به گزارش پارس ، آیت الله سیداحمد خاتمی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به فرا رسیدن ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) اظهار کرد: نهضت سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله حسین (ع) یک نهضت دینی و سیاسی بود و این بدان معناست که سالار شهیدان با آنکه می دانست به شهادت می رسد ولی آرمان حکومت دینی برای آن حضرت پی گرفتنی بود.

وی با بیان اینکه" حکومت دو بخش دارد که بخشی از آن قانون و حکم است و بخشی از آن حاکم است" ، گفت: سیدالشهدا (ع) در نامه ای که به شخصیت های معروف کوفه و بصره نوشتند، ضمن اینکه قانون را بیان و حاکم را معرفی کردند، تاکید کردند که حاکم باید خدایی باشد و بر این اساس سیدالشهدا (ع) در پی تحقق برترین معروف یعنی حکومت دینی و براندازی بدترین منکر یعنی حکومت ظالمانه یزید بودند.

احمد خاتمی با بیان اینکه" بر این اساس نمی توان بعد سیاسی نهضت اباعبدالله حسین (ع) را نادیده گرفت" ، تصریح کرد: البته باید بعد اعتقادی و اخلاقی این نهضت را نیز برای مردم تبیین کرد.

این عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه" نباید در مورد نهضت امام حسین (ع) به گونه ای سخن گفت یا تحلیل کرد که خروجی آن جدایی دین از سیاست باشد" ، افزود: بر این اساس، خطبای مجالس اباعبدالله حسین (ع) باید ابعاد مختلف این نهضت را تبیین و جان و روح آن را که در بر گیرنده روحیه مقاومت عاشورایی، ایثار عاشورایی و ولایتمداری عاشورایی است، برای مردم بیان کنند.

وی در مورد وظایف مداحان اهل بیت (ع) در اینگونه مجالس نیز گفت: مداحان اهل بیت باید به این نکته توجه کنند که مجالس و محافل عزاداری باید فاخر بماند. فاخر شدن عزاداری ها به آن معناست که مداحان اهل بیت در آغاز مداحی خود غزلی و شعر اخلاقی بخوانند، آنچنان که اینگونه اشعار بسیار فراوان است؛ بویژه در دیوان صائب تبریزی. سپس باید متن مقتل را پرورش بدهند، آن را برای مردم تبیین کنند و اشک مقدس عزاداری سالار شهیدان را از مردم بگیرند و اگر می خواهند در ارتباط با عرصه سیاست نیز شعری بخوانند، شعری را قرائت کنند که مبانی نهضت اباعبدالله (ع) را در بر بگیرد به نحوی که کلیات اهداف نهضت از جمله ولایتمداری، ایثار، دگردوستی، وحدت و همدلی موجود در نهضت امام حسین (ع) را در بر بگیرد.

سیداحمد خاتمی ادامه داد: ورود به چالش ها و دعواهای سیاسی به مصلحت مداحان اهل بیت (ع) نیست؛ البته من نمی گویم آن ها نسبت به اصل انقلاب بی طرف باشند. آنها باید به اصل انقلاب و ولایت وفادار باشند، ولی ورودشان به چالش ها و دعواهای سیاسی با ادبیاتی که باید در مجالس عزاداری حاکم باشد همخوانی ندارد و فکر می کنم ورود نکردن به این مسائل به مصلحت این جمع هنرمند دینی است.

این عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: من مداحان را از مصادیق هنرمندان دینی می دانم و بر این باور هستم که نمک مجالس عزاداری اباعبدالله حسین (ع) ، مدیحه سرایی است که در آن شور و عشق حسینی موج می زند. بنابراین به نظر می رسد که مناسب است ورود مداحان به عرصه سیاست در حد پیگیری رهنمودهای مقام معظم رهبری باشد و آنها از اظهارنظر در ارتباط با چهره های سیاسی کشور در مداحی خود خودداری کنند.