آمریکا درجنگ سوریه دستپاچه اما ناتوان است
تحلیلگر شبکه دولتی انگلیس تاکید کرد آمریکا و غرب دورنمای روشنی برای ورود در جنگ سوریه نمیبینند.
به گزارش پارس ، به نقل ازکیهان، جیم میور در این تحلیل خاطرنشان کرد: ماه ها پیش برخی کارشناسان گفته بودند بحران سوریه ممکن است به جنگ سوم جهانی منجر شود. در مقابل عده ای دیگر بر این باورند که تشدید بحران ممکن است به روند مذاکرات صلح که تاکنون راکد بوده، تحرک بخشد.
وی می افزاید: « یکی از مسائلی که اخیرا روشن شده، اکراه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از درگیری با سوریه است زیرا از آن بیم دارد که نتواند آمریکا را به سادگی از این درگیری بیرون بکشد. نگرانی دیگر آمریکا خطر دامن زدن به بحران جاری است. گرچه غرب از هر زمان دیگری بیشتر احساس می کند که باید اقدامی در پیش گیرد اما در حقیقت با توجه به خطر تشدید بحران در منطقه، هیچ گزینه ای را برای مواجه شدن با این خطر مناسب نمی داند.
بی بی سی خاطرنشان کرد: هرگونه مداخله نظامی غرب پای اسرائیل را به میان خواهد کشید و سوریه آن را گواه دیگری بر این ادعای خود خواهد آورد که ناآرامی در کشورش بخشی از توطئه غرب، صهیونیسم و سلفی هاست تا این کشور را که سنگر مقاومت در برابر اسرائیل است، از بین ببرد. استراتژی غرب در واقع این بوده است که با حفظ موازنه، سوریه چنان تحت فشار قرار بگیرد که بشار اسد برکنار شود و گفت وگو برای تشکیل دولت موقتی شروع شود که در آن دستگاه حاکمه نقشی نداشته باشد و به ثبات و ساختار دولتی هم لطمه ای وارد نیاید. اما هیچ نشانه ای از ثمربخش بودن این گزینه در دست نیست.
بی بی سی ادامه می دهد: « تمام نشانه ها حاکی از آن است که رژیم سوریه با تمام قدرت خواهد جنگید. از آن گذشته متحدین استراتژیک سوریه به ویژه ایران، روسیه و حزب الله اجازه تسلیم شدن را نخواهند داد. از آن گذشته، غرب با این واقعیت رو به روست که میانه روهای ائتلاف مخالفان دولت سوریه که چشم امید به آن ها دوخته اند دارای کفایت و سیاست مشخصی برای حل بحران جاری نیستند و عملا گروه های افراط گرا و اکثرا وابسته به شبکه القاعده اداره امور را به دست گرفته اند. »
جیم میور تاکید می کند: « تجربه عراق به غرب نشان داده است که مداخله نظامی در سوریه ممکن است به تجزیه آن کشور بیانجامد و وضعیتی غیرقابل کنترل به وجود آورد. غرب از آن بیم دارد که در چنین موقعیتی گروه هایی که دشمن خود به شمار می آورد کنترل امور را به دست گیرند. روسیه و آمریکا در این مورد نظر مشترکی دارند. هرچند دستیابی به یک راه حل سیاسی بعید به نظر می رسد، اما در صورت مداخله نظامی غرب این گزینه به کلی از گردونه خارج خواهد شد» .
در همین حال پایگاه اینترنتی روز آن لاین درباره علت آشفتگی های اخیر آمریکا را توضیح داد و نوشت: در حال حاضر دولت سوریه با حمایت ایران و روسیه و نیز با کمک های بی دریغ حزب الله لبنان توانسته است تاحدود زیادی اراضی اشغال شده را از دست شورشیان خارج کند و به ثباتی تقریبا نسبی دست یابد. برخلاف چند ماه پیش، در حال حاضر شورشیان سوریه تقریبا از هیچ برتری نظامی برخوردار نیستند و ارتش سوریه تا حدود زیادی کنترل اوضاع را در اختیار دارد.
ارسال نظر