محبی نیا:
نگاه افراطی و سیاسی کارانه به دانشگاهها رنجآور است
رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: نگاه کاسبکارانه، ابزاری، افراطی و سیاسی کارانه به دانشگاهها و آموزش و پرورش از هر سمت و سویی که باشد، رنجآور است.
به گزارش پارس ، جهانبخش محبی نیا رئیس دانشگاه فرهنگیان در گفت وگو با فارس، عدم توفیق احتمالی در حوزه علم، آموزش، فناوری و جوانان و کشمکش بر سر تعیین مدیران ارشد نهادهای علوم، تحقیقات و فناوری، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش را مایه دغدغه و نگرانی دانست و گفت: آسیب ناشی از این ناهماهنگی می تواند وحدت بین مجلس و دولت را تحت الشعاع قرار دهد و همه آمال و آرزوهای منظوم بر مدار اعتدال و عقلانیت را به هم زند.
وی افزود: هرچند سیاست گزاری های کلان در اسناد بالا دستی به عنوان افق استراتژیک، قطعیت یافته اند اما بایسته است برای تبدیل سیاستگذاری ها به تقاضاها و همچنین عملیاتی کردن آنها، پیوند بین ساختار و عامل را استحکام بخشید.
رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: روسای قوه مجریه، مقننه و عقلای مجلس و هیئت دولت تصور نکنند که موتور اقتصاد و سیاست را روشن کرده اند و حرارت این حرکت درونمای علم، آموزش و فرهنگ را منور خواهد کرد بلکه باید بدانند که دانشگاه ها، مدارس و محیط های ورزشی در اغلب موارد در مقوله سیاست و اقتصاد نقش متغیر مستقل را بازی می کنند.
محبی نیا با بیان اینکه نگاه کاسب کارانه، ابزاری، افراطی و سیاسی کارانه به دانشگاه ها و آموزش و پرورش از هر سمت و سویی که باشد رنج آور است، خاطرنشان کرد: البته شاسی ماشین علم در بعضی از ساختار ها و نهادها تاب برداشته است اما مراقب باشیم به بهانه بازتولید، بازسازی و بازنگری وضع را از آنچه که است، بدتر نکنیم. لازمه این کار فراتر از تعامل است. دولت و مجلس تا اینجای کار، خوب پیش آمده اند اما گزاره « معرفی وزراء حق رئیس جمهور است، بررسی برنامه ها و صلاحیت وزرا حق مجلس است» ، به صیانت نیازد دارد هر چند این مقوله فراتر از تعامل است.
وی گفت: حداقل کمیسیون های تخصصی، هیئت رئیسه و بخش اعظمی از صحن مجلس قبل از معرفی وزرا باید به توانایی های دوستان واقف شده باشند.
عضو هیئت رئیسه سابق مجلس با بیان اینکه در هر صورت صیانت به مفهوم حراست از دستاوردهای مثبت دولت و مجلس در رای اعتماد وزیران باقیمانده یک ضرورت است، تصریح کرد: فرداهای کاری در نظام دیوانی و جامعه ایران خیلی به مراقبت نیاز دارد. پیچیدگی های روابط بین دولتها، سیاست جهانی و مناسبات حاکم بر فضای اجتماعی و سیاسی و اقتصادی در داخل هم به دقت، سرعت و هدفمندی نیاز دارد که رئیس دولت از آن تحت عنوان تدبیر یاد کرده اند. مواظب باشیم طوفان افراط و تفریط چراغ تدبیر را خاموش نکند.
ارسال نظر