به گزارش پارس به نقل از ایرنا، « محمدجواد ظریف» شنبه شب در برنامه تلویزیونی شب آفتابی با تشریح نتایج سفر هیات ایرانی به سازمان ملل تاکید کرد: دنیا را به این اقناع می رسانیم که فعالیت های هسته ای ایران کاملا صلح آمیز بوده و از حقوق مردم خود کوتاه نمی آییم.
وی افزود: باورمان داریم که ایران کشور قدرتمندی است؛ این قدرت نه به خاطر سلاح های نظامی بلکه به پشتوانه نیروهای مردمی است؛ شرکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری۹۲ به خوبی این مساله را نشان داد از این رو از مذاکره نمی ترسیم.
ظریف همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و خواسته مردم، تا آخر پای منافع کشورمان ایستاده و اجازه نخواهیم داد نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) با آینده مردم ایران بازی کند.
وی در ادامه با اشاره به دیدار خود با نمایندگان مجلس برای ارایه گزارش سفرش به سازمان ملل، تفاوت کار در حوزه سیاست خارجی و داخلی را یادآور شد و گفت: برای من کار با خارجی ها راحت تر است زیرا می دانم با چه کسانی طرف هستم.
وی ادامه داد: از کار در کشور به دلیل احساساتی بودنم توقع بیشتری دارم، از سویی نباید از طرف خارجی توقع قربان صدقه داشت؛ در روابط بین الملل قائده رفقات نیست بلکه منافع خودمان را باید در چارچوبی درست پیگیری کنیم.
ظریف خاطرنشان کرد: متاسفانه در محیط داخلی قاعده بازی به گونه ای می شود که دوستان جور دیگری برخورد می کنند.

** تلاش کردیم سیاست خارجی را به خانه های مردم ببریم
وی در این رابطه تاکید کرد: وظیفه یک مسوول در جمهوری اسلامی پاسخگویی از طریق رسانه و یا فضای مجازی است؛ باید مردم را با روابط خارجی آشنا کرد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: فکر می کنم مردم خیلی به سیاست خارجی علاقه ای نداشتند از این رو تلاش کردیم سیاست خارجی را به خانه های مردم ببریم.
ظریف با بیان اینکه به مدت ۶ سال مسوولیتی در کشور نداشته و در این مدت یکبار هم مصاحبه نکرده است، افزود: از زمانی که مسوولیت قبول کردم موظف به پاسخگویی در برابر مردم هستم؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز نمایندگان مردم هستند.

**انتظار برخورد جناحی ندارم
وزیر امور خارجه کشور با بیان اینکه رابطه ام با نمایندگان مجلس همکاری خواهد بود، خاطرنشان کرد: از نمایندگان انتظار نقد دارم اما انتظار برخورد جناحی ندارم؛ زیرا حوزه روابط خارجی حوزه منافع ملی است نه جناحی.
وی افزود: نمایندگان باید از این دید به موضوع نگاه کنند زیرا از ابتدای انقلاب تاکنون در هیچ جناحی نبوده ام.
ظریف در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا همچنان به اطلاع رسانی اقدامات خود در فیس بوک و تویتر ادامه خواهد داد، گفت: در توییتر به دلیل محدودیت تعداد حروف تعیین شده، به زبان انگلیسی اطلاع رسانی می کنم؛ باید این جمله را با صداقت بگویم از (پاسخ) مردم انرژی می گیرم از این رو روزی یک ساعت و نیم در خارج از ساعات اداری، حدود ۴ تا ۵ و نیم صبح، اقدام به این کار می کنم.

** نخستین جمله در گفت وگو با جان کری
ظریف درباره گفت وگوی خود با همتای آمریکایی اش نیز گفت: نخستین جمله ای که میان من و جان کری مطرح شد؛ « بی اعتمادی متقابل بین دو کشور در مدت ۳۴ سال بود و اینکه هنوز این بی اعتمادی ادامه دارد» ؛ هرچند که کری به اشتباه این مدت را ۴۴ سال عنوان کرد.
وی با ارزیابی گفت وگوی خود با کری اظهار داشت: از سخنان جان کری این استنباط را داشتم که پرونده هسته ای به سمت قابل قبولی حرکت می کند.
وزیر امور خارجه درباره مطالب مطرح شده در جلسه ۱+۵ در نیویورک نیز گفت: به عنوان نماینده جمهوری اسلامی با نقد رفتار غربی ها و آمریکا، اقدامات آنها را در تحریم های اعمال شده علیه کشورمان غیرقانونی عنوان کردم که فقط وزیر امور خارجه فرانسه اعتراض کرد و دیگران حرفی نزدند.

