به گزارش پارس به نقل از ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری بی. بی. سی، جبل الطارق، شبکه جزیره ای به وسعت هفت کیلومتر مربع در جنوب اسپانیا است و با وجود آنکه از سال ۱۷۱۳ میلادی تحت حاکمیت انگلیس قرار داشته، اما اسپانیا بر آن ادعای ارضی دارد.

تنش های جدید از آنجا آغاز شد که جزیره ای مصنوعی در جبل الطارق ساخته شد که اسپانیایی ها می گویند ماهیگیری در این منطقه را به خطر می اندازد. دولت اسپانیا ایست های بازرسی مرزی برپا کرده که به شکل گیری صف های طولانی منجر شده و از هر ماشینی که بخواهد وارد قلمرو انگلیس شود یا از آن بیرون بیاید ۵۰ یورو می گیرد.

استقرار این ناو نیروی دریایی سلطنتی انگلیس بخشی از استقرار طولانی مدت تعدادی از کشتی ها در خاورمیانه و خلیج فارس است. پهلو گرفتن این کشتی مصادف با لحظه حساسی در روابط انگلیس و اسپانیا است.

وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد، این ناو به همراه چهار ناو نیروی سلطنتی و شش کشتی دیگر با تعدادی از متحدان اصلی مانورهایی انجام خواهند داد.

پلیس سلطنتی تنگه جبل الطارق اعلام کرد، اعتراضات روز یکشنبه ۳۸ قایق ماهیگیری و هفت یا هشت کشتی اسپانیایی حدود یک ساعت به طول انجامید.

کاستل یاتس، بازرس ویژه اعلام کرد، هنگامی که این قایق ها وارد آب های جبل الطارق شدند، پلیس و نیروی دریایی سلطنتی حلقه پدافند تشکیل دادند. این قایق های اسپانیایی چندین بار تلاش کردند تا از این حلقه دفاعی عبور کنند اما موفق نشدند.