معصومه ابتکار به اولین وعدهاش عمل کرد
در حالی که یکی از دغدغههای اصلی معصومه ابتکار در زمان ریاستش در کمیته محیط زیست شورای شهر تهران تلاش برای جلوگیری از فروش پارک پردیسان بود، وی در نخستین اقدام زیستمحیطی خود پس از انتصاب به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، خواستار توقف مصوبه فروش پارک پردیسان شد.
به گزارش پارس به نقل از سایت خبری محیط زیست ایران، در نامه ابتکار به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که ۲۳ شهریور ماه سال جاری ارسال شده، آمده است: « با عنایت به لزوم حفظ و مدیریت عرصه پارک پردیسان و جلوگیری از هر گونه تغییر کاربری احتمالی در عرصه مذکور خارج از طرح مصوب پارک به عنوان تنها پارک اکولوژیک و ذخیره گاه طبیعی و زیست محیطی کلانشهر تهران که مجموعه آموزشی و پژوهشی در آن پیش بینی شده است و انجام اقدامات کلان جهت اجرای طرح جامع و مصوب آن با همکاری و هماهنگی دستگاه های اجرایی ذی ربط، تقاضای لغو مصوبه هیات وزیران در مورخ ۹۰/۲/۳۱ مبنی بر مجوز فروش پارک مذکور را از آن مقام محترم استدعا دارد. »
در ادامه این نامه تاکید شده است: « خواهشمند است دستور فرمایید نسبت به طی تشریفات لغو مصوبه اقدام مقتضی معمول گردد. »
بر اساس این گزارش، در صورت تایید معاون اول رئیس جمهور و طبق اصل ۱۳۸ قانون اساسی فروش اراضی ثبتی تفکیکی به شماره ۸۵۶۰۷ از ۲۳۹۵ اصلی مفروز و مجزا شده از پلاک ۵۳۲۲۲ فرعی از اصلی، مرقوم واقع در بخش ۱۰ تهران لغو می شود.
پیش تر نیز در زمان ریاست محمدی زاده بر سازمان محیط زیست، دیوان عدالت اداری دستور توقف عملیات اجرایی فروش پارک پردیسان را صادر کرده بود و بر این اساس هر گونه تغییر کاربری در پارک پردیسان جرم محسوب شده و قابل پیگرد قانونی شده بود. این در حالی است که دیوارکشی در پارک پردیسان علی رغم دستور دیوان عدالت اداری همچنان در همان دوره ادامه یافت.
پارک طبیعت پردیسان که یکی از بوستان های بزرگ و مشهور شهر تهران است در شمال غربی تهران واقع شده است، از سمت شمال به بزرگراه همت و محله شهرک غرب، از شرق به بزرگراه شیخ فضل الله نوری، از غرب به مسیل رودخانه پونک و از سمت جنوب به بزرگراه حکیم و محله بلوار مرزداران محدود می شود. بزرگراه یادگار امام در راستای شمالی - جنوبی، این بوستان را به دو بخش تقسیم می کند که پیوند آنها به وسیله دو پل برقرار شده است.
از امکانات این بوستان می توان به موزه تنوع زیستی، موزه آب و باغ وحش اشاره کرد. وجود موزه تنوع زیستی با انواع حیوانات و حشرات تاکسیدرمی شده و بعضا زنده، یکی دیگر از جذابیت های این پارک جنگلی است. ساختمان سازمان حفاظت محیط زیست ایران نیز در قسمت جنوبی این بوستان قرار دارد.
به علت وجود چندین بزرگراه در اطراف پارک پردیسان، استقبال زیادی برای استفاده از این پارک شده است و بیشتر روزهای هفته و به ویژه روزهای تعطیل مردم برای استفاده از این پارک رهسپار شمال غرب تهران می شوند.
این پارک که در زمان ریاست معصومه ابتکار در سازمان حفاظت محیط زیست، سند مستقل از دولت دریافت کرد، در همان دوره با احداث ساختمانی بلندمرتبه به ساختمان اصلی این سازمان که پیش از آن در خیابان استاد نجات اللهی قرار داشت، تبدیل شد.
هر چند قرار بود در بخش های شرقی این پارک ساختمان موزه های تاریخ طبیعی احداث شود و حتی طراحی ساختمان های این بخش نیز بدین گونه بود اما با انتقال ساختمان مرکزی سازمان حظت محیط زیست به این پارک و کمبود فضا، این ساختمان ها عملا تغییر کاربری داد و به معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی این سازمان و دفاتر کارشناسان و مدیران کل آن تبدیل شد.
طرح جامع" اکوپارک پردیسان" که بر اساس آن قرار بود قاره های مختلف جهان در مقیاس کوچک جهت احداث و نمایش زیست بوم های مختلف ایران و جهان تاسیس شود، به دلیل بر هم خوردن یکپارچگی پارک، احداث ساختمان های مختلف و مهم تر از همه نبود بودجه هرگز در اولویت اجرای مسئولان قرار نگرفت به نحوی که کاربری این پارک در حال حاضر تنها به یک مرکز اداری، مطالعاتی و تحقیقاتی و تفرجگاهی برای پایتخت نشینان بدل شده است.
اما طی سال های اخیر موضوعات مختلفی در خصوص این پارک مطرح شد که مهم ترین آن" واگذاری و فروش اکوپارک طبیعت پردیسان" به یکی از سازمان ها بود که مصوبه آن به گفته قائم مقام سازمان محیط زیست در سال ۸۹ به تصویب هیات وزیران رسیده بود.
ارسال نظر