گزارشی از جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی
بررسی صلاحیت وزرای نیرو، ورزش و نفت
در هشتمین جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم، صلاحیت وزرای نیرو، ورزش و نفت بررسی شد.
به گزارش پ ارس به نقل از فارس، در هشتمین جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم، صلاحیت وزرای نیرو، ورزش و نفت بررسی شد.
* نظرات مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی نیرو/برنامه های چیت چیان برای مدیریت انرژی
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، صلاحیت حمید چیت چیان وزیر پیشنهادی نیرو در صحن مجلس شورای اسلامی بررسی شد و نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را مطرح کردند.
* عیسی زاده در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو: چیت چیان برنامه خود را برای نجات تالاب های کشور تشریح کند
مهدی عیسی زاده نماینده مردم میاندوآب که در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو در جلسه علنی عصر امروز (پنج شنبه مجلس) سخن می گفت با بیان اینکه اهمیت وزارت نیرو برای کشور زیاد است گفت: سؤال ما از آقای چیت چیان این است که برنامه اش برای ۵۰۰ میلیارد مترمکعب آب و سفره های زیرزمینی که هر سال ۸ میلیارد مترمکعب است چیست؟ .
وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه در حال خشک شدن و وزارت نیرو باید به داد این دریاچه برسد افزود: آقای چیت چیان توضیح بدهد که برای احیای ذخیره های گرانقدر کشور که دریاچه ارومیه از جمله آن است چه اقداماتی انجام خواهد داد؟
عیسی زاده با اشاره به لزوم توجه به نظرات کارشناسان درباره احیای دریاچه های کشور به برنامه ۵ ساله توسعه اشاره کرد و گفت: ما از آقای چیت چیان می خواهیم که ضمن تشریح برنامه های خود را برای نجات تالاب های کشور توضیح بدهند.
* قاضی پور در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو: چیت چیان درباره احیای دریاچه ارومیه و تالاب های کشور قول مساعد بدهد
نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه که در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو در جلسه علنی امروز (پنج شنبه پارلمان) سخن گفت با بیان اینکه آب مایه حیاتی برای بشر است که در قرآن نیز به آن اشاره شده است گفت: جنگ آینده، جنگ مذهبی، قومی و قبیله ای نیست و جنگ آینده، جنگ انرژی خواهد بود و در حوزه انرژی نیز بحث آب بسیار مهم است.
قاضی پور با بیان اینکه اهمیت وزیر نیرو کمتر از اهمیت وزیر نفت نیست و آب محصولی است استراتژیک است تصریح کرد: با توجه به خشکسالی که کارشناسان از آن سخن می گویند بحث من این است که آقای چیت چیان چه برنامه ای برای مدیریت آب و انرژی در شرایط کنونی دارد.
وی با بیان اینکه تنها به خاطر حمایت از منافع ملی مجبور است مطالبات مردم از وزیر پیشنهادی نیرو را مطرح کند گفت: در بحث بارور کردن ابرها و مقابله با پدیده خشکسالی و کم آبی باید اقدامات جدی انجام داد لذا آقای چیت چیان باید بگوید که برنامه اش برای این حوزه چیست.
نماینده مردم ارومیه با بیان اینکه چیت چیان قائم مقام وزارت نیرو بوده و می تواند پاسخگوی مشکلات تالاب ها و خشک شدن دریاچه هایی چون دریاچه ارومیه باشد افزود: آقای چیت چیان، می دانید اهمیت دریاچه ارومیه چقدر است؟ می دانید که ۷۰ درصد آب دریاچه ارومیه خشک شده است؟ آیا می خواهید بدون برنامه پیش بروید تا ۳۰ درصد دیگر دریاچه ارومیه خشک شود؟
قاضی پور با مخاطب قرار دادن معاون اول رئیس جمهور گفت: مردم آذربایجان نیاز مبرم به احیای دریاچه ارومیه دارد و بنده همین جا اعلام می کنم که درباره احیای دریاچه ارومیه با رئیس جمهور و آقای چیت چیان اتمام حجت می کنم چراکه مطالبه مردم احیای دریاچه ارومیه است.
نماینده مردم ارومیه از وزیر پیشنهادی نیرو خواست تا برنامه هایش را برای تولید برق از نیروگاه های کشور ارائه و درباره رودخانه ها و سدهایی که آب آن خشک شده است توضیح بدهد و گفت: مردم قهرمان آذربایجان اسلامی با تبعیت از ولایت فقیه مطالبات خود را پیگیری می کند و در این امر لازم است که آقای چیت چیان درباره دریاچه ارومیه توضیح بدهد.
* نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو: چیت چیان برای نارسایی آب شرب، کشاورزی و صنعت برنامه دارد
مجید جلیل نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو با بیان اینکه ایران دو درصد خشکی کل دنیا را داراست، اظهار داشت: آب ایران دو صدم درصد آب های شیرین دنیاست. از این رو یکی از محورهای صحبت بنده درباره آب است چراکه اگر آب باشد سرمایه و ثروت نیز خواهد بود.
جلیل ادامه داد: اگر آب کشور مدیریت نشود سهم هر ایرانی یک به ۲۰۰ خواهد بود در صورتی که مصرف بی رویه شرب و صنعت مشاهده می شود که یک نفر سهم آب ۲۰۰ ایرانی را مصرف می کند و گاهی حتی یک نفر سهم آب ۴۰ هزار ایرانی را هدر می دهد.
وی با اشاره به فعالیت نیرو در حوزه تامین و مدیریت آب که در سه حوزه شرب، کشاورزی، صنعت، برق و فاضلاب تعریف شده است، گفت: زندگی و نیازهای اساسی روزمره با آب تنیده شده است.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو به لزوم مدیریت تامین آب و برق و ارتباط آن با امنیت داخلی و خارجی پرداخت و تصریح کرد: بحران هایی که در این زمینه به وجود می آید نقش بسزایی در امنیت کشور دارد.
وی به رابطه آب در صنعت و کشاورزی با اشتغال اشاره کرد و یادآور شد: شغل اصلی و ارزان بسیاری از مردم با توجه به خشکسالی های پی در پی در کشور باعث شده تا وزارت نیرو چشم اندازهای میان مدت و بلندمدت دشته باشد تا بتواند این نارسایی ها را جبران کند.
