به گزارش پارس به نقل از  تسنیم، طلا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به عنوان نماینده مخالف اظهار داشت: مطالبی که من می گویم مخالفت با آقای فانی نیست، بلکه ابهاماتی است که در برنامه ارائه شده از سوی وی با توجه به واقعیت های آموزش و پرورش باید به آن پرداخته شود.

وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش وزارتخانه ای زیرساختی با هدف توسعه پایدار است، گفت: چشم انداز ۲۰ ساله و افق ۱۴۰۴ وظیفه این وزارتخانه را اینگونه ترسیم می کند که برای تحقق جامعه فعال، مسئولیت پذیر، ایثارگر، مومن، رضایتمند، برخوردار از وجدان کاری، روحیه تعاون و سازگاری اجتماعی و متعهد به انقلاب و مفتخر به ایرانی بودن را محقق کند.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: آقای فانی؛ ۸ سال از این برنامه گذشته است و از این مدت ۱۲ سال باقی مانده است. سوال من این است که نوع عمل شما در خصوص افق ۱۴۰۴ چه خواهد بود.

طلا در خصوص تحول در نظام آموزشی کشور گفت: وزیر آموزش و پرورش باید در حوزه تحول در نظام آموزشی عمل کند. اما صرف نظر از مشکلات محتوایی سوال من از فانی این است که آیا از یکسال اجرای نظام آموزشی ۶-۳-۳ ارزیابی دارید و آیا قرار است تغییری در این نظام ایجاد کنید یا قرار است این مسیر را ادامه دهید؟

وی اظهار داشت: هر دانش آموز دیپلمه باید یک مهارت داشته باشد، ولی در حال حاضر ۸۰ درصد دانش آموزان در رشته های نظری و ۲۰ درصد در رشته های کار و دانش و فنی و حرفه ای تحصیل می کنند و ۳ هزار رشته در سازمان فنی و حرفه ای تبیین شده که این سازمان در حال تعلیم ۸۰۰ رشته است. لذا سوال من از آقای فانی این است که آیا با این تنوع و جمعیت این برنامه ها محقق خواهد شد؟ ضمن اینکه به روز نبودن تجهیزات آفتی برای تکنسین های خلاق است.

نماینده مردم تهران در مجلس با طرح پرسش دیگری از وزیر آموزش و پرورش گفت: آقای فانی؛ برای برون رفت از مشکلات اقتصادی وزارت آموزش و پرورش برنامه مدارس غیردولتی را پیشنهاد کردید. در حال حاضر یک میلیون و ۲۵ هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل می کنند ضمن اینکه کسی که در این حوزه سرمایه گذاری می کند باید خدماتی را قائل شود و در این خصوص مهمترین موضوع ایجاد صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی است که تاکنون محقق نشده است.

طلا ادامه داد: همچنین الزام دولت مبنی بر لحاظ معادل ۵۰ درصد قیمت تمام شده سرانه سالانه دانش آموزی در بخش دولتی به ازای کل دانش آموزان در بودجه مورد دیگری است که باید در برنامه شما روشن شود.

وی افزود: در قانون نظارت بر عملکرد مدارس برعهده وزارت آموزش و پرورش است، اما لازم است بگویم که به عنوان مثال در یکی از مجتمع های آموزشی غرب تهران میان مبالغ مصوب و اخذ شده تفاوت وجود دارد. یعنی در مقطع راهنمایی مبلغ مصوب یک میلیون و ۷۶۴ هزار تومان و مبلغ اخذ شده ۴ میلیون تومان است، در مقطع متوسطه مبلغ مصوب ۴ میلیون و ۱۴۹ هزار تومان و مبلغ اخذ شده ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و در مقطع پیش دانشگاهی مبلغ مصوب ۶ میلیون و ۱۴۳ هزار تومان و مبلغ اخذ شده یازده و نیم میلیون تومان است که این یکی از مشکلات این نوع مدارس محسوب می شود.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: در خصوص مشکلات معلمان و فرهنگیان ما موظف هستیم که به گونه ای عمل کنیم که معلمان و مدیران دغدغه ای جز تعلیم و تربیت نداشته باشند. اما مشکلات مالی امر تعلیم و تعلم را به حاشیه می کشد و موضوعات حاشیه ای را به متن تبدیل می کند. نمونه ای از این مشکلات شامل عدم ابلاغ برای مربیان آزمایشگاه های فیزیک، شیمی و زیست، عدم ابلاغ برای معاونت های فناوری در مدارس پسرانه، درگیر کردن مدیران در موضوعاتی مانند پرداخت آب، برق، گاز و فاضلاب، عدم پرداخت اضافه کار و حق الزحمه مربیان حق التدریس می شود. ضمن اینکه حتی انجمن اولیا و مربیان به مجموعه رابط مالی تبدیل شده است.

طلا گفت: کم نیستند کسانی که فکر می کنند بیت المال فقط ساختمان، بودجه و ماشین است، ولی بیت المال معلمان و دانش آموزان هستند و ما هم اکنون در نظام حرفه ای آموزش و پرورش در آرزوی نظام طبقه بندی هستیم.

وی با بیان اینکه در کل کشور ۶۰ درصد و در تهران ۷۳ درصد از پرسنل را زنان تشکیل می دهند، افزود: عدم تسری تسهیلاتی مانند مرخصی ۹ ماه زایمان برای معلمان مشکلاتی را به وجود آورده است. لذا برنامه ریزی باید صورت گیرد تا این مشکلات رفع شود. همچنین صندوق ذخیره فرهنگیان متعلق به فرهنگیان است. لذا برنامه شما برای تسری رفاه در میان فرهنگیان چیست؟

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما جلسه ای را با رئیس جمهور داشتیم و وی در خصوص تبریکات مقامات بلندپایه کشورها به خاطر حضور ۳۶ میلیون نفری مردم در انتخابات مسائلی را مطرح کردند، اما خدا از کسانی که فتنه سال ۸۸ را ایجاد و آن پیروزی را به کام مردم تلخ کردند، نگذرد. لذا ما انتظار داریم که افراد تندرو در آموزش و پرورش که آینده نظام است، حضور نیابند و آموزش و پرورش را دستمایه موضوعات و نگاه های سیاسی خود قرار ندهند.