به گزارش پارس به نقل از تسنیم، روزنامه الاخبار لبنان در مقاله ای به بررسی شوک ناشی از تصمیمات شتابزده آمریکا در عرصه سیاست خارجی و تغییر ناگهانی آن ها در رسانه های این کشور پرداخته و تاکید می کند که رسانه ها از این اوضاع شوکه شده و مقالاتی را در رد این سیاست ها نوشته اند.


مجله آمریکایی فارین پالیسی در این راستا به قلم دیوید روسکوف مدیر مجله و سردبیر آن در مقاله ای با عنوان قمار به عواقب تصمیمات اخیر ریاست جمهوری آمریکا در محول کردن تصمیم گیری برای جنگ به کنگره و سنا اشاره کرده و اقدمات وی را غافلگیری بزرگ دانست.


روسکوف نوشت که بعد از تصمیم اخیر اوباما دیگر حمله به سوریه قطعی نیست، چرا که نمی توان به اجماع نمایندگان مجلس سنا و نمایندگان در مورد دخالت نظامی در سوریه و ماهیت آن دست پیدا کرد.
« خطوط قرمز معانی خود را از دست داده اند» نویسنده این مقاله با اشاره به این جمله نوشت که اسناد زیادی نشان می دهد که گاز سارین در سوریه استفاده شده است؛ اما رئیس جمهور هیچ تصمیمی در این خصوص اتخاذ نکرده و این اعتبار وی را از بین خواهد برد، وی تصمیم حمله به سوریه را به کنگره ای واگذار کرده که ضعیف ترین کنگره در تاریخ آمریکاست.


وی ادامه داد که هر اتفاقی الان در سوریه روی دهد، رئیس جمهور خود را در موضعی قرار داده که نمی تواند تصمیمی برای آینده این کشور و احتمال دخالت نظامی یا اقدامی در این سطح اهمیت بدون مراجعه به کنگره اتخاذ کند.
به اعتقاد این نویسنده اوباما ضربه سختی به دولت خود وارد کرد و تصمیم سازی در مورد مهم ترین مسایل سیاست خارجی از تیم خود را به کنگره ای شکاف دار محول کرده که وی را تایید نمی کنند.


وی مرگ وجهه آمریکا با مدیریت یک رئیس جمهور قوی با تصمیم های سرنوشت ساز را در مقاله خود به سوگ نشست و تاکید کرد که اوباما موضع کشورش را از قدرت به ضعف منتقل کرده است.

 

 

فارین پلیسی در مقاله دیگری به قلم روزا بروکس مشاور سابق وزارت خارجه آمریکا با عنوان غول زخمی نوشت که مشکل آمریکا فراتر از سوریه است و بحران آمریکا شامل تمامی ابعاد سیاست خارجه این کشور است، حال اوباما هر طور که می خواهد رفتار کند.


بروکس با تاکید بر اینکه تمام مشکل به دست اوباما نیست؛ تاکید کرد که رئیس جمهور از مجموعه حقایقی به خوبی اطلاع دارد، اما آنها را مطرح نخواهد کرد؛ چرا که نمی خواهد ما آنها را بشنویم. وی تاکید کرد که یکی از این حقایق این است که دوره آمریکا به سر آمده است، این در حالی است که برخی دیگر از کشورها روز به روز در سایه پیشرفت تکنولوژیکی خود به نفوذ روز افزون خود ادامه می دهند، باعث شده آنطور که باید و شاید ما نتوانیم به سرنوشت خود مسلط باشیم.


وی مشکل کنونی آمریکا را به علت اوضاع داخلی فرسوده آمریکا از نظر اجتماعی نیز دانست و تاکید کرد که موانع سیاسی نیز در این زمینه به علت شکاف های حاد در کنگره وجود دارد.


بروکس به دومین حقیقت تلخ آمریکا اشاره کرده و نوشت که دیگر کسی به تفکرات ما اهمیتی نمی دهد، ما دیگر نمی توانیم چیزی را اصلاح کنیم. وی درتشریح بحران های مالی کنونی آمریکا تاکید کرد که هزینه های زیادی صرف جنگ ها شده و این موضوع باعث شده آمریکا در تصحیح روند اوضاع در مصر  و سوریه و افغانستان و پاکستان ناتوان باشد.
وی نوشت که کشورهایی که از اموال آمریکا استفاده می کنند نیز نظیر مصر و پاکستان می توانند در صورت نیاز خزانه های خود را از اموال کشورهای دیگر پر کنند.