جلیل با اشاره به زیرساخت های عظیم آبرسانی به برنامه های چیت چیان در این زمینه پرداخت و گفت: وزیر پیشنهادی نیرو برنامه بسیار خوبی برای انتقال آب در سه حوزه دارد.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو با بیان اینکه استانی که ۱۱ درصد آب شیرین کشور را داراست مردمش برای تامین آب شرب و کشاورزی و صنعت رنج می برند آن را بی عدالتی توصیف کرد و افزود: در جلساتی که با آقای چیت چیان داشتیم او برای حوزه های تخصصی در این نارسایی ها برنامه دارد.
وی ادامه داد: ۵۵ درصد آب مصرفی کشور از مخازن زیرزمینی تامین می شود و حفر چاه های متعدد این منابع را تهدید می کند. چراکه باعث عدم تعادل می شود.
جلیل با اشاره به برنامه چیت چیان برای احیای برخی از این منابع و نیازمندی آن به عزم ملی، جهت سرمایه گذاری داخلی و خارجی تصریح کرد: ما باید به وزیر پیشنهادی نیرو اعتماد کنیم.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو تامین پایدار آب در سه حوزه را شاه کلید برنامه چیت چیان دانست و افزود: با توجه به رشد جمعیت و تنوع نیازها، به ۵ هزار مگاوات برق نیازمندیم که این عملیات نیاز به ۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی دارد؛ صنعتی که از کمبود منابع مالی در سال های اخیر رنج برده است.
وی با بیان اینکه چیت چیان برای تامین درآمدهای برق و تخصیص آن به زیرساخت های صنعت پاک برنامه مفصلی دارد، گفت: چیت چیان مهندسی از جنس مردم و از طبقه ضعیف جامعه است. وی همچنین عضو هیئت مدیره برق ایران و معاون وزیر نیرو بوده است.
جلیل با بیان اینکه چیت چیان بدون حاشیه های سیاسی و حزبی فعالیت کرده و از خانواده معظم شهدا است، افزود: برنامه های وی با وزارت نیرو تطابق دارد و طراحی احداث نیروگاه ها، تخصص در ایجاد آب های شیرین از تخصص های وزیر پیشنهادی نیرو است.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو گفت: مهار آب های سطحی و استفاده از زمان در مهار آن، افزایش توان تولید برق و ۲۵ هزار مگاوات از طریق سرمایه گذاری بخش عمومی، تعاونی و خصوصی از برنامه های وی است.
* رحمانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو: خطوط مستهلک انتقال نیرو باید بازسازی شود
رجب رحمانی نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به اهمیت این وزارتخانه در اقتصاد کشور گفت: تنوع و گستردگی وزارت نیرو از روستا آغاز و تا سطح استان را در بر می گیرد و کسی که این مسئولیت را بر عهده می گیرد باید انسانی برجسته، توانمند، متعهد و متخصص باشد.
وی افزود: آقای چیت چیان با ۳۰ سال حضور و فعالیت در جبهه حق علیه باطل، در تمام برنامه های وزارت نیرو حضور داشته است و حتی وزیر اسبق نیرو نیز ایشان را جزء نیروهای ولایی و بسیجی عنوان کردند.
نماینده مردم پاکستان با اشاره به برنامه های وزیر پیشنهادی نیرو برای این وزارتخانه گفت: ایشان متعهد هستند که کارهای پایه ای را در حوزه های مختلف این وزارتخانه انجام دهند و مدیریت تقاضا را به درستی انجام دهند. اجرای طرح های آبیاری تحت فشار، تأمین آبهای روستایی، استفاده از آبهای نامتعارف و همچنین استفاده از نیروگاه های خورشیدی جزو طرح های مهم است که در این برنامه آمده است.
رحمانی با اشاره به حساسیت استانها در قبال مسئله آب و برق گفت: هم اکنون بیش از ۷۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در داخل کشور وجود دارد متأسفانه خطوط انتقال نیروی ما مستهلک است و نیاز به بازسازی دارد.
نماینده تاکستان با اشاره به مشکل استان قزوین درباره بی آبی گفت: استان قزوین از بی آبی می سوزد و غرب استان از جمله شهرستان تاکستان در حال سوختن از بی آبی است. وزارت نیرو متعهد شده است که ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب به این اراضی انتقال پیدا کند و من امیدوارم وزارت نیرو این طرحها را اجرا کند.
* چیت چیان گزینه پیشنهادی وزارت نیرو در صحن علنی مطرح کرد: ارتقای کیفیت زندگی و حفاظت از منابع آب؛ ۲ هدف عمده وزارت نیرو
حمید چیت چیان وزیر پیشنهادی نیرو عصر امروز (پنج شنبه) در دفاع از خود در مجلس شورای اسلامی به تعریفی از چارچوب های وزارت نیرو و حوزه های مربوط به این وزارتخانه پرداخت و اظهار داشت: وزارت نیرو، وزارتخانه ای صنعتی و تخصصی برای تأمین خدمات زیرساختی آب، برق و فاضلاب است.
وی افزود: مأموریت های وزارت نیرو در راستای تحقق بخشی به سه هدف محوری است که پشتیبانی از توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور یعنی تأمین آب و برق برای فعالیت های صنعتی کشاورزی، تجاری و حمل و نقل یکی از این سه هدف محسوب می شود.
وزیر پیشنهادی نیرو معتقد است که تمام خدمات زیرساختی کشور مانند آبرسانی به شهرها و روستاها، سوخت رسانی به خودروها، مدیریت ترافیک شهری، مخابرات و بانکداری نیازمند خدمات بی وقفه برق است و به گفته وی بکارگیری روزافزون فناوری اطلاعات و ارتباطات در تمام عرصه های زندگی نیاز به تداوم و کیفیت برق را دو چندان کرده است.
چیت چیان برق را زیربنای حیاتی برای سایر زیرساخت ها برشمرد و تلاش در جهت رفاه و کیفیت زندگی مردم و همچنین حفاظت از منابع آب را دو هدف دیگر مأموریت های وزارت نیرو در راستای تحقق بخشی دانست.
وی تأکید کرد: هرگونه کاستی در تأمین و ارائه مداوم و مقرون به صرفه این خدمات مستقیماً بر توسعه پایداری ملی و کیفیت زندگی مردم اثر می گذارد.
این وزیر پیشنهادی تدوین برنامه های خود به مجلس را در چارچوب اسناد بالادستی همچون سند چشم انداز، سیاست های کلی نظام، قانون برنامه پنجم و همچنین در راستای دستیابی به سه هدف محوری وزارت نیرو عنوان کرد.