** فشار لابی صهیونیست به اوباما برای تحقق خواسته های خود
ظریف با بیان اینکه اعتقاد دارم برای رسیدن به هدف مان در مذاکره نباید از موضع خود کوتاه بیاییم، افزود: باید حسن نیت طرف مقابل را در رفتار ببینیم.
وی در این رابطه با بیان اینکه جامعه آمریکا همانند جامعه ایران یکپارچه نیست، توضیح داد: ممکن است در داخل حاکمیت درباره مسایل مختلف دیدگاه های متفاوتی وجود داشته باشد؛ احساس می کنم در داخل دولت آمریکا نیز افرادی باشند دیدگاه آنها خلاف نظر آقای کری باشد.
وی با یادآوری سخنان رییس جمهوری آمریکا در دیدار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی، با ابراز تاسف از این موضع گیری های اوباما، افزود: احساس کردم اوباما می خواهد در پی پاسخ به یک جمعیت کوچک در دنیا باشد در حالی که بیش از ۷۵ درصد مردم آمریکا در رابطه با موضوع هسته ای کشورمان طرفدار مذاکره هستند.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: طبیعی است رژیم صهیونیستی با توجه به ابزار و لابی هایش در پی آن باشد که سیاست مداران را واردار به پیگیری اهداف و مقاصد خود کند.

** اجازه تضییع حقوق ملت فلسطین را به رژیم صهیونیستی نمی دهیم
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی همواره با مظلوم نمایی در عرصه بین المللی توانسته است ۶۰ سال فلسطین را اشغال کند اما ما اجازه نمی دهیم یک اقلیتی با مظلوم نمایی حقوق مردم فلسطین را ضایع کند.
وی تاکید کرد که اکنون این رژیم در دنیا منزوی شده است.
ظریف با یادآوری اینکه هم اکنون در کشورمان بیش از ۴۰ هزار یهودی زندگی می کنند، ادامه داد: این اقلیت در کشور دارای نماینده مجلس است؛ ضمن آنکه رای این نماینده با رای رییس مجلس در موضوع های مختلف در مجلس یکسان است.
وزیر امور خارجه در ادامه تاکید کرد: باید کاری کنیم که دولت آمریکا منافع و مصلحت خود را در رابطه با « تشخیص قبول صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران» بداند.
وی با یادآوری تصویب نشدن لایحه اخیر در مجلس نمایندگان آمریکا درباره اعمال تحریم های بیشتر علیه کشورمان، گفت: برخی به دنبال این بودند که با تصویب این لایحه، مانع مذاکره ایران و آمریکا شوند اما با مذاکرات سازنده رییس جمهوری و تیم همراهش در نیویورک، این تصمیم به تعویق افتاد.
ظریف با تاکید بر اینکه باید به صورت جدی وارد مذاکره شویم، افزود: کسانی که مانع این مذاکره هستند باید در جهان منزوی شوند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه منافع جمهوری اسلامی ایران منوط به صلح و آرامش و نه جنگ و منازعه است، تاکید کرد: منافع تمام منطقه و همسایه های ما نیز در گرو این امر مهم است.
وی در این رابطه به مخالفت اکثریت مردم آمریکا با جنگ و منازعه در منطقه اشاره کرد و گفت: پیش از سفر رییس جمهوری به نیویورک، ۴۹ درصد مردم آمریکا براین باور بودند که باید از گزینه نظامی علیه ایران استفاده شود اما پس از شنیدن سخنان آقای روحانی و مصاحبه های وی در سازمان ملل، ۷۵ درصد آنها تغییر موضع داده و خواستار مذاکره با ایران درباره فعالیت هسته ای صلح آمیز کشورمان شدند.

** درباره اصل غنی سازی مذاکره نخواهیم کرد
وی در ادامه تاکید کرد: به همه مردم ایران این اطمینان را می دهم که درباره اصل غنی سازی مذاکره نخواهیم کرد.
ظریف افزود: برای منافع ملی ما بسیار مهم است که دنیا به این اطمینان برسد فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز است؛ ضمن آنکه سلاح هسته ای نه برای کشور ما بلکه برای هیچ کشوی مفید نیست.
وزیر امور خارجه در پایان با ابراز خوشحالی از عدم وقوع جنگ در منطقه بویژه مداخله نظامی آمریکا در کشور سوریه گفت: با پیگیرهای انجام شده در سطح بین الملل و مذاکرات صورت گرفته و همچنین همکاری کشور روسیه، خطر جنگ بزرگ در منطقه از بین رفت.