پایگاه خبری تحلیلی پارس- گرچه سابقه این امر به سالهای گذشته می رسد اما در تازه ترین موج آبان ماه سال پیش استاندار تهران، حسین هاشمی با اشاره به این که شورای تامین استان و وزارت بهداشت آبیاری بخشی از صیفی‌کاری‌های جنوب تهران با فاضلاب را تائید کرده‌اند تهدید کرد که "زمین کشاورزان متخلف تخریب خواهد شد." در آذر ماه سال گذشته  رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران از اجرای طرح ساماندهی تأمین آب سالم، اصلاح نوع کشت و برخورد قانونی با تولید‌کنندگان سبزی و صیفی با آب‌های نامتعارف خبر داد. سیدمحمد موسوی گفت: 214هکتار از مزارع سبزی و صیفی جنوب استان تهران با آب‌های نامتعارف آبیاری می‌شود و براساس این طرح آب مورد استفاده آنها سالم‌سازی می‌شود و در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

با این وجود در اردیبهشت امسال؛ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نسبت به آبیاری زمین‌های کشاورزی جنوب تهران با فاضلاب و پساب‌های صنعتی و بیمارستانی هشدار داد و گفت محصولات این منطقه بیماری‌های گوناگونی به جامعه تحمل می‌کند .عباس رجایی با انتقاد از آلودگی آب مورد استفاده کشاورزان جنوب تهران گفت: «طی نکردن مراحل لازم برای تصفیه آب شرایط زیست‌محیطی نامناسبی را برای محصولات کشاورزی این مناطق رقم زده است.» وي از مسئولان خواست به معضل استفاده کشاورزان جنوب تهران از آبی که حاوی فلزات سنگین، و آلودگی‌های شیمیایی است توجه بیشتری داشته باشند.

 در همان زمان رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس، با انتقاد از استفاده از آب آلوده و سموم غیر استاندارد در تولید محصولات کشاورزی جنوب تهران، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارت جهاد کشاورزی باید  پاسخگوی چرایی کشت محصولات کشاورزی با آب آلوده باشند، گفت: وزارت صنعت باید با نظارت بر رعایت استاندارها و همچنین فعالیت تولیدکنندگان اجازه ورود محصولات آلوده به چرخه مصرف را ندهد.

حالا با وجود همه این اظهار نظرها در تازه ترین موضع گیری: مدیر کل محیط زیست استان تهران، فاضلاب را عامل اصلی آلودگی محصولات کشاورزی اراضی جنوب تهران دانست و گفت: حداقل ۳۰ درصد اراضی کشاورزی جنوب تهران با آب فاضلاب آبیاری می‌شود.

محمد هادی حیدر زاده گفت: در حال حاضر حداقل 30 درصد اراضی كشاورزی جنوب تهران با "آب فاضلاب" آبیاری می‌شود لذا برای جلوگیری از ورود آلودگی به "اراضی كشاورزی جنوب تهران" كارگروهی با مسئولیت وزارت جهاد كشاورزی تشكیل شده كه وظیفه محیط زیست پلمپ واحدهای آلاینده بوده و تا كنون 11 واحد قالیشویی پلمپ شده و چند واحد دیگر نیز در دست اقدام است.

آخرین وضعیت در این پرونده اما از این قرار است؛ معاون استاندار تهران درباره کشت صیفی‌جات آلوده در شهرستان ری اظهار داشت: 741 هکتار کشت صیفی‌جات آلوده تا سال 1392 در شهرستان ری به بهره‌برداری می‌رسید که تاکنون به 90 هکتار رسیده است.

هدایت‌الله جمالی‌پور ادامه داد: با بررسی‌های صورت گرفته این 90 هکتار در دست 26 نفر است که با همکاری دادستانی و مصوبه شورای تأمین استان تهران نسبت به برخورد با این افراد با حکم قضایی اقدام می‌شود تا دیگر زمینی در شهرستان ری برای کشت صیفی‌جات آلوده نداشته باشیم.

با این اوصاف مشخص نیست که تا چه زمانی باید شاهد این تخلف و آسیب به مردم باشیم.