چیت چیان سخنان خود را در سه بخش آب، برق و اقتصاد آب و برق تنظیم بندی کرد و در توزیع بخش آب گفت: کشور ما بر روی کمربند خشک جهان قرار دارد و آب محور اصلی توسعه کشور است.
وی ادامه داد: دسترسی و بهره گیری از منبع حیاتی آب با مسائل گوناگون اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی آمیخته شده و بر تمامی ابعاد مستقیماً تأثیر می گذارد.
این وزیر پیشنهادی به برخی تغییرات جوی بر کره زمین اشاره داشت و تصریح کرد: بر اساس نتایج تحقیقات و مدل سازی دوره های اقلیمی پیش بینی شده که در دهه پیش رو کره زمین با نوعی تغییر نظام بارشی روبرو خواهد شد یعنی از بارش مناطق خشک کاسته شده و بر بارش مناطق مرطوب به صورت الگوهای رگباری و تند افزوده می شود.
چیت چیان تأکید کرد: پیش بینی می شود با توجه به رشد بی رویه استفاده از منابع آبی و تغییرات ذکر شده بر آن در سالهای آینده کشور با دشواری ها و چالش های بسیاری در زمینه مدیریت آب مواجه باشد که کاهش ۴۵ درصدی امروز آبها و افت شدید تراز آب زیرزمینی از نشانه های روند این شرایط است بنابراین مدیریت آب کشور باید آمادگی روبرو شدن با این رویداد را داشته باشد.
وزیر پیشنهادی نیرو رؤس برنامه های ضروری در بخش آب را به ۱۸ اولویت تقسیم کرد و گفت: مهار آب های مشترک در چارچوب تفاهم نامه های مرتبط، تغییر رویه در تأمین مادی طرح های اجرایی، افزایش سطح برخورداری شهرها و روستاها آب آشامیدنی، حل مشکل آب رسانی به روستاها به بیش از ۲۰ خانوار و اختصاص ۲۰هزار میلیارد ریال در طی دو سال از جمله این اولویت ها در بخش آب است.
چیت چیان بهسازی ساختار ارتباط با مشترکان جهت ایفای حقوق و جلب رضایت آنان تکمیل طرح های مکمل مانند انتقال آب و شبکه های آبیاری و زهکشی، مدیریت به هم پیوسته منابع آب کشور در سطح ملی با رعایت اصول پایدار و مدیریت عرضه به ویژه با تأکید بر اصلاح و هوشمند کردن سامانه های پایش توزیع آب در جهت جلوگیری از هدررفت چهار اولویت دیگر از ۱۸ اولویت نام برده در بخش آب دانست.
وی ادامه داد: مدیریت تقاضا به خصوص در بخش کشاورزی، صیانت از آب های زیرزمینی و جلوگیری از برداشت های بی رویه، انجام اقدامات علاج بخش در ارتباط با تالاب ها، گسترش پژوهش های کاربردی و توسعه فناوری، اولویت بندی طرح ها به لحاظ تأمین و تخصیص اعتبار کافی دیگر مواردی است که از جمله برنامه های ضروری در بخش آب به شمار می آید.
این وزیر پیشنهادی همچنین اجرای طرح های بازچرخانی و استفاده مجدد از آب، بارورسازی ابرها و اجرا و پیاده سازی طرح جامع آب را از دیگر برنامه های ضروری در بخش آب برشمرد.
وزیر پیشنهادی نیرو در ادامه با اشاره به قرار داشتن برق ایران در جایگاه چهاردهمین صنعت بزرگ جهان گفت: بخش برق ایران با ظرفیت اسمی تولید ۷۰ هزار مگاوات و ارائه خدمت ۲۹ میلیون مشترک گسترده ترین شبکه زیربنایی کشور است. این صنعت با نیاز به سرمایه گذاری جدید سالیانه به مقدار بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان یکی از سرمایه برترین صنایع کشور و با مصرف سوخت بیش از ۶۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی یا لیتر سوخت مایع در سال انرژی برترین صنعت کشور محسوب می شود.
چیت چیان با تأکید بر حجم میزان صادرات برق ایران به ۵ کشور همسایه یادآور شد: صادرات ۱۱ میلیارد کیلووات ساعت برق به ۵ کشور همسایه و امکان گسترش این بازار صنعت برق کشورمان را به عضوی تأثیرگذار در بازار انرژی منطقه تبدیل کرده است.
« این صنعت با وجود موفقیت های بسیار بزرگ هنوز از چالش های ریشه متعددی رنج می برد. رشد سریع مصرف برق به دلیل افزایش رفاه اجتماعی، پایین بودن بازده نیروگاه ها، بالا بودن اتلاف انرژی در شبکه های انتقال و به ویژه توزیع و عدم بهره گیری از منابع تقسیم انرژی های تجدیدپذیر و فناوری های نوین که علی رغم رقابت پذیر بودن از نظر اقتصادی مورد غفلت قرار گرفته از مهمترین چالش های صنعت برق محسوب می شود» .
وزیر پیشنهادی نیرو در ادامه افزود: عدم تأمین گاز طبیعی مورد نیاز و الزام صنعت به استفاده از گازوئیل علاوه بر ایجاد آسیب در نیروگاه ها و افزودن بر انتشار آلاینده ها هزینه های واقعی تولید برق را به دو برابر افزایش داده است.
چیت چیان در ادامه با تبیین برنامه های خود برای ارتقای صنعت برق کاهش هزینه ها و رفع چالش های موجود افزود: توسعه و بهسازی ظرفیت های تأمین برق با اولویت تولید برق با استفاده از منابع تجدیدپذیر نو، تولید پراکنده برق در کانون های مصرف، تولید همزمان برق و حرارت و نیروگاه های سیکل ترکیبی یکی از راه های برون رفت از چالش های موجود است. حمایت از ایجاد ظرفیت ساخت سالانه حداقل ۵۰۰ مگاوات توربین بادی و ۵ مگاوات نیروگاه های خورشیدی توسط شرکت های خصوصی و ارتقای فنی شبکه های توزیع با تأکید بر اجرای زیرساخت های شبکه های هوشمند AMI و انتخاب مناسب سطح ولتاژ و کاهش تلفات یکی دیگر از راههای رهایی از مشکلات موجود است.
