به گزارش پارس به نقل از فارس، حمله به کاروان زائران هندی در راه سامرا، نفوذ القاعده به شبکه آمریکایی ارتباطات ماهواره ای دستگاه های امنیتی عراق، اظهارات بارزانی درباره به تاخیر افتادن زمان انتخابات عراق، ورود ۱۰۰ انتحاری به عراق برای اجرای عملیات در ماه محرم، نفوذ القاعده به شبکه آمریکایی ارتباطات ماهواره ای دستگاه های امنیتی عراق و میانگین کشته های روزانه عراق از جمله تحولات این کشور است.

حمله به کاروان زایران هندی در راه سامرا

یک منبع امنیتی خبر داد که در حمله به کاروان حامل زایران هندی در جنوب تکریت چند تن از آنها کشته و مجروح شدند.

این منبع که خواست نامش فاش نشود گفت که این کاروان که از بغداد به سامراء می رفت مورد حمله مسلحانه قرار گرفت و چند تن از اعضای آن کشته و مجروح شدند.

این منبع درباره عاملان این حمله تروریستی سخنی نگفته است.

بارزانی: کسی حق تعویق اجرای انتخابات را ندارد

« مسعود بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق بار دیگر بر مخالفت خود با قانون سابق انتخابات تأکید کرد و آن را غیر عادلانه دانست و بر ضرورت اجرای انتخابات در موعد مقرر تأکید کرد.

او در دیدار با هیئتی از نمایندگان مجلس عراق به ریاست « اسامة النجیفی» رئیس مجلس عراق، قانون انتخابات عراق و راه های رسیدن به توافق بر سر نظام انتخاباتی در کشور را بررسی کرد.

بر اساس بیانیه رسمی دفتر بارزانی او در این دیدار تأکید کرده که مسائل اساسی در روند سیاسی کشور باید از راه توافق تصویب شود و قانون انتخابات یکی از همین مسائل اساسی است.

وی افزود که کسی حق تعویق اجرای انتخابات را ندارد زیرا چنین اقدامی به روند دموکراتیک کشور آسیب می زند.

ورود ۱۰۰ عنصر انتحاری به عراق برای اجرای عملیات در ماه محرم

یک مقام امنیتی خبر داد که گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی عراق و شام، وابسته به القاعده، صد عنصر انتحاری را از کشورهای عربی و آسیایی برای اجرای عملیات تروریستی در مراسم ماه محرم وارد عراق کرده است.

به گفته این مقام آگاه این نیروها در اردوگاه هایی در استان های نینوا و انبار آموزش می بینند.

این در حالی است که دولت عراق عملیات گسترده ای را برای جنگ با نیروهای تروریستی در مناطق بیابانی استانهای انبار و نینوا آغاز کرده است.

طرح « طارق الهاشمی» برای تشکیل دولت امارات عشایری در عراق

یک مقام آگاه سیاسی از طرح « طارق الهاشمی» معاون محکوم به اعدام رئیس جمهور عراق، برای برپایی حکومت امارت های عشایری در عراق با حمایت یک شاهزاده عربستانی خبر داد.

این منبع آگاه گفته که الهاشمی در بیستم ماه آینده میلادی در ترکیه با ۳۰۰ شیخ عشیره عرب عراقی دیدار خواهد کرد و این دومین دیدار او با شیوخ عشایر عراق در این باره خواهد بود.

به گفته این منبع الهاشمی به این افراد پیشنهاد خواهد کرد که در انتخابات آینده بزرگ ترین فهرست انتخاباتی را تشکیل دهند و با دستیابی به مجلس عراق، قانون نظام امارت های عشایری را تصویب کنند.

این منبع افزود که شیوخ عشایر عراق احساس می کنند که در ده سال گذشته در صحنه سیاسی عراق حضور جدی ای ندارند و چنین پیشنهادی برای آنها جذاب خواهد بود.

نفوذ القاعده به شبکه آمریکایی ارتباطات ماهواره ای دستگاه های امنیتی عراق

کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق از نفوذ نیروهای تروریستی به شبکه ارتباطات ماهواره ای دستگاه های امنیتی عراق خبر داد و تأکید کرد که علت پیش دستی تروریست ها در عملیاتشان بر نیروهای امنیتی همین است.

