هاشمی بر صندلی سلامت تکیه زد
دکتر حسن قاضی زاده هاشمی به عنوان سیزدهمین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از انقلاب، توانست از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد و بر صندلی سلامت تکیه بزند.
به گزارش پارس به نقل از مهر، دکتر حسن قاضی زاده هاشمی با کسب ۲۶۰ رای از ۲۸۴ رای ماخوذه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، توانست یکی از چند وزیری باشد که بیشترین رای موافق را کسب کرد.
برخی سوابق اجرایی دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی
مسئول مهندسی جنگ جهاد سازندگی کشور (۱۳۶۰ تا ۱۳۶۲) ، دبیرکل انجمن چشم پزشکی جمهوری اسلامی ایران (۱۳۹۰ تاکنون) ، عضو کمیته علوم بالینی فرهنگستان علوم پزشکی ایران (۱۳۸۴ تاکنون) ، دبیر شورای سیاستگذاری رشته چشم پزشکی (۱۳۹۰ تا ۱۳۹۱) ، عضو شورای مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور (۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰) ، دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور (۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰) ، رئیس بخش قرنیه بیمارستان فارابی (۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵ و ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰) ، مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷) ، نایب رئیس و عضو هیئت مدیره انجمن چشم پزشکی جمهوری اسلامی ایران (۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶) ، مؤسس و عضو هیئت مدیره انجمن پزشکی لیزری ایران (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳) ، عضو هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت (۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹) .
مهمترین پیشرفتهای فوق تخصصی چشم پزشکی جهان که برای اولین بار در ایران توسط دکتر سید حسن هاشمی انجام شده است.
پیوند قرنیه لایه ای به روش Melles (DALK) ، انجام جراحی کاتاراکت به روش (Microincisional Cataract Surgery MICS) ، کاشت لنزهای داخل قرنیه (Intracorneal inlay) ، کراتوپلاستی هدایتی (Conductive Keratoplasty) ، پیوند قرنیه به روش Big – Bubble، جراحی عیوب انکساری به روش Wavefront Customized – Ablation، پیوند قرنیه ای خلفی به روش Melles (PLK) ، پیوند قرنیه ای خلفی به روش M – PLK، پیوند قرنیه ای خلفی به روش DSEK، جراحی قرنیه به روش ALTK تکنیکهای مختلف.
حقوق مردم در اولویت امور قرار دارد
وزیر بهداشت دولت یازدهم از وزارت بهداشت به عنوان تخصصی ترین مجموعه دولت یاد کرد و گفت: وزارت بهداشت، مجموعه گسترده ای است، بنابراین در هر حوزه و ماموریتی که دارد باید اولویتهای مختص آن تعریف شود که قطعا یک وجه آن مردم و سوی دیگر کارگزاران حوزه سلامت قرار دارند.
وی خاطر نشان کرد: حقوق مردم در اولویت امور قرار دارد از این رو باید از سطح روستا تا فوق تخصصی ترین رشته های پزشکی را مد نظر قرار دهیم. اما بحث دارو از جمله موضوعاتی است که بیشتر مورد توجه مردم قرار دارد و امیدوارم که بتوانیم در شروع کار اقدامات موثری در این زمینه انجام دهیم.
هاشمی با بیان اینکه تعریف اولویتها حتما بایستی توسط کارشناسان در گروههای کاری پس از شروع کار انجام گیرد، یادآور شد: من به سهم خود، تنها یک نظر کارشناسی دارم و بهتر است همانگونه که شعار دولت یازدهم تدبیر و عقلانیت است، از نظر کارشناسان در حوزه های مختلف بهره مند شویم و سپس اولویتهای کاری را پیگیری نماییم.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری خواستند که از هر گونه شتاب زدگی و کارهای احساسی پرهیز شود و فکر می کنم که حوزه بهداشت و درمان از جمله بخشهایی است که باید این سفارش و نصیحت را به گوش گیرد.
وزیر بهداشت، ساماندهی وضعیت دارو را مهمترین اولویت خود در صورت اخذ رای اعتماد از مجلس خواند وگفت: سعی می کنیم با همکاری وزرای اقتصادی دولت، مشکلات جاری در زمینه داروها و کمبودهایی که در این حوزه به ویژه برای بیماران صعب العلاج وجود دارد را برطرف کنیم.
