احتمال تکرار سناریوی بمباران یوگسلاوی در سوریه!
رسانه های بالکان با اشاره به بیانیه وزارت دفاع آمریکا مبنی بر تقویت ناوهای جنگی این کشور در دریای مدیترانه و حضور چهارمین ناو جنگی ایالات متحده در منطقه که مجهز به موشک های کروز می باشد، معتقدند این قبیل رویدادها مشکلات سوریه را افزایش می دهد و آن را بحرانی تر می کند.
به گزارش پارس ، رسانه های خبری بالکان روز گذشته مقاله ای از نیویورک تایمز را با عنوان تکرار سناریوی بمباران یوگسلاوی در سال ۱۹۹۹ میلادی در سوریه برای مخاطبان خود به چاپ رساندند.
مقاله نیویورک تایمز که سناریوی وضعیت فعلی سوریه را به وضعیت ۱۹۹۹ میلادی یوگسلاوی و اشغال کوزوو توسط آمریکا و متحدانش که بدون مجوز سازمان ملل صورت گرفت تشبیه می کند تقریبا در همه شبکه های تلویزیونی صربستان انعکاس خبری گسترده ای داشته است و افکار عمومی صربستان در مخالفت با اظهارات مقامات آمریکایی در مورد احتمال حمله به سوریه را نیز چنان برانگیخت که در عرض چند ساعت پس از انتشار آن بیش از۲۳۰ کامنت در ذیل این مقاله در پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی ب ۹۲ صربستان و در مخالفت با سیاست های آمریکا درج گردید.
به گزارش ایربا از بلگراد رسانه های خبری بالکان بویژه رسانه های خبری صربستان به نقل از نیویورک تایمز می نویسند" مشاوران نظامی رئیس جمهور آمریکا گزینه حمله نظامی به سوریه را همانند سناریوی بمباران یوگسلاوی در سال ۱۹۹۹ میلادی توسط نیروهای نظامی ناتو با دور زدن سازمان ملل تحت بررسی قرار می دهند. "
نیویورک تایمز در مقاله روز شنبه خود نوشته بود باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا همچنان در حال ارزیابی ادعای استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه است در حالی که همکاران اوباما برای دخالت احتمالی در عملیات نظامی در سوریه، در حال بررسی عملیات سندان شریف که در فاز نهایی جنگ کوزوو مورد استفاده قرار گرفت می باشند.
رسانه های خبری بالکان می نویسند هرچند تهدید نظامی ایالات متحده آمریکا در مقایسه با تهدید نظامی اتحادیه اروپا در ارتباط با سوریه چندان شفاف نیست اما اوباما چهارشنبه گذشته با اظهاراتی تهدید آمیز به این مسئله اشاره کرد که ممکن است آمریکا در ارتباط با مسئله سوریه سازمان ملل را دور بزند.
رسانه های خبری بالکان می نویسند اهداف اوباما از این تهدید بطور قطع در ارتباط با استفاده حق وتوی روسیه در مورد هرگونه تلاش برای تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت برای استفاده از زور علیه رژیم بشاراسد می باشد.
رسانه های خبری بالکان همچنین بخشی از مصاحبه اوباما با سی ان ان را در تحلیل خود مبنی بر تکرار سناریوی بمباران یوگسلاوی در سوریه به چاپ رسانده اند. اوباما می گوید: اگر ایالات متحده آمریکا بدون حمایت سازمان ملل متحد و بدون شواهد و اسناد شفاف در مورد استفاده سلاح های شیمیایی به کشوری حمله کند این سئوال مطرح می شود که آیا این اقدام در راستای قوانین حقوق بین الملل می باشد و آیا حمایت متحدین را برای چنین اقدامی به همراه خواهیم داشت؟
اوباما در ادامه مصاحبه می گوید ادعای به اصطلاح استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه را که هنوز برای آن شواهدی در دست نیست یک رویداد نگران کننده و جدی توصیف می کنم؛ آمریکا برای واکنش به آن وقت بسیار کمی دارد.
