معضلی به نام" آلودگی هوا" ، یا" تعطیلی مدارس" ؟
این برنامهی روزمرهی یک خانواده با پدر و مادر شاغل و دو کودک این است که یکی به مهد کودک میرود و دیگری به مدرسهی ابتدایی صبح با خوردن صبحانه شروع می شود و رساندن بچهها به مهد کودک و کلاس درسشان؛ بعد از آن پدر و مادر هم راه خود را جدا می کنند، یکی با اتوبوس به محل کار خود میرود و دیگری با خودرو تا دفتری در مرکز شهر رانندگی می کند.
امروز اما این برنامه اجرا نمی شود، بچه ها هیجان زده از تعطیلی پیش بینی نشده مدرسه و مهد کودک می خواهند بیشتر بخوابند، اما پدر و مادر باید سر کار خود حاضر باشند و بچه ها را نمی شود در خانه تنها گذاشت.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، این روزها، این مشکل را فقط این یک خانواده ندارد بلکه خیلی دیگر از خانواده های پایتخت نشین هم نمی دانند چطور با تعطیلی سه روزه مهدکودک ها و مدارس ابتدایی کنار بیایند و بچه ها را در خانه تنها نگذارند و درعین حال در محل کار خود حاضر شوند؛ البته همه خانواده ها در نهایت مجبور شده اند راهکاری بیندیشند که در اغلب موارد هم راهکارشان، به علت این تعطیلی، یعنی آلودگی هوا، توجهی نمی کند یعنی بچه ها مجبور می شوند به مسافرت های شهری به مراتب طولانی تر از فاصله مدرسه یا مهدکودک بروند و روز را در محل کار پدر یا مادر بگذرانند.
این مساله به قدری برای خانواده های تهرانی جدی شده که معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده پیشنهاد عضویت معاونت امور زنان و خانواده در کمیته هماهنگی و نظارت مواقع اضطراری آلودگی هوای تهران را داده تا برای مرخصی مادران شاغل در تعطیلی مهدهای کودک، پیش دبستانی ها و مدارس ابتدایی تصمیم گیری شود.
شهیندخت مولاوردی هم به مشکلات خانواده ها در هنگام تعطیلی پیش دبستانی ها، مهدکودک ها و مدارس ابتدایی اذعان کرده و تاکید می کند: هنگام تصمیم گیری در مواقع اضطرارآلودگی هوا و تعطیلی مهدهای کودک، پیش دبستانی ها و مدارس ابتدایی باید معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز حضور داشته و وضعیت زنان شاغل دارای فرزند نیز لحاظ شود.
او پیشنهاد مرخصی اجباری زنان شاغل را در چنین مواردی مطرح کرده و به خبرنگار ایسنا می گوید: در صورت عضویت در کمیته هماهنگی و نظارت مواقع اضطراری آلودگی هوای تهران پیشنهاد مرخصی اجباری زنان شاغل هنگام تعطیلات مدارس ارائه می شود.
البته مرخصی اجباری نباید مختص زنان باشد. به همین دلیل هم فاطمه آلیا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد می کند که مردان شاغل هم در این موارد می توانند از مرخصی خود استفاده کنند.
آلیا به خبرنگار پارلمانی ایسنا می گوید: با تعطیل کردن مدارس و مهدکودک ها منظور این است که از بچه ها محافظت شود اما پدر و مادرها مجبور می شوند بچه ها را با خود به سر کار ببرند که نه تنها در این موارد محافظتی نمی شود بلکه مشکلات دیگری هم وجود می آید.
او اضافه می کند: تعطیلی مهدکودک ها و مدارس بدون دادن مرخصی به پدر و مادر هیچ فایده ای ندارد. چون یکی از آنها مجبور می شود بچه را به محل کار خود ببرد. تنها راه حل این است که مجوزی به مدیران داده شود که به پدران و مادران شاغل که بچه هایی در این سن دارند، مرخصی داده شود.
آلیا تاکید می کند: اگر می خواهیم بچه ها به محیط اداره نروند، چاره ای نیست که حق پدر و مادرها برای مرخصی گرفتن محفوظ بماند. یعنی یا باید به پدر و مادرها مرخصی بدهند یا تعطیل نکنند. چون آلودگی کمتر نمی شود بلکه در مواردی حتی دوبرابر هم می شود چون بچه ها مجبور می شوند با پدر یا مادر خود به محیط کار آنها بروند. مهدکودک ها و مدارس براساس قانون آموزش و پرورش نزدیک محل سکونت بچه ها هستند اما محل کار والدین معمولا فاصله زیادی با محل زندگی آنها دارد.
این نماینده مجلس پیشنهاد یک راهکار اخلاقی را مطرح می کند و می گوید: وقتی دولت خبر تعطیلی را اعلام می کند، از طریق رسانه ها توصیه شود که مدیران، با پدر و مادرهای شاغل که بچه هایشان تعطیل هستند، همکاری کنند. این کار رسانه ای می تواند فرهنگ سازی کند تا در موارد اینچنینی با پدر و مادرهای شاغل همکاری شود و بچه ها مجبور نشوند با والدینشان به سر کار آنها بروند.
***
آن دو کودکی که صبح به سختی بیدار شده اند و پرسیده اند که چرا باید وقتی مدرسه تعطیل است هم هفت صبح از خانه بیرون بروند، امروز را هم در شهر گذرانده اند. یکی همراه مادر در اتوبوس و بعد در دفتر کار، دیگری همراه پدر در دفتری در مرکز شهر.
هر دوهم هوای آلوده را بیشتر تنفس کرده اند، هم حوصله شان سر رفته است و هم روزشان را در محیطی کاملا نامناسب با سن و سال شان گذرانده اند، این است حاصل تمهیدات مسوولان برای مقابله با اثرات منفی آلودگی هوا بر کودکان.
ارسال نظر