در حال بروز رسانی/دومین روز جلسه رأی اعتماد؛
توضیحات نجفی درباره عملکردش در فتنه ۸۸
دومین روز بررسی صلاحیت و برنامههای وزرای پیشنهادی حسن روحانی رئیسجمهور دقایقی قبل در مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.
به گزارش پارس ، به نقل ازمشرق:
هم اکنون ۲۱۴ نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور دارند که بر این اساس صندلی۷۵ نماینده مجلس خالی است.
پارلمان روز گذشته پس از بحث و بررسی و سخنرانی ۵ نفر موافق و ۵ نفر مخالف کلیت، اصول کلی خط مشی و ترکیب هیئت وزیران پیشنهادی، وارد بررسی جزئیات برنامه ها و صلاحیت هر ۱۸ وزیر پیشنهادی رئیس جمهور شد و روز گذشته ۲ نفر مخالف و یک نفر موافق علی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه علنی به سخنرانی پرداختند و امروز قرار است دومین موافق به مدت ۱۵ دقیقه و خود وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش توضیحات خود را مطرح کند.
برای مشاهده مشروح روز اول بررسی صلاحیت وزرا در مجلس اینجا کلیک کنید.
دفاع لاهوتی از وزیر پیشنهاد آموزش و پرورش
مهرداد لاهوتی دومین موافق محمدعلی نجفی در دفاع از وزیر پیشنهاد آموزش و پرورش گفت: گزارش ماموریت دکتر نجفی برای سرکشی به خانواده های حوادث سال ۸۸ باید به درستی به اطلاع جامعه رسانده شود.
وی گفت: براساس مصوبه شورای شهر تهران که دکتر نجفی نیز عضوی از آن شورا بود، هیاتی ماموریت یافت تا از خانواده ها ی حوادث سال ۸۸ سرکشی کند که این ماموریت توسط این هیات انجام شد و گزارش آن تقدیم مقام معظم رهبری گردید در برخی از این گزارش آمده است همه خانواده های حوادث سال ۸۸ از اقشار ضعیف جامعه هستند و اکثرا سابقه حضور در جبهه و سابقه ایثارگری دارند. گزارش مفصل هیات به انضمام نامه ی حجت الاسلام و المسلمین گلپایگانی مسوول دفتر مقام معظم رهبری به شورای عالی امنیت ملی ارجاع داده شد.
نماینده مردم لنگرود با اشاره به نقل قول غیرواقعی از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: از ایشان نقل کردند که از « وقتی از ایشان پرسیدم که آیا رییس جمهور می شوید ایشان گفتند که کسی رییس جمهور می شود که به نظام اعتقاد داشته باشد» این سخن دروغ محض است آیا می شود که کسی سالها در بخش های مختلف نظام خدمت کرده باشد ولی نظام را قبول نداشته باشد؟ آیا در حالی که برای استخدام یک آبدارچی از دستگا های نظارتی استعلام می شود آیا امکان دارد برای تصدی پست های عالی نظام استعلامی نشود؟
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه های بیست گانه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: دکتر نجفی از ۲۲ محور برنامه پنجم توسعه در بیست محور برنامه دارد این میزان توجه به قانون برنامه در کانون توجه هیچ وزیری نیست.
وی تاسیس شوراهای آموزش و پرورش، واگذاری تصدی گری های دولت به استانداران و فرمانداران و مردم، تاسیس سه پژوهشکده، یک دانشگاه، سازمان کودکان استثنایی و هزاران مدرسه را در دوران مسوولیت نجفی در وزارت آموزش و پرورش و سایر مسوولیت های دولتی اجرا شده دانست.
وی با بیان اینکه نماز مدارس در زمان دکتر نجفی پایه گذاری شد، گفت: از حجت الاسلام و المسلمین قرائتی رییس نهضت سوادآموزی بپرسید که نماز مدارس در زمان چه کسی پایه گذاری شد؟ یا یکی از مخالفان، تاسیس مدارس غیردولتی را مورد انتقاد قرار داد، در پاسخ به این همکار گرامی باید گفت تاسیس این مدارس به مردم تحمیل نشد بلکه کمکی در جهت کاهش بار مالی دولت بود حال اگر مخالف این مدارس هستید می توانید با قانون این مدارس را تعطیل کرده و بار مالی آن را بر دوش دولت بگذارید.
نماینده مردم لنگرود با تاکید بر اینکه فرهنگیان چشم به راه تصمیم مجلس درباره وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش هستند، گفت: بیش از ۱۰۰ فرهنگی با بنده تماس گرفتند و گفتند در مجلس بگویید که دکتر نجفی چه خدمات ارزنده ای در آموزش و پرورش ایجاد کردند. فرهنگیان امروز از نمایندگان انتظار دارند با رای بالایی دکتر نجفی را برای وزارت آموزش و پرورش انتخاب کنند.
