به گزارش پارس به نقل از فارس، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه با شبکه خبری ای بی سی نیوز آمریکا درباره تحولات کشورش گفت وگو کرد.

بشار اسد در پاسخ به « چارلی رز» ، خبرنگار این شبکه خبری که پرسیده بود دولت سوریه در مقابل حمله احتمالی آمریکا چه اقدامی انجام خواهد گفت: « منتظر هر اقدامی باشید. دولت سوریه تنها بازیگر نیست. طرف ها و گروه های متعددی با عقاید مختلف وجود دارند. »

وی درباره آنچه مقامات آمریکایی، از جمله « جان کری» ، وزیر امور خارجه این کشور به آن گزارش های جامعه اطلاعاتی آمریکا می گویند و بر اساس آن دولت سوریه را به حملات شیمیایی متهم کرده اند، گفت: « آنچه جان کری ارائه داده یقین و اتهام بوده است. این موضوع ارتباطی به یقین ندارد، بلکه به شواهد مربوط است. »

بشار اسد افزود: « شواهدی که دارید را به مردم ارئه کنید. شفاف باشید. اگر آنها شواهدی داشتند، آن را در اختیار شما قرار می دادند. »

کشورهای غربی و در رأس آنها آمریکا در هفته های گذشته با طرح ادعاهایی درباره حمله شیمیایی در منطقه غوطه شرقی سوریه لفاظی های جنگ طلبانه ای علیه دولت آن کشور به راه انداخته اند.

آنها در حالی این ادعاها را مطرح می کنند که رأی کمیته حقیقت یاب سازمان ملل درباره استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه هنوز اعلام نشده است.

کارشناسان مستقل، اظهارات مقامات آمریکایی و یقین آنها در استفاده دولت سوریه از سلاح های شیمیایی را مشابه ادعاهایی می دانند که دولت آن کشور در سال ۲۰۰۳ درباره سلاح های شیمیایی عراق مطرح کرد.

دولت آمریکا در سال ۲۰۰۳ بر اساس ارزیابی های جامعه اطلاعاتی این کشور ادعا کرد یقین دارد دولت عراق سلاح های کشتار جمعی در اختیار دارد و به همین بهانه به این کشور حمله کرد. با این حال، پس از اشغال عراق، جستجوی ۱۵ ماهه کارشناسان سازمان ملل و کارشناسان آمریکایی نشان داد آنچه آمریکا ادعا کرده بود، واقعیت نداشته و سلاح های کشتار جمعی عراق از مدتها پیش نابود شده بود.

رئیس جمهور سوریه درباره تمایل آمریکا به جنگ طلبی گفت: « جنگ ها به آمریکا چه می دهند؟ هیچ چیز! نه دستاورد سیاسی، نه دستاورد اقتصادی و نه اعتبار! » .

وی افزود: « این جنگ در تضاد با منافع آمریکاست. آمریکا در جبهه ای قرار خواهد گرفت که القاعده قرار دارد. »

بشار اسد تأکید کرد که انتظار داشته دولت اوباما با دولت جورج بوش، رئیس جمهور پیشین آمریکا متفاوت باشد، اما در عوض می بیند که دکترین اوباما هم همان دکترین بوش است.

ادعای توسل دولت سوریه به حمله شیمیایی در روز ۳۰ مرداد (۲۱ آگوست) در حالی صورت گرفت که بازرسان سازمان ملل به درخواست دولت سوریه به دمشق سفر کرده بودند تا درباره یک حمله شیمیایی دیگر که چند ماه پیش در منطقه خان العسل صورت گرفته بود، تحقیق کنند.

دولت سوریه به شدت این ادعا را رد می کند و می گوید در شرایطی که پیروزی های نظامی به دست آورده و بازرسان سازمان ملل در سوریه به سر می برده اند، نیروهای دولتی دلیلی برای استفاده از تسلیحات شیمیایی نداشته اند.

دمشق همچنین به بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل اجازه داده در مناطقی که ادعا می شود در آنها از حمله شیمیایی استفاده شده تحقیقات لازم را به عمل آورند. علی رغم این، دولت آمریکا ضمن کوبیدن بر طبل جنگ در سوریه گفته دولت سوریه برای اعتمادسازی دیر وارد عمل شده است.

سوریه از سال ۲۰۱۱ صحنه ناآرامی و خشونت های مرگبار بوده است. بسیاری از مردم و مأموران امنیتی در درگیری های این کشور از آن زمان کشته شده اند.

بر اساس گزارش های منتشر شده، قدرت های غربی و متحدان آنان در منطقه به ویژه قطر، عربستان سعودی و ترکیه از شبه نظامیان معارض دولت در سوریه حمایت می کنند.