وزیر پیشنهادی نیرو در ادامه بیان راهکارهای برون رفت از مشکلات پیش رو افزود: ارتقای سطح پایداری شبکه قدرت و ارتقا و توسعه نظام ارتباط و پاسخگویی به نیازها و انتظارات و مدیریت بهره وری و کارایی انرژی در بخشهای تولید، انتقال، توزیع و مصرف برق نیز می تواند راه حل های مناسبی برای نیل به اهداف تعالی وزارت نیرو باشد.
چیت چیان از احیا، تقویت و غنی سازی شرکت های تأمین کننده مشاور، پیمانکار و سازنده تجهیزات صنعت برق و خرید تضمینی برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر براساس قیمت های واقعی، سوخت صرفه جویی شده به عنوان راه حل های بعدی نام برد.
وزیر پیشنهادی نیرو در ادامه از تغییر پارادایم صنعت برق کشور از تمرکز بر توسعه فیزیکی ظرفیت های تأمین برق و مدیریت تأمین کالا اقتصادی و با کیفیت برق با مشارکت مردم و به صورت سازگار با محیط زیست به عنوان رسالت بخش برق یاد کرد.
چیت چیان در ادامه با تأکید بر اهمیت جایگاه اقتصاد آب و برق افزود: با صراحت عرض می کنم اصلی ترین چالش وزارت نیرو در شرایط کنونی وضعیت اقتصاد آب و برق و مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی در این صنعت است.
وی با اشاره به چالش های پیش روی وزارت نیرو در شرایط کنونی اظهار داشت: هم اکنون حدود ۶۷۶ طرح نیمه تمام ملی و ملی استانی در بخش های آب و فاضلاب در دست اجراست که برای اتمام آنها به بیش از یکصد هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز است.
با ادامه این روند و در صورت اضافه نشدن طرح های جدید و در صورت افزایش اعتبارات سالانه به میزان نرخ تورم هر سال متوسط زمان اتمام هر طرح بیش از ۳۰ سال خواهد بود، هر چند قانون بودجه سازوکارهای دیگر تأمین مالی از جمله اوراق مشارکت و فروش اموال و دارایی ها را پیش بینی کرده لکن در دو سال اخیر متأثر از شرایط اقتصادی به ویژه پایین بودن سود اوراق و عدم جذابیت انتشار اوراق برای شبکه بانکی، فروش اوراق مشارکت با روند نزولی همراه بوده است.
چیت چیان با اشاره به قیمت فروش آب شرب شهری و روستایی افزود: قیمت فروش شرب شهری و روستایی به ترتیب ۳۷ درصد و ۱۹ درصد هزینه تمام شده آن را تأمین می کند.
وزیر پیشنهادی نیرو تصریح کرد: متوسط قیمت فروش آب کشاورزی در شبکه های آبیاری فقط ۷ درصد هزینه تمام شده آن می باشد.
چیت چیان با ادامه بیان مشکلاتی که وزارت نیرو با آن روبروست افزود: بهای آب زیرزمینی برای کشاورزی رایگان است تفاوت فاحش بین قیمت فروش و هزینه تمام شده خدمات آب و فاضلاب و برق مطابق رقم اعلام شده از سوی آقای نامجو وزیر نیرو موجب انباشته شدن بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی وزارت نیرو به پیمانکاران، سازندگان و نیروگاههای خصوصی شده است.
* نظرات مخالفان و موافقان وزیر نفت/ برنامه های زنگنه برای وزارت نفت
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، صلاحیت بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت نیز بعداز ظهر امروز در صحن مجلس شورای اسلامی بررسی شد و نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را مطرح کردند.
* مقیمی در مخالفت با گزینه پیشنهادی وزارت نفت: خروجی مدیریت زنگنه برای کشور خسارت بار است/ انتقاد از ترغیب رشوه، باندبازی و رانت خواری در دوران وزارت زنگنه
احمدعلی مقیمی نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز (پنج شنبه پارلمان) در سخنانی به عنوان مخالف بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: مخالفتم با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر انتخاب وزرای صالح توسط نمایندگان مجلس است، در حقیقت این فرمایش یک راهکار راهبردی برای انتخاب وزراست.
وی افزود: بدیهی ترین برداشت از سخنان معظم له این است که وظیفه مجلس، انتخاب وزرای صالح است، الزاماً رأی اعتماد به همه وزرا نیست، هر وزیری باید صالح بودنش برای نمایندگان مجلس احراز شود که چه در حوزه تخصصی و برنامه ای و چه در حوزه سیاسی - اجتماعی، باید این موضوع مشخص شود.
مقیمی با بیان اینکه ما نباید نه سخت گیرانه عمل کنیم که متهم به افراطی گری و نه ساده انگارانه و سهل انگارانه اقدام کنیم که تفریط تلقی شود، گفت: همان شعاری که آقای رئیس جمهور مبنی بر اعتدال مطرح کردند را پیش می گیریم، برنامه های آقای زنگنه بر مبنای کار کارشناسی که معاونت نظارت مجلس انجام داده، با شرح وظیفه وزارتخانه که ۱۷ مورد است، تنها ۷ مورد انطباق دارد و از ۱۹ مورد درباره برنامه پنجم، فقط ۳ مورد منطبق با برنامه پنجم است.
وی با تأکید بر اینکه امروز مجلس در یک آزمون بسیار بزرگی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: آیندگان درباره رأی اعتماد امروز مجلس قضاوت خواهد کرد، شما می خواهید برای کسی تصمیم گیری کنید که ۸ سال سابقه کار در وزارت نفت دارد، فارغ از سلامت شخصی نامبرده، خروجی مدیریتش برای کشور خسارت بار است.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: ترغیب رشته، زدوبند، باندبازی، رانت خواری افراد خاص و بعضی از آقازاده ها و همچنین اکثر قراردادهایی که در زمان وزارت آقای زنگنه در وزارت نفت بسته شد، همه دارای ابهام هستند و در دادگاه های بین المللی و دادگاه های داخلی دارای پرونده اند.
مقیمی در ادامه به بیان مثال هایی در این زمینه پرداخت و تصریح کرد: قرارداد کرسنت، کیش، توتال و میدان های نفتی مانند سروش، درود، نوروز و خود به عنوان متهم در دادگاههای داخلی و خارجی باید پاسخگو باشد.
