سخنان رهبر معظم انقلاب موضع ایران در نشست با ۱+۵ را تقویت کرد
یک کارشناس مسائل راهبردی با اشاره به اینکه سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی هشداری جدی برای رئیس جمهور آمریکا بود، تصریح کرد که این سخنان موضع جمهوری اسلامی برای مذاکرات پیشرو با ۱+۵ در ژنو را تقویت کرد.
به گزارش پارس ، « امیر موسوی» ، کارشناس مسائل راهبردی در گفت وگو با فارس با اشاره به سخنان روز شنبه رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد که این اولین بار نیست که رهبر معظم انقلاب چنین صحبت هایی را مطرح می کند بلکه این تاکیدات همیشگی ایشان است ولی این سخنان در این شرایط در واقع پشتیبانی دیگری از دیپلماسی دولت روحانی بود و یک هشدار هم برای کاخ سفید در بر داشت.
وی در ادامه افزود: پیام این هشدار رهبر معظم انقلاب این است که اگر آمریکا می خواهد به تفاهمی با دولت ایران برسد باید این وضعیت را اصلاح کند.
این کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه محورهایی که رهبری درباره غیرقابل اعتماد بودن آمریکایی ها، عمل نکردن به تعهدات و باج دادن آنها به لابی صهیونیسم مطرح می کنند نشان دهنده این است که جمهوری اسلامی ایران کاملاً از شرایط آگاه است تاکید کرد که سخنان رهبری نشان می دهد که تهران از تماس با آمریکا خوشحال و راضی نیست بلکه عملکرد برای ایران معیار است.
وی گفت: در نگاه رهبر معظم انقلاب تغییر جهت های آمریکا و بحث های مطرح شده درباره اینکه دولت کاخ سفید تحت فشار اسرائیل و لابی صهیونیسم است و محذوریت هایی دارد، مورد قبول نیست و صحبت های رئیس جمهور آمریکا پس از دیدار با نخست وزیر اسرائیل نشان می دهد که باراک اوباما پایبند به تعهداتش نیست و همچنین ادبی که باید در تعامل با مردم ایران رعایت کند را رعایت نکرده است که بحث گزینه نظامی را مطرح کرده است.
امیر موسوی در ادامه تصریح کرد که این سخنان رهبر معظم انقلاب هشداری جدی برای آمریکا است و در ضمن نصیحت هم بود که اگر می خواهند مذاکرات را جلو ببرند باید این روش را کنار بگذارند.
وی با اشاره به حمایت رهبر معظم انقلاب از دولت در این سخنرانی گفت: ما در خصوص مذاکره دو محور داریم یکی در خصوص مواضع و یکی در ارتباط با منافع. ما اکنون تنها در محور منافع در حال مذاکره هستیم و هنوز بحث برای مواضع نرسیده، همانطور که آمریکا نمی تواند موضع خود در قبال رژیم صهیونیستی را عوض کند، ایران هم نمی تواند از بحث فلسطین، حزب الله و محور مقاومت برای جلوگیری از طرح های رژیم صهیونیستی چشم پوشی کند که این ها جزء مواضع کشورمان است.
این کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه اکنون منافع ایجاب می کند که تهران و واشنگتن وارد گفت وگو شوند ولی مواضع دو کشور همچنان تفاوت ماهوی دارند، تاکید کرد که اکنون گفت وگوهای صورت گرفته بین هیئت ایرانی و آمریکایی گفت وگو در زمینه همین منافع بوده است.
وی افزود: این گفت وگوهای درباره منافع بدون عقب نشینی از مواضع بوده است و با توجه به اینکه مواضع تهران-واشنگتن از هم فاصله دارد پس نباید امیدوار بود که آشتی صورت می گیرد.
امیر موسوی اظهار داشت که اکنون آمریکا مجبور شده درباره منافع مشترک با ایران صحبت کند و نکته این است که آنها مجبور شده اند و داوطلبانه پای میز مذاکره نیامده اند. آنها پس از ۳۵ سال تحریم، کارشکنی و ترور تمام کارهای خصمانه را انجام دادند که چیزی جز قدرتمندی بیشتر جمهوری اسلامی و افزایش نفوذ طبیعی ایران ندیدند.
وی تاکید کرد که همه تلاش های آمریکا در منطقه به بن بست رسیده است و موضوعی نیست که واشنگتن در منطقه توانسته باشد بدون رضایت ایران آن را حل و فصل کرده یا به جایی رسانده باشد، پس آمریکا باید متوجه باشد که ایران یک کشور معمولی نیست.
این کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه مذاکرات بین ایران و آمریکا مانند مذاکرات دو قدرت بزرگ بود و هیچ گاه احساس نشد که گفت وگوی بین یک کشور ابرقدرت با کشوری ضعیف بود یا یک قدرت غربی با کشوری جهان سومی مذاکره کرده بلکه در واقع دو قدرت با یکدیگر در حال تفاهم هستند.
وی دلیل قدرت ایران را پایبندی ملت به اصول و مواضع انقلاب اسلامی، پیروی از مقام معظم رهبری و لبیک به ندای ایشان در انتخابات اخیر که به حماسه سیاسی منجر شد و صبر و تحمل سختی ها توسط مردم که آمریکایی ها تصورش را نمی کردند؛ دانست.
وی در پایان این گفت وگو تاکید کرد که این سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی موضع مذاکره کننده های جمهوری اسلامی برای دو هفته دیگر در نشست با ۱+۵ در ژنو را تقویت کرد.
ارسال نظر