احمدینژاد همه را به جان هم انداخت
علی مطهری نماینده اصولگرای مردم تهران در مجلس که همواره در دولتهای مختلف و به ویژه دولت احمدینژاد چهره منتقدی از خود نشان داده است این بار با خبرگزاری فارس گفتوگو کرده است که محوریت آن را حوادث ۸۸ تشکیل میدهد. گفتوگویی که به این حوادث برخلاف آنچه تا امروز به آن پرداخته شده است، میپردازد؛ هر چند که مطهری علاوه بر مواضع متفاوت خود درباره حوادث ۸۸، خود را مدافع این جریان نمیداند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، این فعال سیاسی درباره حوادث بعد از انتخابات ۸۸ گفته است « شاید خود آقای میر حسین موسوی هم از فعالیت های تشکیلاتی مطلع و حتی راضی نبود. » او درباره اینکه چرا موسوی هیچ گاه اعلام نظر نکرد؟ گفت: « او آزاد نبود که بخواهد حرف بزند. »
در شرایطی که خبرنگار خبرگزاری فارس در مقابل این پاسخ مطهری از آزادی میر حسین موسوی در اعلام بیانیه از طریق رسانه های ضدانقلاب تا یک سال و نیم بعد از انتخابات گفت، مطهری پاسخ داد که « این فعالیت ها با فیلترشکن بود و این آزادی نیست» .
نماینده مردم تهران در مجلس همچنان مناظره را از عوامل اصلی و جرقه فتنه می داند و درباره اینکه آیا معترضان نباید به راه های قانونی تمکین می کردند؟ گفت: « بله، آنها هم خطا کردند؛ اما باید آنها را آزاد می گذاشتیم که حرف شان را بزنند. من معتقدم که اگر آقای موسوی و کروبی و احمدی نژاد همان ماه های اول به طور همزمان محاکمه علنی می شدند، فتنه همان روزها تمام شده بود اما یک طرف دیده نشد و متاسفانه فقط از یک طرف انتقاد شد و به آنها نیز آزادی داده نشد که حرف بزنند. البته تمکین نکردن به قانون و دعوت مردم به خیابان کار درستی نبود. از آن طرف هم آقای احمدی نژاد باعث شروع و شعله ور
شدن این قضیه شد. به هرحال شروع فتنه با احمدی نژاد بود و او هیزم فتنه را فراهم کرد و موسوی آن را شعله ور کرد. »
مطهری در پاسخ به این سوال که منظور شما از اینکه « آنها را آزاد می گذاشتیم» چیست؟ گفت: « یعنی شما از روز بعد انتخابات موسوی و کروبی را به تلویزیون دعوت می کردید تا ببینید چه می گویند. او در ادامه تاکید کرد: من خودم در جریان بودم. به آقای ضرغامی پیغام دادم که آنها را زودتر به تلویزیون بیاورید تا حرف بزنند و از این طرف هم جواب داده شود تا بحران اوج نگیرد ولی زمانی اقدام کردند که دیر شده بود. در مجموع بحران، بد مدیریت شد. از دو، سه روز قبل از انتخابات افراد ستادشان را بازداشت و یک فضای امنیتی ایجاد کردند. شب انتخابات پیامک ها قطع شد، اینترنت را قطع کردند؛ نحوه
اعلام نتیجه انتخابات و همه اینها شبهه تقلب را تقویت می کرد. »
او که در این گفت وگو یادآوری کرد که « وقایع سال ۸۸ را برنامه ریزی شده و از پیش طراحی شده نمی داند» ، بر وجود ابهاماتی در حوادث آن روزها تاکید کرد و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه واقعا نمی دانید چه کسانی به پایگاه بسیج حمله کردند، گفت: « برای من مشخص نیست؛ باید اجازه حرف زدن به آنها بدهید. یک طرفه می گویید فتنه گر هستند. »
