" دویچه وله" گزارش داد:
کاهش تمایل ترکیه برای پیوستن به اروپا
یک رسانه آلمانی در گزارشی از کاهش تمایل ترکیه برای عضویت در اتحادیه اروپا خبر داد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، " دویچه وله" آلمان در گزارشی نوشت: قرار است امروز کمیسیون اتحادیه اروپا گزارش سالانه خود درباره وضعیت دموکراسی و حقوق بشر در ترکیه را که ادامه روند مذاکرات عضویت این کشور در اتحادیه اروپا هم به این گزارش وابسته است ارائه دهد و این مسئله با هیجان دنبال می شود. این در حالی است که علاقه ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا کاهش پیدا می کند.
دویچه وله در ادامه نوشت: در سال ۲۰۰۳ مناسبات بین ترکیه و اتحادیه اروپا به پایین ترین و بدترین وضعیت خود رسید. بخصوص حملات شدید پلیس کشور ترکیه علیه معترضان ترک به تیرگی این مناسبات منجر شد.
در ادامه آمده است: بروکسل قرار بود در ژوئن گذشته بخش ۲۲مذاکرات درباره عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را در پیش گیرد، که البته هلند و آلمان به دلیل برخورد خشونت آمیز پلیس ترکیه با معترضان، این مذاکرات را به حالت تعلیق درآورند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: البته تنها انتقاد نیست که از بروکسل به آنکارا وارد می شود، بلکه هفته گذشته اتحادیه اروپا رضایت خود را درباره بسته دموکراسی جدید ارائه شده توسط آنکارا ابراز کرده و اصلاحات مد نظر اردوغان را تمجید کرد. این بسته دموکراسی همچنین محتوی لغو ممنوعیت روسری و همچنین حقوق بیشتر برای اقلیت ها است.
دویچه وله در ادامه نوشت: ترکیه از سال ۲۰۰۵ رسما نامزد عضویت در اتحادیه اروپا شده است. البته ظاهرا در این کشور تمایل برای پیوستن به اتحادیه اروپا رو به کاهش است. بر اساس نظر سنجی که اخیرا انجام گرفته امروز دیگر از هر دو نفر یک نفر ترک از عضویت در این اتحادیه حمایت می کند. این در حالی است که در سال ۲۰۰۴ از هر چهار نفر سه نفر چنین اظهار نظری داشتند.
همزمان و بر اساس نظر سنجی اخیری که انجام گرفته حدود یک سوم ترکها مخالف عضویت کشورشان در اتحادیه اروپا هستند، در حالی که حدود نه سال پیش تنها نه درصد چنین اظهار نظری داشتند.
دویچه وله در ادامه نوشت: امید سیاستمداران ترک به عضویت در اتحادیه اروپا نیز مرتبا کاهش می یابد. " اگمن باغیش" ، وزیر مسئول امور اتحادیه اروپا در ترکیه نیز بر این عقیده است که ترکیه احتمالا هرگز عضو اتحادیه اروپا نمی شود.
وی در این باره اظهار داشته است که من فکر می کنم که ترکیه نیز در دراز مدت سرنوشتی مشابه نروژ را در قبال اروپا پیدا می کند. ما استانداردهای اروپایی را به دست خواهیم آورد و مناسبات و هماهنگی های دقیقی با هم خواهیم داشت، اما هرگز عضو این اتحادیه نخواهیم شد.
ارسال نظر