به گزارش پارس به نقل از ایسنا، برپایه گزارش مجله" سیاست خارجی" (Foreign Policy) فهرست تجهیزات نظامی که پنتاگون در شب قبل از شکست مذاکرات کنگره بر سر بودجه دولت قرارداد خرید آن ها را امضا کرده، بسیار طولانی است.

 

در چارچوب این توافق ۶۵ میلیون دلار برای کلاهخود، ۱۹ میلیون دلار برای تخت های صحرایی و ۴۰ میلیون دلار برای نارنجک های فنلاندی باید پرداخت شود. اما بزرگترین رقم را هزینه خرید قطعات یدکی تشکیل می دهد که ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است.

 

 

 

دلیل شتابزدگی پنتاگون در عقد قراردادها

 

 

 

علاوه بر این ارقام، بیش از دو میلیارد دلار نیز به خرید ماهواره های جاسوسی، ربات های زیردریائی و آینه های تلسکوپی اختصاص داده شده است. به نوشته مجله فارین پالسی، پنتاگون به این دلیل ۹۴ قرارداد جدید را با حجم نزدیک به ۵ میلیارد دلار شبانه امضا کرده که نمی خواسته برنامه خریدش تحت تاثیر اجبار دولت به صرفه جویی قرار بگیرد.

 

همین مجله می نویسد که یک روز پس از امضای این قراردادها، ۴۰۰ هزار نفر از کارمندان غیرنظامی ارتش آمریکا به مرخصی فرستاده شدند.

 

 

 

روز ۲۷ سپتامبر" روبرت هاله" رئیس امورمالی وزارت دفاع آمریکا هشدار داده بود که در صورت عدم توافق بر سر بودجه دولت، دیگر امکان عقد بیشتر قراردادها وجود نخواهد داشت. اکنون پنتاگون توانسته است با سرعت بخشیدن به عقد قراردادها این محدودیت را دور بزند.

 

 

 

اقدام پنتاگون تاثیر نامطلوبی بر روحیه نظامیان و کارکنان غیرنظامی ارتش آمریکا داشته است.

 

فارین پالسی می نویسد: ارتش تنها در مورد پرسنل غیرنظامی صرفه جوئی نمی کند، بلکه حتی اعلام شده حقوق کسانی که در ماموریت به سر می برند نیز به صورت" فیش طلب" پرداخت خواهد شد.

 

 

 

همچنین به گفته کارل لوین، رئیس کمیسیون امور نظامی کنگره، اگر سربازان آمریکائی در دوره تعطیل دولت در جنگ کشته شوند، پرداخت به بازماندگان آ ن ها نیز به تعویق خواهد افتاد. البته در وضعیت ناوگان جنگی مستقر در مدیریترانه و نیروهائی که برای حمله احتمالی به سوریه آماده شده اند تغییری ایجاد نخواهد شد. رئیس امورمالی پنتاگون تصریح کرده است: اغلب کشتی های جنگی ما در اقیانوس خواهند ماند.

 

چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا چند روز پیش از تعطیلی دولت در سفر به کره جنوبی نسبت به تاثیری که این اقدام بر وجهه بین المللی آمریکا خواهد گذاشت ابراز نگرانی کرده بود. او گفته بود تعطیلی دولت، این پرسش آشکار را پیش خواهد کشید که آیا متحدان آمریکا می توانند اطمینان داشته باشند که واشنگتن به تعهدانش نسبت به آن ها عمل خواهد کرد؟

 

 

 

فارین پالسی در گزارش خود نتیجه می گیرد: حتی اگر دولت مجبور به صرفه جویی شدید باشد و ارتش ناگزیر شود نیمی از کارکنان غیرنظامی خود را برای مدتی نامعلوم به مرخصی اجباری بفرستد، هیچ کس نمی تواند به اندازه پنتاگون به دلخواه خود پول خرج کند.