سومین حقیقت تلخ آمریکا که در این مقاله به آن اشاره شده؛ این است که آمریکا در تخریب ابزارها حرفه ای شده است؛ بروکس در این میان به تخریب های دولت آمریکا در افغانستان و عراق و لیبی اشاره کرده و نوشت که ما همچنان به دنبال استفاده صرف از ابزار قدرت و زور هستیم.
سومین مقاله ای که در فارین پالیسی آمده، به قلم دانیل بایمان

نوشته شده که عضو آکادمی های سابان و بروکینگر است، وی بر ضروت این نکته که کنگره آمریکا باید اعتبار آمریکا را در میان هم پیمانان این کشور و دیگر کشورهای جهان مد نظر قرار دهد؛ تاکید کرد و به طور مشخص به اسرائیل اشاره کرده و نوشت: آیا اسرائیل دیگر این اعتماد را خواهد داشت که آمریکا پشتیبان آن است و از آن حمایت خواهد کرد؟ آیا هر تهدید در مورد استفاده از زور علیه برنامه هسته ای ایران به این معنی خواهد بود که دولت آمریکا بدون کسب اجازه از کنگره، حمله احتمالی را انجام نخواهد داد؟
بایمان گفت که کنگره و کاخ سفید باید موضوع سوریه را با دقت بالایی بررسی کنند، آنها باید طرح های آینده واشنگتن در منطقه را مد نظر قرار داده و بویژه از معارضه در سوریه حمایت کنند. اما اگر آمریکا قصد دارد از مخالفان سوری حمایت نکند، بهتر است به صورت کامل از این موضوع خارج شود.


مضمون مقالات فارین پالیسی در مجلات دیگر آمریکایی نیز تا حدی تکرار شده است؛ برخی روزنامه ها نیز این تصمیم اوباما را دلیلی بر ناتوانی داخلی و خارجی سیاست های آمریکا می دانند.
روزنامه نیویورک تایمز در سرمقاله خود با ابراز خشم از این تصمیم نوشت که تصمیم به جنگ منتظر است تا تعطیلات تابستانی به پایان برسد، باید اعضای مجلس نمایندگان و سنا از تعطیلات خود برگردند تا موضوع سوریه را بررسی کنند.

 

روزنامه واشنگتن پست نیز تصمیم اوباما در مورد محول کردن تصمیمات جنگ در سوریه به کنگره و سنا را برای این کشور خطرناک دانست؛ چرا که پیشتر نیز کنگره مانع تراشی های زیادی در مسیر بلند پروازی های اوباما داشته است.
افسردگی ناشی از تصمیم اوباما به روزنامه فرانسوی نیز سرایت کرده است؛ روزنامه های فرانسوی که هفته قبل از ائتلاف آمریکا و فرانسه برای حمله به سوریه خبر داده بودند، این هفته با تردید و ناامیدی از سناریوی موجود سخن گفته و از سناریوهای باقیمانده آمریکا و حفاظت از آبروی فرانسه در هیجان این کشور برای براندازی و مجازات بشار اسد رئیس جمهور سوریه سخن می گویند.


بیشتر رسانه های فرانسه با محکوم کردن تغییر نظر باراک اوباما در مورد جنگ در سوریه اعلام کردند که این موضوع فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه را در مورد تصمیم سوریه تنها گذاشت.


پیر روسلان خبرنگار فرانسوی در مطلبی در فیگارو نوشت که اوباما حتی یک بار هم نام فرانسه را در سخنرانی خود نبرد، این در حالی است که فرانسه تنها هم پیمان آمریکا در پروژه حمله به سوریه بود، این نشان از جایگاه ضعیف اولاند در نزد اوباما دارد، این در حالی است که اوباما دچار توهم شده و فکر می کرد هم پیمان اساسی آمریکا است.
روزنامه لوموند به نقل از ژنرال وینسن دیپورت از کودتای آمریکا علیه فرانسه نوشت و تاکید کرد که مقامات الیزه به دنبال کاستن از ضربات ناشی از این اقدام هستند، این روزنامه تاکید کرد که تغییر ناگهانی در موضع اوباما نشان از تحقیر شدید فرانسه از سوی آمریکا بود.


لیبراسیون نیز نوشت که اولاند در حالی در طرح های خود در حمله به سوریه تنها ماند که هواداران وی نسبت به این واقعه سکوت کرده و مخالفان نیز که آنها را شجاعتر می دانستیم، او را در بحبوحه مشکلات رها کردند.
مقالات دیگر نیز با اشاره به تحولات مالی و بحران سوریه نوشتند که اولاند ثابت کرد بر خلاف تصور افکار عمومی فرانسوی ها رئیس جمهور جنگ است.