نهاوندیان:
تصمیمگیری درباره موضوع هستهیی متمرکز صورت میگیرد
رییس دفتر رییس جمهور با اشاره به اهمیت موضوع هستهیی تاکید کرد: در این باره بنای دولت استفاده از همه نظرات و ایجاد هماهنگی ملی است اما تصمیمگیری متمرکز صورت میگیرد.
به گزارش پارس ، به نقل ازایسنا، محمد نهاوندیان در جمع خبرنگاران در حاشیه همایش ملی تبیین مفهوم اعتدال در پاسخ به این سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه گفته می شود اتاق فکری در رابطه با موضوع هسته یی و مذاکرات با ۱+۵ با حضور تعدادی از دیپلمات های وزارت امورخارجه تشکیل شده است گفت: مشورت های فراوانی درباره چنین مساله مهمی صورت می گیرد به ویژه که این دولت بنای کارش براستفاده از نظرات همه نخبگان و همه مسوولان و ایجاد هماهنگی برای حرکتی ملی است. اما تصمیم گیری در این مورد به طور متمرکز صورت خواهد گرفت.
وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه چقدر فکر می کنید در جامعه ما اعتدال پاسخگوی رفع مشکلات باشد؟ گفت: حیات اجتماعی ما سه ساحت دارد که فرهنگ مقدم بر همه آنهاست و اقتصاد و سیاست ابعاد دیگر آن هستند. این سه بعد در کنار هم حیات اجتماعی را شکل می دهد و بدون بعد فرهنگ تصمیم اقتصادی موفق نمی شود. اگرچه به دلیل فوریت و ضرورت بحث اقتصاد این موضوع در اولویت قرار گرفته است اما مساله فرهنگ بسیار مهم و حائز اهمیت است.
محمد نهاوندیان در حاشیه ی همایش تبیین مفهوم اعتدال در جمع خبرنگاران درباره ی انتشار اخباری مبنی بر تشکیل اتاق فکر درباره ی مذاکرات هسته یی گفت: به هر حال مشورت هایی فراوانی درباره ی این مساله مهم صورت می گیرد، بخصوص این که دولت بنای کار خود را استفاده از نظرات همه ی نخبگان و همه ی دستگاههای دولتی و غیر دولتی و ایجاد هماهنگی برای ایجاد یک حرکت ملی گذاشته است. بر همین اساس حوزه های مشورتی را گسترش می دهد، اما تصمیم گیری به شکل متمرکز صورت می گیرد و ان شاء الله تیم مسئول کار را پیش خواهد برد.
وی درباره ی اعتدال گرایی نیز تصریح کرد: طبعا برای تبیین مفهوم اعتدال به زمان بیشتری نیاز است، اما مفهوم اعتدال گرایی در حوزه ی اقتصاد حول سه محور اصلی تاکید دارد که آن تعادل، تعامل و عدالت است.
وی ادامه داد: در درجه اول اعتدال در حوزه ی اقتصاد مستلزم این است که علاوه بر لحاظ خیر فردی، خیر جمعی نیز لحاظ شود. خیر جمعی و مصالح عمومی مورد غفلت قرار نگیرد. و در جایی که تعارض میان خیر فردی و خیر جمعی ایجاد می شود دولت به عنوان نماینده ی خیر جمعی باید وارد عمل شود. این مستلزم این است که نهادهای اجتماعی لازم برای تامین منافع عمومی ایجاد شود.
