به گزارش پارس به نقل از ایسنا، کلیات طرح الحاق دو تبصره به ماده ۴ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) با ۱۲۴ رای موافق، ۵۷ رای مخالف و ۲۱ رای ممتنع از مجموع ۲۴۲ نماینده حاضر به تصویب رسید.

در صورت تصویب جزییات این طرح اگر یک حوزه انتخابیه مجلس فاقد نماینده شود و تا برگزاری انتخابات بیش از یک سال زمان باقی مانده است وزارت کشور موظف است ظرف شش ماه از زمانی که آن حوزه انتخابیه فاقد نماینده شده، انتخابات میان دوره ای برگزار کند.

در جریان بررسی کلیات این طرح محمدعلی پورمختار، نادر قاضی پور و مهرداد لاهوتی به عنوان مخالف و سیدهادی حسینی، میرمرادزهی و فرهاد بشیری به عنوان موافق کلیات به ایراد سخن پرداختند.

محمدرضا خباز معاون معاونت پارلمانی رییس جمهور نیز در سخنانی ضمن اعلام مخالفت دولت با این طرح، گفت: یکی از ایرادات این طرح آن است که دولت ملزم شده که در تنظیم لایحه بودجه اعتبارات لازم را برای برگزاری این انتخابات پیش بینی کند، این در حالی است که طبق اصل ۵۲ قانون اساسی این موضوع جزو اختیارات دولت است و نمی توان دولت را برای اختیاراتش ملزم کرد.

وی با بیان اینکه این طرح مخالف اصل ۷۵ قانون اساسی است گفت: در این طرح برای تامین اعتبار لازم جهت برگزاری انتخابات پیش بینی شده که بودجه از محل اعتبارات وزارت کشور و شورای نگهبان تامین شود حال اینکه این دو دستگاه کسری بودجه دارند و طبیعتا نمی توان از آنها تقاضا کرد تا با صرفه جویی بودجه لازم را برای برگزاری این انتخابات تامین کنند.

خباز همچنین گفت: اگر در سال آخر دوره چهار ساله نمایندگانی به هر دلیلی حوزه انتخابیه آن فاقد نماینده شد طبیعتا برگزاری انتخابات تنها برای یک سال نمایندگی وجاهت لازم را ندارد و ممکن است در انتخابات دیگر نیز تاثیر بگذارد.

از طرفی برگزاری انتخابات اثراتی را در شهرهای کوچک تا مدت ها به جای می گذارد که به نظر نمی رسد برای یک سال نمایندگی در حوزه ای لازم باشد چنین اثراتی در آن شهرها تحمیل کرد.

به گزارش ایسنا، محمدجواد کولیوند نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نیز در توضیح این طرح گفت: در دوره نمایندگی پیش می آید که حوزه های انتخابیه ای به دلایلی فاقد نماینده شوند که نمونه آن را در همین دوره می توان در خصوص حوزه انتخابیه میبد مشاهد کرد که به دلیل فوت مرحوم یحیی زاده نماینده ندارد.

وی افزود: در شرایط فعلی تا سال ۹۴ هیچ انتخاباتی برگزار نمی شود، لذا کمیسیون شوراها این طرح را تصویب کرد و در مورد این حوزه های انتخابیه نمایندگانی قرار است انتخاب شوند.

کولیوند همچنین گفت: طبق قانون باید به ازای هر ۱۵۰ هزار نفر یک نماینده در مجلس وجود داشته باشد که الان اینگونه نیست و از طرفی برخی حوزه ها فاقد نماینده هستند، در این شرایط نمی توان انتظار داشت که نماینده دیگر کار آن حوزه را انجام دهد چون آن نماینده خود درگیر حوزه انتخابیه اش است.