به گزارش پارس به نقل از پرس تی وی، فیدل کاسترو در مقاله ای که روز شنبه (۲۳ شهریور) در مطبوعات کوبا منتشر شد آورده است: « ابتکار عمل هوشمندانه روسیه به معنای این است که به نظر می رسد ریسک آغاز یک درگیری و عواقب اسفناک آن کاهش یافته است. »

رهبر ۸۷ ساله کوبا همچنین از روسیه به عنوان « کشوری شجاع» یاد کرد که « در برابر ادعاهای غیرمعمولی دولت امریکا که تهدید می کرد یک حمله شدید و قاطع بر ضد نیروهای دفاعی سوریه به راه می اندازد، محکم و قاطعانه ایستادگی کرد. »

سوریه در ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) از پیشنهاد روسیه مبنی بر قرار گرفتن زرادخانه تسلیحات شیمیایی این کشور عربی تحت نظارت بین المللی استقبال کرد. مسکو در ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور) اعلام کرد که طرح خود را به واشنگتن ارائه کرده است.

جان کری و سرگئی لاوروف، وزرای امور خارجه امریکا و روسیه در مذاکرات ۳ روزه خود در ژنو به بررسی پیشنهاد روسیه پرداختند. کری و لاوروف روز شنبه (۲۳ شهریور) از توافق خود در زمینه نابودی تسلیحات شیمیایی سوریه تا اواسط سال ۲۰۱۴ خبر دادند.

کری از دولت سوریه خواست ظرف یک هفته فهرست جامعی از تسلیحات شیمیایی خود ارائه کند. وی همچنین افزود دمشق باید اجازه دسترسی فوری بازرسان سازمان ملل به سایت های شیمیایی خود را صادر کند.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه با استقبال از این توافق به عنوان نوعی پیشرفت و موفقیت گفت این طرح به منزله یک گام چشمگیر و مهم رو به جلو است.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس نیز از این توافق به عنوان « گامی رو به جلو» استقبال کرد.

لفاظی های جنگ طلبانه علیه سوریه بعد از آن شدت گرفت که شبه نظامیان حاضر در سوریه و گروه های مخالف دمشق ادعا کردند در پی حمله شیمیایی نیروهای دولتی به پایگاه های شبه نظامیان در مناطق عین ترما، زملکا و جوبر در حومه دمشق در ۲۱ آگوست بیش از هزار نفر جان خود را از دست دادند.

دولت سوریه قویا ایفای هرگونه نقشی را در این حمله شیمیایی رد کرده و می گوید شبه نظامیان این حمله را با هدف فراهم کردن زمینه مداخله نظامی خارجی در سوریه انجام دادند.