حدادعادل:
بررسی مقصود رهبر درخصوص" رای ممتنع"
باید مقصود مقام معظم رهبری در خصوص" رای ممتنع" بررسی شود
به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به تصمیم نمایندگان مبنی بر حذف رای ممتنع از صحن مجلس که در پی دغدغه مقام معظم رهبری مطرح شده است، گفت: باید مقصود مقام معظم رهبری در خصوص رای ممتنع بررسی شود و باید ببینیم که آیا مقصود ایشان حذف رای ممتنع بود یا به حداقل رساندن آن.
غلامعلی حدادعادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به تصمیم نمایندگان مبنی بر حذف رای ممتنع از صحن علنی که در پی دغدغه مقام معظم رهبری در این خصوص مطرح شده است، گفت: باید مقصود مقام معظم رهبری در خصوص رای ممتنع بررسی شود و باید ببینیم که آیا مقصود ایشان حذف رای ممتنع بود یا به حداقل رساندن آن.
حدادعادل تاکید کرد: نمایندگان باید به عنوان مخالف و موافق این موضوع نظر دهند و هر چه مجلس تصمیم گرفت به آن عمل شود.
شایان ذکر است مقام معظم رهبری در دیدار خرداد ماه امسال با نمایندگان مجلس ضمن گلایه از رای ممتنع دادن برخی از نمایندگان متذکر شده بودند:
« لایحه ای به مجلس می آید بنده خودم هم در مجلس بودم و این موارد را از نزدیک تجربه کردم وقتی که لایحه به کمیسیون داده می شود و در معرض دید این نماینده قرار می گیرد، گاهی با این لایحه مثل یک کار مربوط به شخص خود رفتار می کند؛ دقت می کند، مطالعه می کند، تحقیق می کند، با کارشناس می نشیند مباحثه می کند، مطلب را در ذهن خود به صورت محقَّق ترسیم می کند؛ گاهی هم نه، لایحه می آید یا مثلاً طرحی در مجلس می خواهد تصویب شود، این نماینده خیلی محتوای لایحه و طرح را نمی داند، خیلی احساس مسئولیت نمی کند، رسیدگی نمی کند؛ نه در کمیسیون، نه در صحن مجلس. این رأی « آری» یا « نه» او به یک چنین لایحه یا طرحی، خالی از شبهه نیست.
رأی ممتنع او هم خالی از شبهه نیست. ما که نیامدیم اینجا بنشینیم" رأی ممتنع" بدهیم؛ ما آمده ایم بگوئیم این بشود، این نشود. رأی ممتنع مال آنجائی است که انسان زحمت خودش را کشید، کار خودش را کرد، بالاخره ذهنش به جائی نرسید؛ خب، اینجا البته انسان رأی ممتنع می دهد؛ مثل فقیه و مجتهدی که زحمت خودش را می کشد، به منابع مراجعه می کند، ادلهی اجتهادی و ادلهی فقاهتی را می بیند، بعد ذهنش به جایی نمی رسد؛ می گوید خب، اینجا احتیاط کنید؛ میگوید من رأی ندارم، فتوا ندارم. رأی ممتنع مال اینجا است؛ اما اینکه ما مطالعه نکنیم، کار نکنیم، بعد برای اینکه خودمان را اسیر « آری» یا « نه» بی دلیل و غیر مستند نکرده باشیم، می گوییم خیلی خوب، ما" رأی ممتنع" می دهیم! این نمی شود. پس یکی از کارهای بسیار مهم و لازم و اصلی در مجلس، همین کار بر روی لوایح است؛ چه لوایحی که دولت می فرستد، چه طرح هائی که خود شما در مجلس آنها را تنظیم می کنید. واقعاً باید کار شود. هر کس اگر اهل اجتهاد در این فن است، به صورت اجتهادی؛ و اگر چنانچه خودش صاحب رأی نیست، با مشاوره گرفتن از این و آن، به یک نتیجهی قطعی برسد؛ این یکی از کارهای بسیار اساسی است» .
ارسال نظر