به گزارش پارس به نقل از پرس تی وی، فیل ویلایتو Phil Wilayto، سردبیر نشریه ویرجینیا دیفندر (Virginia Defender) ، روز دوشنبه (۲۶ آگوست، ۴ شهریور) در مصاحبه با شبکه پرس تی وی، تصریح کرد: « امریکا سعی دارد خود را از جنگ های عراق و افغانستان خلاص کند… اما از سوی دیگر، رئیس جمهور امریکا وظیفه دارد، امپراتوری امریکا را حفظ کند، آن را تا حد ممکن گسترش دهد و تحکیم بخشد تا هژمونی به نفع شرکت های امریکا محقق شود؛ و خاورمیانه کلید این روند است. »

وی در ادامه از « منفعت فراوان» امریکا در سرنگونی دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه خبر داد و افزود، مشکل امریکا این است که نیروهایی که حمایت کرده _نیروی شورشی_ در میدان نبرد ناکام مانده اند و دولت اسد در خط حمله قرار دارد و در حال دستیابی به موقعیت قوی تر است. »

این اظهارات در حالی مطرح می شوند که در پی گزارش های منتشر شده مبنی بر حمله شیمیایی به حومه دمشق در هفته گذشته، شمار فزاینده ای از نمایندگان جمهوری خواه و دموکرات کنگره امریکا از باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور خواسته اند با آغاز حملات هوایی علیه سوریه موافقت کند.

این درحالی است که تیم کارشناسان سازمان ملل برای بازدید از محل حمله به سوریه رفته اند.

مخالفان دولت سوریه که از حمایت برخی کشورهای خارجی برخوردارند، ادعا کرده اند، روز چهارشنبه (۲۱ آگوست، ۳۰ مرداد) ، در پی حمله شیمیایی دولت سوریه به مواضع شبه نظامیان در مناطق عین ترما، زملکا و جوبر در حومه دمشق، حدود ۱۳۰۰ نفر کشته شده اند.

این درحالی است که ارتش سوریه ادعای استفاده از سلاح های شیمیایی علیه شبه نظامیان تکفیری را ساختگی دانسته و تصریح کرده است، این ادعاها به منظور گمراه کردن گروه بازرسان تسلیحات شیمیایی سازمان ملل در سوریه و سرپوش گذاشتن بر تلفات شورشیان مطرح شده اند.

دولت سوریه نیز اعلام کرده، این حمله شیمیایی در واقع در قالب یک عملیات پرچم دروغین از سوی شبه نظامیان صورت گرفته است.

ویلایتو در بخشی از گفت وگوی خود با پرس تی وی گفت، مسأله این است که « کدام طرف از کشتن غیرنظامیان با مواد شیمیایی بهره مند خواهد شد. آیا آن طرف دولت است که در موضعی قوی تر قرار دارد یا شورشیان که در موقعیت ضعیف تر هستند و مصرانه مداخله نظامی امریکا را خواستارند؛ دخالتی که ناشی از نتیجه گیری دولت امریکا مبنی بر وقوع حمله شیمیایی [در سوریه] خواهد بود. »

روسیه، هم پیمان اصلی دمشق نیز در واکنش به ادعای مخالفان سوریه اعلام کرده است، « مدارک جدیدی» در اختیار دارد که نشان می دهد حمله شیمیایی اخیر در حومه دمشق « ماهیت تحریک آمیز» داشته است.

اوباما سال گذشته (۲۰۱۲ میلادی) هشدار داد، استفاده دولت سوریه از تسلیحات شیمیایی « خط قرمزی» است که به واکنشی نظامی منجر خواهد شد.


به گفته مقامات آگاه، وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) در روزهای اخیر ناوهای جنگی بیشتری را به شرق دریای مدیترانه حرکت داده است و طراحان جنگی امریکا فهرست اهداف حملات احتمالی را به روز کرده اند؛ حملاتی که دولت و تاسیسات نظامی سوریه را شامل می شود.

ویلایتو در این مصاحبه، برهه کنونی را « بسیار خطرناک» دانست و گفت: « گرچه در میان دولت امریکا بر سر نحوه رویکرد اختلافاتی وجود دارد، اما دموکرات ها و جمهوری خواهان همواره می توانند در یک موضوع توافق کنند و آن ضرورت احاطه امریکا بر خاورمیانه است. »