به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو سابق فقهای شورای نگهبان بعد از چند روز بستری در بیمارستان شهید بهشتی، امروز دعوت حق را لبیک گفت.

آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی که مقام معظم رهبری چند روز پیش به عیادت ایشان رفته بودند، روز اول خرداد ماه ۱۳۱۷ هجری شمسی در خرم آباد چشم به جهان گشود.

آن مرحوم فرزند « حاج سید حیدر طاهری خرم آبادی» از شاگردان برجسته مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی (بنیانگذار حوزه علمیه قم) و از نزدیکان حضرت امام (ره) بود.

آیت الله طاهری در نخستین روز سکونت در قم بود که در حرم مطهر حضرت معصومه (س) و در کنار صحن مطهر با حضرت امام آشنا شد و مورد تفقد و عنایت ویژه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی قرار گرفت.

آن مرحوم در همان سال های اول ورود به حوزه علمیه قم، معالم الاصول و شرح شمسیه و در چند سال بعد از آن، لمعه، قوانین و مطول را آموخت و در سال پنجم رسائل و مکاسب شیخ انصاری را آغاز کرد. ظرف سه سال آن کتاب ها را به همراه جلد اول کفایه به پایان برد و جلد دوم کفایه را هم زمان با رفتن به درس خارج امام (ره) شروع نمود. مقداری از درس خارج قضا را در محضر آیة الله العظمی بروجردی فرا گرفت که به دلیل فوت ایشان، از ادامه آن باز ماند. هم زمان در درس بیع امام شرکت می جست و پس از تبعید امام نیز به درس مرحوم آیة الله داماد و آیة الله حاج آقا مرتضی حائری یزدی رفت. وی برای تحصیل معالم الاصول و مطول به نزد آقای شب زنده دار رفت و لمعه را نزد مرحوم حاج آقا حسین جزایری از فضلای خرم آباد، آقایان باقری کنی و ستوده خواند و رسائل شیخ انصاری را نزد آقایان مکارم شیرازی، شب زنده دار، مشکینی و سبحانی فرا گرفت و برای آموختن مکاسب محرمه با آقای حاج سید علی محقق داماد به مباحثه پرداخت کتاب بیع را نیز نزد آیة الله خزعلی فرا گرفت. کفایة الاصول را نیز در محضر مرحوم شیخ عبدالجواد اصفهانی (جبل عاملی) و مرحوم سلطانی (طباطبایی) آموخت. برای تحصیل درس خارج، به درس مرحوم آیة الله بروجردی و مرحوم امام خمینی (ره) رفت.

در بخش فلسفه، آیت الله طاهری منظومه ملاهادی سبزواری را نزد مرحوم آیت الله حاج آقا مصطفی خمینی و آیت الله امینی آموخت. اشارات و الهیات شفا را نزد آیت الله علامه جوادی آملی و مقداری از اسفار را نزد مرحوم علامه طباطبایی فرا گرفت. بخشی از اسفار را نیز در محضر آیت الله شهید مطهری خواند.

کتاب های که تاکنون از آیت الله طاهری منتشر شده عبارت است از:

۱ رسالة فی صله الرحم و قطعیتها؛

۲ رسالة فی مقدار المهر؛

۳ مسألة ولایة الفقیه فی کلام الشیخ الانصاری ؛

۴ اسلام و مسائل اجتماعی ؛

۵ ولایت فقیه و حاکمیت ملت ؛

۶ جهاد در قرآن

۷ رساله ای در عموم حجیت بینه.

آن مرحوم سابقه مبارزاتی زیادی در کارنامه خود به ثبت رسانده است به طوری که این سوابق از وی به عنوان عالمی مجاهد در اذهان متبلور کرده است. البته فعالیتهای سیاسی آیت الله طاهری خرم آبادی به پیش از انقلاب محدود نیست و آن مرحوم پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نیز در مسؤولیت های گوناگون به ایفای نقش پرداختند و خدمات ارزشمندی را در عرصه های گوناگون به انجام رساندند که عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی به نمایندگی از مردم لرستان، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نمایندگی امام در امور حج و زائران بیت الله الحرام، نمایندگی حضرت امام در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۰، نمایندگی امام در پاکستان و امامت جمعه موقت تهران با حکم مقام معظم رهبری برخی از خدمات آن مرحوم است.

آیت الله طاهری خرم آبادی تا آخرین روزهای عمر خود به تدریس در حوزه های علمیه پرداخت و شاگردان شایسته ای تربیب کرد.

و اما امروز آیت الله طاهری خرم آبادی در سن ۷۵ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد.

خبرگزاری فارس این مصیبت وارده را به مقام معظم رهبری، ملت ایران و علما و خانواده آن مرحوم تسلیت گفت.