رسانه های خبری بالکان به نقل از نیویورک تایمز می نویسند هرچند اوباما براین مسئله تاکید می کند که ضروری است بازرسان و کارشناسان سازمان ملل در مورد استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه نظر دهند اما کاخ سفید در حال حاضر در مورد استفاده از سناریوی بمباران یوگسلاوی سابق در سوریه در حال تبادل نظر است.
نیویورک تایمز در ادامه می نویسد بهانه استفاده از سلاح شیمیایی می تواند مقدمه ای برای حملات هوایی علیه سوریه مشابه حملات بمباران علیه صربستان یوگسلاوی سابق در سال ۱۹۹۹ میلادی باشد که تحت عنوان عملیات فرشته رحمت انجام گرفت.
نیویورک تایمز می نویسد بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق آمریکا در سال ۱۹۹۹ میلادی با حمایت ناتو و ادعای حفاظت از غیرنظامیان و جلوگیری از کشتار مردم، بمباران ۷۸ روزه یوگسلاوی را توجیه نمود؛ و هم اکنون نیز مسئله کوزوو برای اوباما نمونه ای است شبیه سازی شده برای سوریه، زیرا به عقیده وی در سوریه افراد غیرنظامی کشته می شوند هرچند که روسیه روابط دیرینه با رژیمی دارد که متهم به ارتکاب جنایات جنگی علیه غیر نظامیان است.
این نشریه به نقل از یک مقام رسمی که نخواسته است نامش فاش شود می نویسد در جلسات صحبت از تلاش در چارچوب قانون برای اجرای عملیات هوایی علیه سوریه مطرح شده است هرچند که هنوز رئیس جمهور چنین تصمیمی اتخاذ نکرده است اما بی شک سناریوی کوزوو نمونه ای است که برای مسئله سوریه تشابهات زیادی دارد.
گزارش مذکور می افزاید در جلسات مربوط به سوریه این مسائل ارزیابی می شود که آیا حمله هوایی عواقب ناگواری از جمله بی ثباتی در لبنان و یا هجوم پناهندگان بیشتر به کشورهای اردن، ترکیه و مصر را در برخواهد داشت یا نه؟
ایوو دالدر سفیر اسبق آمریکا در ناتو می گوید سناریوی کوزوو بخاطر وضعیت خطرناک بشری دارای استدلال لازم برای توجیه جامعه بین الملل در واکنش استفاده از زور بوده است.
سفیر اسبق آمریکا در ناتو براین عقیده است که ادعای استفاده از سلاح های شیمیایی وضعیتی را ایجاد می نماید که مقدمه ای برای استفاده گسترده تر از چنین سلاح هایی خواهد بود.
دِنیس روس مشاور اوباما در امور خاورمیانه می گوید: اگر رئیس جمهور می خواهد برای عملیاتش چارچوب قانونی ایجاد کند بسیاری از زمینه ها وجود دارد که می تواند این عملیات در خارج از چارچوب سازمان ملل متحد انجام گیرد.
نیویورک تایمز می نویسد برخلاف اظهارات محتاطانه اوباما، ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا براین عقیده است که رژیم اسد از سلاح شیمیایی استفاده نموده است. فرانسه هم تهدید به زور علیه سوریه نموده است اما روسیه معتقد است این وقایع از قبل برنامه ریزی شده است.
همین گزارش حاکی است مقامات اتحادیه اروپا در ارتباط با مسائل سوریه مواضعی تهاجمی اتخاذ نموده اند که خاطره سناریوی کوزوو را به یاد می آورد.
رسانه های خبری بالکان با اشاره به بیانیه وزارت دفاع آمریکا مبنی بر تقویت ناوهای جنگی این کشور در دریای مدیترانه و حضور چهارمین ناو جنگی ایالات متحده در منطقه که مجهز به موشک های کروز می باشد، معتقدند این قبیل رویدادها مسایل سوریه را افزایش می دهد و آن را بحرانی تر می کند.
به گزارش ایربا از بلگراد، رسانه های خبری بالکان بویژه شبکه های تلویزیونی صربستان هشدار جزایری معاون ستاد مشترک نیروهای مسلح کشورمان را که گفته بود عبور از خط قرمز سوریه پیامدهای شدیدی برای آمریکا خواهد داشت بازتاب گسترده ای داده اند.
ارسال نظر