مطهری در پاسخ به این سوال خبرنگار خبرگزاری « فارس» که آنها حرفشان را به راحتی زدند، گفت: « خیر؛ آنها امکان اینکه حرفشان را به راحتی بزنند نداشتند. این طرف صدا و سیما و روزنامه ها و سایت ها دستش بود و آن طرف چند سایت فیلتر شده قرار داشت. » او منظور خود از « این طرف» را « حکومت و نظام» خواند و گفت که « آنها در مقابل نظام قرار نداشتند، بلکه در انتخابات ۸۸ منتقد نظام بودند. آنها به رفتار نظام در آن انتخابات انتقاد داشتند و برای آن هم دلیل دارند آنها اصل انقلاب و نظام را قبول دارند، رهبری را هم قبول دارند فقط این وسط آقای احمدی نژاد آمد و کشور را به
هم ریخت و همه را به جان یکدیگر انداخت. »
خبرنگار خبرگزاری فارس در پرسشی دیگر از پیشنهاد ضرغامی به موسوی چند روز بعد از انتخابات اشاره کرد که علی مطهری در پاسخ گفت: « من این حرف را رد می کنم برای اینکه بلافاصله نبود. بلافاصله فضا بسته شد و اجازه صحبت کردن به موسوی و کروبی و طرفداران آنها داده نشد و عامل اصلی این فتنه هم همین بود. شما اجازه می دادید آنها حرف بزنند و معترضان تجمع کنند و صدا و سیما نیز آن را پخش کند. معترضان هیچ تریبونی برای بیان اعتراض خود نداشتند. قبل از آن فضا باز بود. »
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به سوالی دیگر، قصد وزرای دولت روحانی که در روز رای اعتماد بر رخ ندادن تقلب در فتنه ۸۸ تاکید داشتند را در این دانست که در شمارش آرا در حوزه های رای گیری امکان تقلب ضعیف است؛ ولی در مراحل بالاتر و در مبادی آرای آقای احمدی نژاد، بحث هایی هست که امکان بازگویی آن در جلسه رای اعتماد و به طور کلی در فضای کنونی جامعه وجود ندارد» .
مطهری در ادامه این گفت وگو درباره برخورد دستگاه اطلاعات در سال ۸۸ براساس اخبار و اطلاعات با کسانی که قصد بر هم زدن نظم کشور را داشتند تاکید کرد: « کسی قصد برهم زدن نظم کشور را نداشت. برخی به دنبال انتقام گیری از حوادث سال ۷۸ بود. »
او جرم فتنه گران را که مطرح کردن دروغ تقلب ۸۸ و به آشوب کشیدن کشور و زمینه سازی برای رفتارهای هنجارشکنانه بود، قبول ندارد و در این باره گفت که « آنها به نتیجه انتخابات اعتراض داشتند و با آنها بد برخورد شد و طرف مقابل هم دیده نشد. تا زمانی که دو طرف قضیه دیده نشود این بحران قابل حل نیست» .
مطهری درباره اینکه وقتی که سلامت انتخابات از سوی رهبر انقلاب تایید شد، لزومی برای اعتراض و اردوکشی خیابانی نبود گفت: بالاخره یک عده معترض بودند، مگر ما حق اعتراض نداریم؟ قانون اساسی حق اعتراض را و حتی حق راهپیمایی را به رسمیت شناخته است.
مطهری درباره موضع رهبری مبنی بر اینکه « ظلم بزرگ» در سال ۸۸ زیر سوال بردن ۴۰ میلیون رای مردم بود، گفت: « ایشان ظلم بزرگ را عدم تمکین به قانون می دانند. ادعای تقلب که اشکال ندارد. اگر کسی بگوید تقلب شده است، گناه نیست البته من مدافع مواضع آنها نیستم. باید بگویم مقصر خودمان بودیم. در هر کشوری یک جا اعتراض پیدا می شود که مثلا تقلب شده است! باید بنشینیم آن را حل کنیم و با مردم صحبت کنیم و اجازه تجمع بدهیم. »
ارسال نظر