دفاعیات نجفی از برنامه ها و سوابق خود
محمد علی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در دفاع از برنامه های خود، گفت: اینکه در بحث مربوط به بررسی وزرای پیشنهادی وزارتخانه ها، وزارت آموزش و پرورش اولویت پیدا کرده است با اینکه بر اساس حروف الفبا بود، به فال نیک می گیرم و امیدوارم در آینده نیز مجلس و دولت به این تقدم توجه کنند.
وی افزود: فعالیت آموزش و پرورش از هر لحاظ بزرگترین و مؤثرترین فعالیت دولت است و هیچ خانواده ای نیست که نسبت به آموزش و پرورش حساس نبوده و تحت تاثیر تصمیمات آن نباشد. بنابراین رسالتی که بر دوش وزارت آموزش و پرورش است، اهمیت بسیاری دارد.
نجفی ادامه داد: پرورش نسل آینده کشور به عنوان افراد مؤمن، شایسته، کارآمد و خداجو که بتوانند از ارزش های نظام دفاع کرده و باعث پیروزی کشور باشند، وظیفه وزارت آموزش و پرورش است.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه فعالیت وزارت آموزش و پرورش بسیار حساس است، گفت: اتخاذ هر تصمیم در حوزه آموزش و پرورش باید فارغ از شتاب زدگی، استمرار و هم جهتی بین اعضای کلی نظام تعلیم و تربیت باشد.
وی اضافه کرد: با توجه به رسالت مهم وزارت آموزش و پرورش پیروی از یک اندیشه راهبردی در این حوزه اهمیت اساسی دارد.
نجفی، نبود یک برنامه راهبردی در حوزه آموزش و پرورش را یکی از ضعف های نظام تعلیم و تربیت کشور در گذشته دانست و اظهار داشت: در طول سالیان گذشته تصمیمات ضد و نقیضی در زمینه برنامه های راهبردی حوزه آموزش و پرورش اتخاذ شده است.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش عنوان کرد: امروز یکی از بزرگترین فرصت های ما این است که اسناد بالادستی قابل احترام و با ارزشی از نظر علمی و فنی و دینی تصویب شده و در اختیار آموزش و پرورش گذاشته شده است، سند بنیادین آموزش و پرورش مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و سیاست های کلی آموزش و پرورش که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و در سال ۹۲ ابلاغ شده است، به عنوان اسناد مادر باید تا ۲۰ سال آینده اساس برنامه های آموزش و پرورش باشد. بنابراین باید یک نقشه راه کامل با حضور کارشناسان مختلف در این زمینه تدوین شود.
نجفی با اشاره به صحبت های زاکانی در رابطه با تغییر سند تحول آموزش و پرورش از سوی وی گفت: من قصد تغییر در سند تحول را ندارم و می گویم باید مجمعی تشکیل شود تا آنچه به نام سند در دو سال اخیر انجام شده است مورد بررسی قرار گرفته و اصلاح شود. همانطور که در سند نیز آمده است که هر ۵ سال یک بار باید بررسی شود.
وی افزود: در سال ۹۰ این سند تصویب شد و ما باید سال ۹۵ نتیجه آن را عرضه کنیم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به برنامه های خود برای وزارتخانه آموزش و پرورش عنوان کرد: ۵۲ برنامه از ۵۷ برنامه مستند سند تحول در برنامه ای که به مجلس تقدیم کردم در نظر گرفته شده است، یعنی تمام اجزای اصلی سند پیش بینی شده است بنابراین من چطور می توانم مخالف سند تحول باشم؟
وی افزود: مسئله دیگر، مسئله تربیت دینی است که من معتقدم غایت آموزش و پرورش تربیت است، آموزش ابزار و تربیت هدف است، بنابراین تربیت نباید در آموزش و پرورش نادیده گرفته شود.
نجفی گفت: نسبت تربیت به آموزش و پرورش مانند شیرینی به قند است همانطور که قند بدون شیرینی قابل تصور نیست و ارزشی ندارد، تربیت و آموزش و پرورش اینچنین هستند.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش عنوان کرد: من بحث تلفیق مبانی نظری سند تحول را مطرح کردم نه حذف فعالیت ها.
وی ادامه داد: من معتقدم معلم، مدیر و ناظم نیز باید علاوه بر مربی پرورشی در پرورش و تربیت دانش آموزان نیز تلاش کنند در صورتی که در مجلس عنوان شد که معاونت پرورشی در زمان وزارت من منحل شده است. در حالی که اینگونه نبود.
نجفی اظهار داشت: نمایندگان مجلس اعلام کردند که در زمان وزارت من زمینه سازی برای انحلال معاونت پرورشی صورت گرفت تا وزیر بعدی آن را منحل کند ولی این کار در زمان وزیر بعدی نیز انجام نشد و ۶ سال پس از وزارت من معاونت پرورشی منحل شد.
