سنا یک ماه به اوباما برای توافق با ایران وقت داد
سنای آمریکا اعلام کرد که تنها تا ماه میلادی آینده به رییسجمهور آمریکا وقت میدهد و پس از آن تحریمهای جدید علیه ایران را به پیش خواهد برد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، هری رید، رهبر اکثریت سنای آمریکا روز پنج شنبه گفت که از مذاکرات برای محدود کردن برنامه هسته یی ایران حمایت می کند، ولی مدعی شد که بدون تهدید تحریم های جدید علیه نفت و سیستم مالی ایران، تهران ممکن است مانع یک توافق موفقیت آمیز شود.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رید در جمع سناتورهای آمریکایی گفت: من از طرحی که دامنه تحریم های نفتی فعلی ما را گسترش می دهد و محدودیت هایی را روی بخش های استراتژیک اقتصاد ایران که از برنامه هسته یی اش حمایت می کنند، اعمال می کند و کسانی را که به ایران کالا می فرستند پیدا می کند، حمایت می کنم. من در عین حال که از تلاش های دیپلماتیک دولت حمایت می کنم بر این عقیده ام که ما باید گزینه هایی قانونی مان را باز بگذاریم تا در ماه دسامبر و مدت کوتاهی پس از بازگشت مان (از تعطیلات شکرگزاری) در زمینه طرح تحریم های جدید دوحزبی اقدام کنیم.
مجلس نمایندگان آمریکا طرح تحریم های جدید علیه ایران را در ماه ژوییه تصویب کرد و منتظر سنا است که دست به کار شود. اما دولت باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا رید و بسیاری از دیگر سناتورهای آمریکایی را متقاعد کرده است که اعمال تحریم های جدید را در مدتی که کشورهای گروه ۱+۵ برای رسیدن به توافق اولیه با ایران تلاش می کنند به تاخیر بیاندازد.
جن پساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که امیدوار است رید به قدرت های جهانی" فضایی را که آن ها لازم دارند" برای مذاکرات آینده نیز بدهد.
دولت آمریکا تاکید دارد که اعمال تحریم های جدید در حال حاضر می تواند تلاش های دیپلماتیک را مختل کند.
اعضای ارشد جمهوری خواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز پنج شنبه طرحی را پیشنهاد دادند که نشان می دهد توافق نهایی با ایران چگونه خواهد بود و علاوه بر آن سعی می کند توانایی اوباما برای کاهش تحریم ها را محدود کند.
سناتور باب کورکر، یکی از حامیان تحریم ها علیه ایران مدعی شد: بسیاری از ما نگران این هستیم که یک توافق موفقتی در ژنو اهرم آمریکا را ضعیف کند، بدون این که ایران به وظایف بین المللی فعلی اش عمل کند.
این طرح ۲۴۰ روز به اوباما وقت می دهد تا توافق را نهایی کند و می گوید که رییس جمهور آمریکا تنها در صورتی می تواند محدودیت ها علیه ایران را به حالت تعلیق درآورد که ثابت کند چنین اقدامی به نفع منافع امنیت ملی آمریکا خواهد بود و ایران کاملا در حال عمل به توافق موجود است. طبق این طرح، هر گونه توافق نهایی با ایران باید تهران را مجبور کند به همه فعالیت های غنی سازی خود پایان دهد، شرطی که ایران بارها بر رد آن تاکید داشته است.
پساکی گفت که کسی با یک توافق نهایی که" به مسایل اصلی" غنی سازی اورانیوم و آن چه تولید پلوتونیوم گفته می شود نپردازد موافقت نخواهد کرد، ولی هشدار داد که در حال حاضر هر گونه نشانه ای حاکی از این که آمریکا به دیپلماسی متعهد نیست، " غیرمفید" خواهد بود.
ارسال نظر