به گفته وی، آقای زنگنه در دوران وزارتش در وزارت نفت مدیریتی عامرانه، انحصاری، بدون مشورت، ترغیب و اشتیاق به شرکتهای خارجی و تحقیر شرکتهای داخلی و به هم زدن ساختار یکپارچگی نفت، افزایش شرکتهای دولتی از ۳۰ شرکت به ۸۰ شرکت و تکه تکه کردن ساختار وزارت نفت داشته است.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: می دانیم دنیا در غالب انسجام شرکت ها و در غالب ایجاد شرکتهای هلدینگ سعی می کند بهره وری را افزایش دهد، این تجربه آقای زنگنه باعث استقراض ۷۰ میلیارد تومان تحمیل برای کشور بوده است، عدم نظارت بر پیمانکاران خارجی نیز از مدیریت ضعیف آقای زنگنه بود.
* عبدی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت: رای اعتماد به زنگنه دانش و تجربه را به وزرات نفت برمی گرداند
ایرج عبدی نماینده مردم خرم آباد در مجلس عصر امروز (پنج شنبه) در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت در پاسخ به مخالفان اظهار داشت: همه دوستان بر توانمندی آقای زنگنه باور و اذعان دارند.
وی از رئیس جمهور به خاطر معرفی کابینه باتجربه و دانش تشکر و تصریح کرد: در کابینه یازدهم دانش و تجربه کافی برای حل گرفتاری و افزایش پتانسیل های کشور وجود دارد و اینها مصداق همان وزرای صالحی است که مقام معظم رهبری به آن اشاره داشتند.
نماینده مردم خرم آباد وزارت نفت و صنعت نفت را بسیار حساس تلقی و خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد اقتصاد کشور ما به صورت مستقیم و غیرمستقیم مربوط به نفت است و امروز آقای رئیس جمهور نیز وعده اشتغال را به مردم دادند و همه شاهد هستیم که در حوزه انتخابیه مان در هر خانواده ۳ الی ۴ فرد تحصیل کرده بیکار وجود دارد بنابراین برای رفع اشتغال کجا را باید اصلاح کنیم جز صنعت نفت؟ مگر به شیوه دیگر می شود این بیکاری را برطرف کرد؟ با کشاورزی یا گلیم بافی مگر اشتغال کشور برطرف می شود.
عبدی با تاکید بر درآمد اقتصادی نفت، آن را دلیلی برای توجه به توانمندی ها و پتانسیل های سکان دار وزارت نفت دانست.
وی معتقد است که در ۴ سال اول دولت محمود احمدی نژاد، کشور دارای درآمدهای خوبی بوده که به گفته وی این درآمدهای خوب کشور به این دلیل بوده آقای زنگنه ماشین نفت را کارآمد کرده که سبب بهره وری بالا شده بود.
نماینده مردم خرم آباد ادامه داد: در دولت نهم و دهم ماشین نفت رو به افول رفت و کمتر این ماشین از بین رفت و امروز یک چیز فرسوده تحویل کشور شده است.
عبدی با بیان اینکه در ۴ سال دوم دولت احمدی نژاد با اوراق مشارکت درصدد رفع این مشکل بوده اند، اظهار داشت: شاید برخی ها بگویند وضعیت امروز ما به خاطر تحریم هاست اما خیر این طور نیست چرا که در ۸ سالی که آقای زنگنه سکان دار وزارت نفت بود این وزارتخانه را به کارآمدی رساند در حالی که آقای احمدی نژاد در طول این ۸ سال پنج وزیر عوض کرد، یعنی هر یک و نیم سال یک وزیر بر این وزارتخانه ریاست داشته است.
وی عدم اطمینان به پرسنل وزارت نفت و عدم اطمینان به شرکای خارجی و داخلی را دلایل سوق پیدا کردن وزارت نفت به سمت سراشیبی عنوان کرد.
نماینده مردم خرم آباد گفت: به گواه افراد امین، همه اذعان دارند که آقای زنگنه می تواند وضعیت نفت را بهبود بخشد و بدنه وزارت نفت نیز امید دارند آقای زنگنه بتواند این وضعیت را سروسامان دهد بنابراین مقبولیت ایشان در صنعت نفت در کارآمدی شرکت نفت مؤثر است.
عبدی در مورد قرارداد کرسنت نیز گفت: ما دیشب با دوستان اصولگرا دو ساعت در این خصوص صحبت کردیم خیلی از مسائل را نمی شود گفت به همین دلیل یک دیپلماسی قوی از آقای زنگنه برای وزارت نفت سراغ داریم.
وی به نقطه نظرات برخی مخالفان در خصوص مشکلات موجود در قراردادها و سوءاستفاده های مالی اشاره و تصریح کرد: در کدام وزارتخانه ما این مشکلات وجود ندارد؟ اختلاس ۳ هزار میلیاردی که واضح و در روز روشن بود و ما باید وزیر اقتصاد را اینجا سلاخی می کردیم. امروز نیز خیلی اتفاقها در وزارتخانه ها و اخیراً نیز در وزارت نیرو می افتد.
نماینده مردم خرم آباد خطاب به نمایندگان مجلس گفت: استدعا دارم با توجه به ۲۲ سال تجربه و دانش آقای زنگنه با رأی اعتماد خود دانش، تجربه و اعتماد را به صنعت نفت برگردانیم و از آقای روحانی نیز به این دلیل که با حساسیت انتخاب کرده اند، متشکریم.
* توکلی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت: زنگنه سوگند جلاله دروغ یاد کرده است/ زنگنه فاسد نیست اما اهتمامی برای مبارزه با فساد ندارد
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز (پنج شنبه پارلمان) در سخنانی به عنوان مخالف بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، اظهار داشت: برای من بسیار دشوار است که امروز صحبت کنم چون امید و همگرایی که در کشور پیدا شده یک سرمایه اجتماعی محترم است که نباید حتی المقدور آسیب ببیند ولی چه کنم که به رغم علاقه خودم برای اینکه آقای زنگنه به وزارت برسد، اتفاقاتی افتاد که آن را شرح می دهم و پس از این اتفاقات به مخالفت گرایش یافتم.
وی افزود: تقریباً همه همکاران می دانند که بنده از هفته گذشته تا دو شب پیش تلاش داشتم که آقای زنگنه مسئولیت وزارت نفت را بر عهده بگیرد، این به رغم مخالفت های طولانی بنده با او در صدارت وزارت نفت در دولتهای گذشته بود.