« حاکم الزاملی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس، تأکید کرد که این موضوع در سفر « نوری مالکی» به ایالات متحده و دیدار او با مقامات آمریکایی بررسی خواهد شد و آمریکا در چارچوب توافق نامه استراتژیک باید به عراق در مبارزه با تروریسم کمک کند.

او افزود که عراق شبکه ارتباطات ماهواره ای ملی ندارد و شبکه ارتباطات آن هم چنان آمریکایی است و کارشناسان آن با نیروهای القاعده در ارتباط هستند.

روزی « ۱۸ نفر» در حملات و انفجارهای عراق کشته می شوند

خبرگزاری فرانسه می گوید از آغاز سال میلادی ۲۰۱۳ و با بالا گرفتن خشونت هایی در عراق که عمدتا دلایل تلافی جویانه و قومی مذهبی دارند، به طور میانگین روزی ۱۸ نفر جان خود را از دست داده اند.

رادیو فردا نیز اعلام می کند که این آمار از طریق مقام های عراقی و تحقیقات این خبرگزاری به دست آمده است.

پنجم آبان ماه در پی تازه ترین دور از خشونت ها در عراق نیز دست کم ۶۶ نفر کشته شدند؛ ۴۱ نفر در ده بمب گذاری که در مناطق عمدتا شیعه نشین حومه بغداد انجام شد و ۲۴ نفر نیز در مناطق دیگر این کشور.

تازه ترین حملات دست کم ۱۲۰ زخمی نیز برجای گذاشته است.

اهداف حملات ماه های گذشته از مراسم عروسی و خاک سپاری تا محوطه بازی کودکان، مسجدها، بازارها و قهوه خانه ها بوده اند.

حملات روز یک شنبه نیز عمدتا در مناطق تجاری و مسکونی انجام شده اند. در موصل نیز بمبی در نزدیکی بانکی منفجر شده است که سربازان برای گرفتن حقوق ماهیانه خود به آن رفته بودند، اما گفته می شود غیرنظامیان نیز قربانی این حمله بوده اند.

با این حساب و بر اساس آمار در ماه میلادی اکتبر که رو به پایان است ۶۰۰ نفر کشته شده اند و شمار کشته شدگان از آغاز سال میلادی (۱۰ ماه پیش) از ۵۳۰۰ نفر گذشته است.

این نگرانی بار دیگر در عراق شکل گرفته است که آن کشور به نبردهای مذهبی و قومی که در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ میلادی جان بیش از ۵۰ هزار نفر را گرفت سقوط کند.

در حال حاضر نیز آمار قربانیان به رقم بی سابقه ای از سال ۲۰۰۸ به این سو رسیده است.

در آغاز سال میلادی ۲۰۱۳ شمار ماهیانه قربانیان حملات در عراق بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر بود که طی پنج سال گذشته، کم و بیش ثابت بوده است.

اما با آغاز تظاهرات ضد دولتی در ماه های نخستین سال و در مقابل خشونت نیروهای امنیتی علیه تظاهرکنندگان که به کشته شدن مخالفان انجامید، شمار حملات تلافی جویانه و بمب گذاری ها نیز افزایش پیدا کرد. به طوری که از ماه میلادی مه شمار کشته شدگان از مرز ۸۰۰ نفر گذشت و پس از آن نیز خشونت ها ادامه داشته و فروکش نکرده است.

شبکه الجزیره نیز با استناد به آماری که از مطالعات آکادمیک در ایالات متحده حاصل شده، می گوید از سال ۲۰۰۳ میلادی، یعنی از زمان حمله به عراق، تا کنون نزدیک به نیم میلیون نفر جان خود را در پی پیامدهای ناشی از جنگ از دست داده اند.

علاوه بر مشکلات امنیتی، این کشور ثروتمند از نظر منابع فسیلی با مشکلات معمول ولی بنیادین دیگری نیز روبه روست که کمبود آب آشامیدنی و برق از جمله آنها به شمار می روند.