وی درباره یارانه داروی بیماران خاص، گفت: دولت دهم مابه التفاوتی برای بیماران به ویژه بیماران صعب العلاج تصویب کرده اما اینکه نرخ ارز در آینده چه میزان خواهد بود، اینکه آیا ارز به دارو و همچنین به چه نوع داروهایی اختصاص می یابد مباحثی است که باید منتظر مصوبات دولت جدید در این راستا باشیم.
هاشمی افزود: قطعا دولت در جهت کاهش نگرانیها و درد مردم مصوباتی را خواهد داشت که جنبه حمایتی دارد.
ثبات در حوزه دارو طی چندماه آینده
وزیر بهداشت ادامه داد: طبعا انتظار بیماران و خانواده های آنها این است که ما تمام همت خود را به کار گیریم که آنها جز بیماری نگرانی دیگری نداشته باشند که در این زمینه و ما این اطمینان را به آنها بدهیم با صبوری، حتما نهایت تلاش خود را خواهیم کرد تا با همکاری هیئت دولت و شخص رئیس جمهور به یک وضعیت با ثبات در چند ماه آینده برسیم.
وی گفت: بخشی از داروها در گمرک وجود دارد که به سرعت ترخیص و در شبکه دارویی کشور توزیع خواهد شد اما برای رفع کمبودهایی که به علت ثبت سفارش، تخصیص ارز دارو و همچنین ورود این داروها به شبکه دارویی کشور وجود دارد، چند ماه زمان لازم است.
آسیب شناسی پزشک خانواده
قاضی زاده هاشمی ساماندهی پزشک خانواده برای تعمیم آن به سراسر کشور و توسعه شبکه بهداشت و درمان کشور را از دیگر برنامه های خود نام برد و ادامه داد: پزشک خانواده در حال اجرا شدن است اما بخشی از آن که جنبه کیفی دارد و می تواند اثربخش باشد نادیده گرفته شده که باید در استان هایی که این طرح اجرا شده آسیب شناسی کنیم، تا اشکالات آن رفع و علاوه بر روستا در سطوح دو و سه نیز خدمات پزشک خانواده را ارایه دهیم، سپس این طرح را تعمیم دهیم.
وزیر بهداشت افزود: در مجموع باید گفت اجرای پزشک خانواده به شکل بیماری در حال گسترش است بنابراین باید نواقص آن دیده شود که علاوه بر جلوگیری از هدر رفتن منابع، مردم نیز از اجرای طرح پزشک خانواده که یک طرح محوری در شبکه بهداشت و درمانی است، مایوس نشوند.
بیوگرافی وزیر بهداشت
دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی فروردین ۱۳۳۸ در فریمان، در خانواده ای مذهبی متولد شد. پدر وی با شغل عطاری از چهره های مورد وثوق شهر فریمان بود. وی در کودکی قرآن را نزد مرحوم آقای شیخ حسین مطهری پدر شهید بزرگوار مرتضی مطهری فرا گرفت و پس از پایان دوره ابتدایی، دوره متوسطه را در دبیرستان فردوسی مشهد ادامه داد و همزمان در فعالیتهای مذهبی شرکت داشت.
هاشمی در سال ۵۶ وارد دانشکده پزشکی مشهد شد و ضمن تحصیل دانشگاهی در فعالیتهای اجتماعی سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت داشت و همزمان با گسترش موج انقلاب اسلامی با مشارکتی فعال، در رخدادهای سیاسی - اجتماعی شهر مشهد تأثیر گذار بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان یکی از مؤسسان سازمان جهاد سازندگی در کشور نقشی فعال و مؤثر ایفا کرد.
سیزدهمین وزیر بهداشت
پیش از این دکتر کاظم سامی روانپزشک، دکتر موسی زرگر متخصص جراحی عمومی، دکتر هادی منافی متخصص جراحی عمومی، دکتر سید علیرضا مرندی فوق تخصص اطفال (دو دوره وزارت) ، دکتر ایرج فاضل فوق تخصص جراحی عروق، دکتر رضا ملک زاده فوق تخصص گوارش و کبد، دکتر محمد فرهادی متخصص گوش حلق و بینی، دکتر مسعود پزشکیان متخصص جراحی قلب، دکتر کامران باقری لنکرانی فوق تخصص گوارش و کبد، دکتر مرضیه وحید دستجردی متخصص زنان و زایمان و دکتر محمد حسن طریقت منفرد متخصص جراحی چشم مسئولیت وزارت بهداشت را برعهده داشته اند.
ارسال نظر