وی در ادامه به بیان دلایل اولیه موافقتش با حضور زنگنه در پست وزارت نفت پرداخت و گفت: اولین دلیل وضعیت نفت و گاز در شرایط فعلی کشور بود که بسیار با دشواری ها، سختی و سنگینی روبه روست، دومین دلیلم این بود که طی چند دوره تصدی پست وزارت نفت توسط افراد غیرنفتی اتفاق افتاده بود، یک نوع دلخوری و احساس سرافکندگی در آنجا به وجود آمده بود که وقتی احساس کردند آقای زنگنه می خواهد وزیر شود، نشاطی پیدا شد و او را نفتی حساب می کنند و این موضوع باعث شد که این نشاط، کارایی را بالا ببرد و حتی گروه های وطن دوست اصلاح طلب عزیزی که در جنوب کشور هستند، متخصصانی که با زنگنه مخالف بودند، اکثر آنها هم از این مسئله استقبال کردند.
توکلی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: سومین دلیلم برای حضور زنگنه در پست وزارت نفت این بود که آقای زنگنه از روزی که از مجلس رأی اعتماد می گرفت که انشاءالله رأی اعتماد نمی گیرد از همان لحظه وزیر بود، برای شناخت وزارت نفت یا انتصاب ها نیاز به وقت نداشت و چهارمین دلیل من این بود که متأسفانه همچنان نفت منبع اصلی منابع دولت است.
نماینده تهران در مجلس یادآور شد: در روز جمعه ۱۸ مرداد ماه آقای زنگنه بزرگواری کرده و به دفتر کار بنده آمد و در آنجا مسائلی رد و بدل شد که من به صراحت به آقای زنگنه گفتم شما اهتمامی برای مبارزه با فساد ندارید، فاسد نیستید اما اهتمامی برای مبارزه ندارید، در به کارگیری نیروها و ظرفیت های داخل وزارت نفت هم اهتمامی ندارید، از او خواستم به رغم این اهتمام، همت بیشتری کنم و در آنجا معلوم شد نظرم نسبت به وی مثبت است و او از این موضوع استقبال کرد.
« در جلسه ای که در کمیسیون تلفیق به خواهش بنده تشکیل شد، آنجا نظراتم را گفتم، قرار شد کمیته ای ۵ نفره تشکیل شده و مسائل را بیشتر مورد بررسی قرار دهد چون برادران به وی معترض بودند دعوت کردند که او هم حضور داشته باشند و جلسه ای صبح روز سه شنبه تشکیل شد، ۵ نفر از دوستان نماینده، آقای زنگنه و یکی از دستیاران وی در این جلسه حضور داشتند، در آن جلسه ضمن بررسی مسائل آقای امیرآبادی نماینده قم که عضو همان کمیته بود، موضوعی را مطرح کرد که من نمی خواهم وارد محتوای آن شوم، چون موضوع مهم نحوه برخورد زنگنه با آن موضوع است، مطلبی را به آقای زنگنه نسبت دادم و آقای زنگنه قسم جلاله یاد کرد که والله این درست نیست و من از فلان موقع به بعد فلان کار را انجام نداده ام، آقای امیرآبادی گفت من سند دارم، بنده به او رو کردم و گفتم وقتی یک مسلمان قسم جلاله یاد می کند دیگر نباید موضوع را ادامه داد، او هم قبول کرد و جلسه به اتمام رسید. »
به گفته وی، فردای آن روز باز تلاش کردم برخی موانع از مقابل آقای زنگنه دور شود که بر این اساس با نماینده دیگری که اطلاعات تعیین کننده ای داشت، جلسه ای گذاشتم و آن موانع هم برطرف شد.
احمد توکلی خاطرنشان کرد: غروب روز سه شنبه سندی به دست ما رسید که نشان می داد سوگند آقای زنگنه کاملاً غلط است، بنده بسیار منقلب شدم، چون اشتباه کردن، موضوع را عوضی تشخیص دادن و حتی مبانی مختلف داشتن، همه این موارد مهم نیست و قابل پذیرش است اما اگر کتمان حقیقت شود یا حقیقت وارونه جلوه شود، کار بیخ پیدا می کند چون دیگر نمی شود کار را درست کرد.
وی با بیان اینکه اگر بنا باشد پرده پوشی در کار باشد، دیگر هیچ ضعفی را نمی شود جبران کرد، متذکر شد: در همه نظام های مردم سالار مخصوصاً در اسلام صداقت امر بسیار مهمی است، از پیامبر اکرم سؤال کردند آیا مؤمن می تواند زنا کند، فرمودند ممکن است اشتباه کند و این کار را انجام دهد و سپس توبه کند، گفتند آیا مؤمن می تواند دزدی کند، پیامبر فرمودند شاید اشتباه کند و این کار را انجام دهد و سپس توبه کند، پرسیدند آیا می تواند خلاف بگوید، فرمودند مؤمن دروغ نمی گوید.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه سخنانش تصریح کرد: امضای مقام بالای هر سازمانی خود صحت موضوع را تصدیق می کند اما اگر خود صاحب امضا زیر سؤال برود، دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود، بنده به این موضوع حساسم و می دانم که شما نمایندگان مجلس هم نسبت به این موضوع حساسیت دارید.
وی افزود: در مجلس گذشته به یاد دارید، برادری که خدا رحمتش کند، با چنین گرفتاری مواجه شد، بعد از این ماجرا صبح روز گذشته نامه ای به آقای رئیس جمهور نوشتم و مطلب را شرح دادم و گفتم بسیار متأسفم که این موضوع پیش آمد و خلاف گویی قابل تحمل نیست علاوه بر اینکه سوگند هم برای آن یاد شود.
نماینده تهران در مجلس در بخش پایان سخنانش گفت: پس از پیدا شدن این سند طی جلسه ای آقای زنگنه به بنده گفت این سند را تکذیب نمی کنم اما یادم نبود و به همین دلیل آنگونه سوگند یاد کردم، بنده تسامح می کردم که آقای زنگنه به وزارت نفت برسد اما این موضوع با هیچ چیزی درست شدنی نیست چون شما می خواهید رأی اعتماد دهید.
وی در خاتمه گفت: اگر بنا باشد خلاف گویی شود و صداقت رعایت شود، از کجا می دانید درباره موضوعات مهم تر از این دوباره خطا تکرار نشود؟ آن هم در وزارت نفت که مبدأ درآمد ملی ماست و همه چیز از آنجا باید بیاید و چون با خارج از کشور ارتباط دارد، پیچیدگی های جدیدی به آن اضافه می شود.