 

 

 

به دلیل عدم توافق احزاب دموکرات و جمهوری خواه بر سر تصویب بودجه دولت، از سحرگاه سه شنبه (اول سپتامبر) ۸۰۰ هزار کارمند دولت آمریکا به مرخصی اجباری فرستاده شدند. مراکز توریستی، پارک ها و گردشگاه ها، موزه ها، بناهای تاریخی و حتی توالت های عمومی به روی توریست ها بسته شد. این که این وضعیت تا کی ادامه یابد روشن نیست.

 

 

 

 

 

فعالیت ها و خدمات دولت آمریکا در نتیجه عدم توافق کنگره بر سر بودجه، اولین بار نیست که متوقف می شود. آخرین بار نیز اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی دولت به مدت ۲۱ روز بخش مهمی از کارهای خود را تعطیل کرد و کارمندان را به دلیل عدم توانایی پرداخت حقوق آنان به مرخصی اجباری فرستاد. اکنون شهروندان آمریکایی امیدوارند که این وضعیت این بار زیاد به درازا نکشد.

 

 

 

پایتخت آمریکا از این شرایط استثنایی بیش از همه شهرها زیان می بیند. واشنگتن پست به نقل از یک کارشناس اقتصادی میزان کاهش درآمد کلان شهر واشنگتن را روزانه ۲۰۰ میلیون دلار برآورد کرده است. این روزنامه در یک جمله تلخ می نویسد: پایتخت جهان آزاد تا اطلاع ثانوی تعطیل است.

 

 

 

براساس گزارش اشپیگل آنلاین، بیشتر شهروندان آمریکایی حزب جمهوری خواه و به ویژه حزب دست راستی تی پارتی را مسئول این وضعیت می دانند. جمهوری خواهان تصویب بودجه را مشروط به آن کرده بودند که باراک اوباما اجرای طرح بیمه همگانی را دست کم یک سال عقب بیاندازد، اما اوباما راضی به این کار نشد و آن ها هم بودجه را تصویب نکردند.

 

 

 

براساس طرح اوباما، هر شهروند آمریکائی، فارق از این که چه موقعیت اجتماعی و اقتصادی داشته باشد، باید از حق بیمه درمانی برخوردار شود. در حال حاضر در آمریکا تنها کسانی بیمه هستند که کار رسمی می کنند و یا خود قادر به پرداخت حق بیمه سنگین هستند.

 

 

 

تازه ترین نظرسنجی نشان می دهد که ۷۲ درصد شهروندان آمریکا مخالف پیوند زدن تصویب بودجه با طرح خدمات درمانی اوباما هستند. بنابراین بعید نیست که در روزهای آینده جمهوری خواهان برای حفظ آبروی خود عقب نشینی کنند و به تصویب بودجه تن بدهند. لایحه بودجه در سنای آمریکا با توجه به اکثریت دموکرات ها تصویب شده است، اما در مجلس نمایندگان جمهوری خواهان اکثریت دارند و مانع این کار شده اند.

 

 

 

باراک اوباما پس از اعلام تعطیل دولت در یک کنفرانس خبری کاخ سفید واشنگتن جمهوری خواهان را متهم کرد که در یک" جنگ صلیبی علیه طرح بیمه درمانی" دولت را فلج کرده اند.

 

 

 

رئیس جمهور آمریکا در مبارزات انتخاباتی دوره نخست ریاست جمهوری خود" برخورداری همه شهروندان آمریکا از بیمه درمانی" را در صورت پیروزی خود تضمین کرده بود. او در کنفرانس خبری واشنگتن گفت: تعطیلی دولت به خاطر کسری بودجه یا پرداخت های دولت نیست، محافظه کاران تی پارتی تنها می خواهند مانع از آن شوند که شهروندان عادی آمریکا هم بتوانند یک بیمه درمانی قابل پرداخت داشته باشند.

 

 

 

اوباما تاکید کرد که قانون بیمه های درمانی پس گرفتنی نیست. این قانون تصویب شده و محفوظ خواهند ماند. وی با عصبانیت از کنگره خواست که فعالیت های دولت را، با تصویب بودجه آزاد کند.