوادههای ایثارگران یاد و خاطره 1200 شهید والامقام منطقه 18 را گرامی داشت و افزود: افتخار من این است که توفیق خدمت را در منطقهای پیدا کردهام که همه کوچههایش بوی شهیدان را به خود گرفته است. همین طور، بخشی از همکارانم نیز از خانوادههای معظم شهدا، آزادگان و ایثارگران هستند که باعث مباهات و فخر است.
خانم آباد داوطلب جنگ نرم است
پاسدار بسیجی صفری، یکی از میهمانان ویژه این مراسم نیز به تفاوت میان روزهای دفاع مقدس و روزگار کنونی اشاره کرد و گفت: در دوران دفاع مقدس، بزرگانی همچون خانم آباد در جنگ سخت علیه زیاده خواهیهای دشمن ایستادگی کردند و شرف و آزادگی و مردانگی را معنایی تازه بخشیدند. بسیاری از عزیزان به خیل عظیم شهدا پیوستند و عدهای نیز همچون یادگاران آن دوران برای ما باقی ماندند. عزیزانی که تا به امروز نسبت به آرمانهای انقلاب اسلامی وفادار ماندهاند و همچنان در سنگر هستند.
وی افزود: شاید کار امروز نسبت به کار دیروز سخت تر باشد. امروز جبههای به نام جنگ نرم ایجاد شده تا باورها و اعتقادات دینی و ارزشهای اسلامی ما زیر سوال برود. در این عرصه هم به داوطلب نیاز داریم تا جلوی تجاوز دشمن را بگیریم. داوطلبهایی همچون خانم آباد که با نگارش کتاب « من زندهام» توانستند روحیه جهادی و از خودگذشتگی را به همه ما یادآوری کند.
در پایان این مراسم نیز با حضور وحید نوروزی، شهردار منطقه 18 از دکتر معصومه آباد و 6 آزاده ساکن این منطقه تقدیر به عمل آمد. سپس اعضای کانونهای فرهنگی و اجتماعی، نهادها و سازمانهای مختلف و نمایندگان مختلف مردم هدایای ویژه خود را به خانم آباد، آزاده سرافراز کشور و عضو شورای اسلامی شهر تهران تقدیم کردند. برپایی نمایشگاه عکس با موضوع بازگشت تاریخی آزادگان سرافراز به میهن اسلامی و توزیع کتاب « من زندهام»، مجموعه خاطرات دوران اسارت معصومه آباد از سوی شهرداری منطقه 18 از برنامههای حاشیهای این مراسم 3 ساعته بود.
ارسال نظر