* عزیزی در موافقت با گزینه پیشنهادی نفت: زنگنه مدیری استراتژیک و دارای تفکری ترکیبی است
حمیدرضا عزیزی فارسانی در صحن علنی مجلس و در دفاع از وزیر پیشنهادی نفت، گفت: آقای مهندس زنگنه با فهم سیاسی بالا در صنعت نفت مورد قبول جهانیان است. جایگاه امنیتی و سیاسی نفت را می شناسد و می تواند به عنوان وزیر دوم خارجه با شناخت دیپلماسی انرژی و تجربه بین المللی خود که دارد ایران را به جایگاه برتر اوپک برساند.
وی ادامه داد: بسیاری از منابع مالی حاصل از فروش نفت خام کشور که سود آن نصیب بانک های خارجی می شود با تعامل منطقه ای و جهانی و با نگاه برونگرایی و پرهیز از زندگی جزیره ای به کشور باز می گردد.
نماینده مردم اردل و فارسان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آقای زنگنه در بعد مدیریتی، یک مدیر استراتژیک است و دارای تفکر ترکیبی و با سابقه ۳۰ ساله در مدیریت های مختلف به شیخ الوزراء معروف است و می تواند با استفاده از مدیران توانمند بین المللی و با تقوا، گره های کور نفت را باز کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: در زمان تصدی زنگنه، میلیاردها دلار از طریق جذب سرمایه گذاری خارجی جهت اجرای طرح توسعه بالادستی بخصوص در میادین مشترک محقق شد.
عزیزی فارسانی افزود: دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم و تقاضا می شود با رای بالا به حقوق خود در سطح بین المللی دست یابیم.
* عبداللهی در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت نفت: زنگنه یکی از افراد شاخص در اوپک است
رضا عبداللهی نماینده مردم ماه نشان به عنوان نماینده موافق زنگنه وزیر پیشنهادی وزارت نفت، بعدازظهر امروز در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در یکی از استیضاح ها که بنده در دوره های قبل حضور داشتم اتهامی به یکی از وزرا زده شد، این بود که شما از موقعیت و مقام خود سوءاستفاده کرده و برای فرزندتان معافیت سربازی گرفته اید.
وی افزود: این وزیر مواردی را که به وی ایراد گرفته بودند پاسخ داد و به این نکته رسید و گفت: اگر ادعا کنم که هیچ فرزند پسری ندارم آیا حرف های دیگر را قبول می کنید؟
عبداللهی یادآور شد: حضرت علی (ع) خطاب به مالک فرمودند « ای مالک کارگزاران حکومتی را از میان مردم باتجربه، باحیا از خاندان های پاکیزه و باتقوا که در مسلمانی سابقه درخشانی دارند، انتخاب کن» .
نماینده مردم ماه نشان با بیان اینکه زنگنه ۲۲ سال سابقه وزارت دارد و ۸ بار از مجلس شورای اسلامی نظام مقدس جمهوری اسلامی رای اعتماد گرفته اظهار داشت: آیا این دلیل بر صداقت، پاک دستی، توانمندی و کارآمدی وی نیست؟ چرا ما امروز وی را متهم به فساد، دروغ و ناکارآمدی می کنیم؟
وی ادامه داد: آیا رحماء بینهم به این معنی است که فردی ۲۲ سال در این نظام خدمت کند و از زندگی خود بگذرد بعد او مورد اتهام قرار گیرد، در حالی که در هیچ دادگاه و محکمه ای ثابت نشده است. آقای زنگنه ۸ سال در وزارت نبود اما هیچ گاه محاکمه نشد.
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت، یادآور شد: چرا در این هشت سال سراغ وی نرفتید و الان این پرونده ها را رو می کنید. آیا این با اخلاق اسلامی ما سازگار است؟
وی تاکید کرد: در داستان حیف و میل بیشتر به حیف ها توجه کنید. بنده زمانی نزد آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه رفتم و گفتم در داستان حیف و میل ها دو کفه ترازوست. در بین حیف و میل ها ۹۹.۵ درصد داستان حیف ها و یک دهم درصد میل هاست.
عبداللهی ادامه داد: توتال یکی از افتخارات آقای زنگنه است و آقای باهنر نیز در قرارداد توتال حضور داشت و با دو میلیارد دلار فاز دو و سه بسته شده است و الان همان قرارداد را شش میلیارد دلار می بندیم. آیا این کار بدی بوده است؟
وی افزود: در بحث فتنه فرض کنید که وی می گوید بنده نبودم و از زمانی که مقام معظم رهبری اعلام کرد ما کنار کشیدیم. بله، وی در ستاد آقای موسوی بوده است مگر احمدی نژاد یازده روز خانه نشین شد در تیم و دولت وی یک نفر اعتراض کرد؟ آیا یک نفر انصرافی داشتیم؟ آقای زنگنه چه کار می توانست انجام دهد؟
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت، تاکید کرد: کسانی که حکم محکومیت قضایی ندارند اصل بر برائت است و نباید بگوییم باید قسم بخورید. آقای زنگنه می گوید قسم خوردم که در آن جلسه نبودم حال فرض کنیم که وی یادش رفته است و قسم هم خورده حال چه اشکال دارد که ما انقدر سخت نگیریم؟
وی افزود: آقای توکلی ما با شما خدمت مقام معظم رهبری رفتیم جایی که دولت لایحه پنجم را پس گرفته بود که آقای لاریجانی و احمدی نژاد هم حضور داشت و آقا فرمودند مگر می شود لایحه را پس گرفت و در پایان به من و آقای توکلی فرمودند اینقدر سخت نگیرید و اگر سخت بگیرید دنیا به شما سخت خواهد گرفت.
عبداللهی اظهار داشت: ما که ادعا می کنیم مقلد هستیم باید پیروی کنیم؛ آقای زنگنه امروز هیچ نیازی به وزارت ندارد و اگر هوی و هوس بوده ۲۲ سال آن را تجربه کرده و امروز صنعت نفت و کشور ما نیاز به آقای زنگنه دارد و امروز ستاره تیم دولت ما آقای زنگنه، نعمت زاده و آخوندی هستند ما نیاز به یک فرد باتجربه داریم.
وی افزود: در شرایطی که دولت تمام نقشه های خود را بر روی نفت متمرکز کرده است یک فرد بی تجربه چه کار می خواهد بکند. فرض کنید آقای زنگنه رای نیاورد در طی دو و سه ماه یک وزارتخانه بدون وزیر در شرایط تحریم به نفع کشور است؟ ۱۵۰۰ میلیارد دلار را بنده برآورد کردم در هشت سال وزارت آقای زنگنه ارزش تولید نفت و گاز ایران بوده است.