نهاوندیان اضافه کرد: به عبارت دیگر در این نهاد که بازارهای رقابتی باید مورد تقویت قرار گیرد، مراقبت کاملی نیز داشته باشیم که در جاهایی که بازارها کفایت می کنند، نهادهای اجتماعی حضور داشته باشند، این خلا ء را پر کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه ی اظهاراتش با بیان این که یکی از نکات مهم در حوزه ی اقتصادی در مفهوم اعتدال گرایی تعادل است، تشریح کرد: در یک اقتصاد اعتدالی تمام تلاش دولت این است که بازارها به تعادل برسند. مکانیسم بازار که تجلی اراده آحاد مردم است، در یک فضای آزاد قرار گرفته و به تعادل می رسند. وظیفه ی اول دولت این است که از این تعادل بازارها حمایت کند که خود دولت نباید با تصمیم گیری های لحظه ای و شتاب زده اختلال در تعادل به وجود آورد.
نهاوندیان با اشاره به این که سومین مقوله در حوزه ی اقتصادی تعامل است، اضافه کرد: لازمه ایجاد یک اقتصاد اعتدالی این است که فعالان اقتصادی، بتوانند بیشترین درجه تعامل را داشته باشند و دسترسی به بازارها نباید محدود شود. هر چه پیوندها میان مردم با دولت، دولت با تشکل ها و تشکل ها با مردم قوی تر شود این امکان به وجود می آید که از اقتصاد معتدل تری برخوردار باشیم.
خبرنگاری درباره ی دلیل تبیین مفهوم اعتدال گرایی پس از انتخاب دولت اعتدال گرا و اینکه چرا اینگونه همایش ها دردوران مبارزات انتخاباتی دکتر حسن روحانی برگزار نشد، سوال کرد که نهاوندیان در پاسخ گفت: بسیاری این سوال را می پرسند. مردم به اعتدال گرایی رای دادند و این امر نشان می دهد که مردم به این مفهوم اعتقاد دارند.
وی افزود: اکنون دولت جدید باید سیاست های خود را برای مردم تبیین کند و دولت امروز بر مشارکت مردم در دوره ی جدید کشور تاکید می کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره ی رابطه میان مدیران و اندیشمندان نیز گفت: از آغاز دولت تدبیر و امید بر این نکته تاکید کرده بود که کار ما جز با حضور مستمر مردم پیش نخواهد رفت. مردم مالکان اصلی انقلاب و کشورند، مردم نامحرم کشور داری نیستند همه باید با هم همکاری کنیم. گفتمان اعتدال گرایی هم راهنمای سیاست مداران و مردم باشد و مفهوم واحدی از اعتدال گرایی داشته باشیم. در واقع در مفهوم اعتدالی نمی توان نگاه از بالا به پایین داشت و نمی توان به صورت بخشنامه ای خط مشی اعتدالی را تعریف کرد.
وی ادامه داد: همچنین باید به تنوع آراء احترام بگذاریم و اجازه دهیم که در داخل چارچوب مفهوم اعتدالی تنوع آراء وجود داشته باشد. با این تبادل نظر ها می توانیم این بلوغ اجتماعی را پاس بداریم و جلو ببریم.
وی با اشاره به حوزه ی فرهنگ ادامه داد: در حیات اجتماعی فرهنگ مقدم بر اقتصاد و سیاست است. این سه اصل در کنار یکدیگر حیات اجتماعی را شکل می دهند. هیچ تصمیم اقتصادی بدون در نظر گرفتن بعد فرهنگی نمی تواند موفق شود و رویکرد اعتدالی باید در همه ی حوزه ها تدوین و مصداق یابی شود.
نهاوندیان در پایان تاکید کرد: حتما علاوه بر حوزه اقتصاد در حوزه ی فرهنگ و سیاست اندیشمندان به اندیشه ورزی بپردازند. دولت تدبیر و امید اگر که به دلیل مسائل اقتصادی بر حوزه ی اقتصاد تاکید دارد اما به هیچ وجه به معنای غفلت از تاثیر ریشه ای فرهنگ و سیاست داخلی و خارجی نیست.
رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ی انتقال پرونده ی هسته یی ایران از شورای عالی امنیت ملی کشورمان به وزارت امور خارجه نیز گفت: همگی دستگاه های دولتی متعلق به دولت هستند.
ارسال نظر