عبداللهی گفت: حال ممکن است دو درصد هم خطا بوده باشد که سی میلیارد دلار می شود. چقدر رشوه گرفته و چه کسانی برده اند؟ حتما نقطه ضعفی پیدا کنیم که افراد باتجربه و کارآمد را کنار بگذاریم و این طراحی دشمنان است و ما ناخواسته به دام آن می افتیم.
وی افزود: در شرایط حساس کنونی تحریم های دشمن صنعت نفت ما را هدف قرار داده است، امسال ۵۰ میلیارد دلار از صادرات نفت ما کاهش یافته است که اگر این میزان را ضرب در ۳ هزار تومان کنیم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد شد و با کدام صادرات و واردات می خواهیم جای آن را بگیریم؟
این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نفت گفت: در اوپک اگر ۱۰ نفر شاخص باشند یکی از آنها آقای زنگنه است. باید بحث بین الملل را دید.
* حیدری طیب در موافقت گزینه پیشنهادی نفت: زنگنه در جذب سرمایه گذاری بخش بالادستی نفت و گاز تجربه گران بهایی دارد
سید سعید حیدری طیب نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در دفاع از تصدی بیژن زنگنه بر وزارت نفت اظهار داشت: قبل از پرداختن به نطق اصلی خود در دفاع از زنگنه نظر همکاران ارجمند را به نکته ای مهم جلب می نمایم. اقبال مردم شریف ایران در انتخابات خردادماه و انتخاب آقای روحانی پیام های روشنی را به مسئولان کشور از جمله قوه مقننه اعلام کرد.
وی در ادامه با اشاره به معیارهای انتخاب اعضای کابینه از سوی آقای روحانی گفت: فراهم نمودن یک بستر مناسب برای تحقق خواسته و نیازها مردم، خارج نمودن کشور از تنگنای فضای به وجود آمده برای سیاست و اقتصاد، ایجاد انسجام و وحدت مورد نظر مقام معظم رهبری، بهره گیری از توانایی جامع و پتانسیل های موجود کشور از جمله این معیارهاست.
حیدری طیب در ادامه خطاب به نمایندگان مجلس گفت: همکاران محترم برای رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی بررسی چند نکته قابل اهمیت است. اولین نکته توجه به عملکرد گذشته وزارتخانه هایی که وزرای پیشنهادی در آن تصدی داشته اند. نکته دوم نگاهی به آینده و برنامه های پیشنهادی و شخصیت مدیر پیشنهاد شده است و توجه به انبوه حجم تخریب های مهندسی شده توسط افراد و گروه های خاص، نکته دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با تقدیر از آقای روحانی به دلیل معرفی کابینه یک دست اظهار داشت: به نظر بنده نمایندگان ملت باید قدر این ایثار مدیریتی آقای روحانی را بدانند که برای اولین بار کابینه ای توسط رئیس جمهور معرفی می شود که از حب و بغض و افراط و تفریط به دور است.
حیدری طیب افزود: ایشان مانند برخی از همکاران سابق خود می توانست کابینه را از افراد ستادی خود انتخاب کند ولی با هدف ایجاد مدیریت اعتدالی سعی نمود از همه گروه های سیاسی، وزرای پیشنهادی را برگزیند.
این نماینده مجلس ادامه داد: بر اساس قوانین جمهوری اسلامی اگر دستگاه مربوطه جواب استعلام افراد را ارائه ندهد هیچگونه منعی در استفاده از مستخدمان دولتی وجود ندارد و نمی توان به استناد مدارک و مطالبی که فاقد ارزش قضایی است کسی را مورد هجمه قرار داد پس چرا برخی از آقایان خود را فراتر از قانون می بینند و حتی فراتر بودن خود را با توهین افترا ابراز می کنند. چرا پاسخ ایثار مدیریتی با نوعی بی مرامی سیاسی باید داده شود. چرا دست یاری دولت با بغض های افراطی پاسخ داده شود. آیا اینگونه مخالفت ها مقابله با دولت و مقاومت در برابر اراده عمومی مردم نیست؟
عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به اظهارات احمد توکلی تصریح کرد: در پاسخ به مطالبی که آقای توکلی بیان کردند لازم است بگویم جناب آقای بهمنی شهادت می دهد که قسم ایشان ناظر بر موردی که اشاره کردند نیست.
حیدری طیب با تمجید از دوران مدیریتی بیژن زنگنه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: زمانی که ایشان وزیر جهاد کشاورزی بودند مستقیماً بر ساخت پل بعثت نظارت کردند؛ پلی که باعث تسخیر فاو شد.
نماینده مردم کرمانشاه ادامه داد: صحرائیان قائم مقام وزیر اسبق کشاورزی در مراسم تجلیل از زنگنه گفت بنیان گذاشتن ستاد پشتیبانی جنگ، تشکیل بیش از ۴۰ گردان مهندسی و پشتیبانی و نیز مرکز تحقیقاتی آن هم در شرایط تحریم از جمله اقدامات آقای زنگنه بود اما نقش ایران در دوران دفاع مقدس مغفول مانده است. زنگنه از سال ۶۲ تا ۶۷ به مدت ۵ سال وزیر جهاد کشاورزی بوده که خدمات بسیار شایانی در این عرصه داشته است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در واکنش به صحبت های مقیمی در رابطه با قرارداد کرسنت گفت: مطالب ایشان فاقد توجیه و مسائل حقوقی است. افرادی که ناظر بر مسائل داوری بین المللی و حقوقی هستند تأئید می کنند که صحبت های ایشان هیچگونه وجه قانونی را ندارد.
این نماینده مجلس در ادامه افزود: در سالهای ۶۷ تا ۷۶ که آقای زنگنه وزیر نیرو بودند تلاش های بسیاری انجام دادن و ظرفیت های بسیار خوبی را هم در خصوص رهایی از وابستگی به ساخت تجهیزات مورد نظر نیروگاه ها صورت گرفت و شرکت مبنا که در حال حاضر پرچم دار صنعتی جمهوری اسلامی ایران است حاصل زحمات دوران تصدی ایشان است. مهار آب های کشور و سدسازی های متعدد و نیروگاه ها از دیگر اقدامات انجام شده از سوی بیژن زنگنه است. قبل از ایشان شاهد بودیم که در رسانه ها چه مقدار جدول خاموشی برق داشتیم. اما با اقدامات ایشان قطعی برق
ارسال نظر