وی افزود: در گزارشی که من در سال ۷۶ از عملکرد وزارت آموزش و پرورش داده ام بخش عمده ای را به گزارش دستاوردها و چشم انداز آینده در تمام موارد اختصاص دادم در صفحه ۵۱ این گزارش گفتم پرورش در آموزش و پرورش اصل است و چه از نظر علمای دینی و چه از نظر کارشناسان فرهنگی و آموزشی هدف آموزش و پرورش باید پرورش باشد و معلم چه بخواهد چه نخواهد تاثیر پرورشی روی دانش آموزان دارد.
نجفی در ادامه خاطرنشان کرد: کسانی که در زمان وزارت من مسئولیتی در آموزش و پرورش داشتند می دانند که یکی از قوی ترین بخش های وزارت ما مربوط به پرورش و مربیان پرورشی بود و ما می توانیم بگوییم که در دوره وزارتمان به پرورش هویت دادیم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در پاسخ به مخالفانش که ادعا کرده بودند وی مخالف تعلیم و تربیت دین محور است گفت: من چنین چیزی را از سوی مخالفان نمی پذیرم. به عقیده من تعلیم و تربیت باید دین محور باشد که البته این با آموزش دین در مدارس متفاوت است.
وی افزود: روح و جان همه اعضای آموزش و پرورش باید دین باشد اما معتقدم دین و روح دینی باید مبتنی بر تعالیم اسلام و بدون تحمیل باشد. ما معتقدیم تعالیم دینی باید آزادانه و آگاهانه باشد همانطور که در کلام خداوند آمده است: « لااکراهه فی الدین» تحمیل دین دانش آموز را دین گریز می کند و تمام حرف ما این است.
نجفی در ادامه با اشاره به اعتقادات عمیقش به نظام جمهوری اسلامی تاکید کرد: برای برخی از مخالفان متاسفم که برخی تهمت ها را به کسی نسبت می دهند که به خاطر نظام اسلامی و عشق خدمت به انقلاب اسلامی تحصیل در معتبرترین دانشگاه آمریکا را نیمه کاره رها کرد و به ایران بازگشت. من به عشق انقلاب اسلامی و همراهی با شهید چمران آمدم و این منصفانه نیست که چنین مسائلی را به من نسبت دهند. سوال من اینجاست که این افراد بعدا چطور می توانند پیش وجدان خود آرامش داشته باشند.
وی افزود: سه نفر از برجسته ترین علمای دینی ما در زمان وزارت من جزو معاونینم در وزارت آموزش و پرورش بودند، حجت الاسلام قرائتی، حجت الاسلام محسنی اژه ای و حجت الاسلام محمدیان روحانیونی بودند که عمده ترین همکاری ها را در دوره وزارت من با شخص بنده داشتند و این به راحتی نشان دهنده تهمتی است که به بنده زده اند و می گویند نجفی ارتباط خوبی با روحانیت ندارد و اکثر قریب به اتفاق مدیرانش فارغ التحصیلان غرب هستند، خواهش من از دوستان مخالف این است که حداقل چیزهایی که به من نمی چسبد، با اصرار به من نچسبانند.
نجفی در ادامه خاطر نشان کرد: تهمت به من، تهمت به فرهنگیانی است که بابت ۹ سال خدمت من در آموزش و پرورش از من رضایت دارند. اینکه من ۹ سال کار غیر ارزشی کرده باشم و آنها کار غیر ارزشی من را نفهمیده باشند تهمت به فرهنگیان نیست؟ جالب است که می گویند حمایت فرهنگیان از من به خاطر افزایش حقوقی است که در دوره وزارت من به وجود آمده است.
وی همچنین گفت: در دوره من فعالیت دینی در آموزش و پرورش اوج گرفت، دارالقرآن ها در زمان وزارت من تاسیس شد و فرهنگ نماز و ترویج احداث نمازخانه ها در مدارس در دوره وزارت من بود. به همین دلیل بود که دستگاه آموزش و پرورش به عنوان برجسته ترین دستگاه دینی شناخته شد.
نجفی تصریح کرد: اینکه می گویند درمجلسی گفته ام به دلیل معتقد نبودن به حکومت اسلامی رئیس جمهور نمی شوم دروغ محض است و من تنها به دلیل اینکه اعتقاد نداشتم در بین مردم از خودم تعریف کنم رئیس جمهور نشدم و قسم می خورم صحبت های امروز در مجلس تنها به خاطر ۹ سال دفاع از خدمتی که به فرهنگیان کردم.
وی افزود: حداد عادل معاون پژوهشی و مسئول کتابهای درسی در دوره وزارت من در آموزش و پرورش بود. او حالا در مجلس حاضر است و شما می توانید از او سوال کنیدکه آیا ما فرهنگ دینی را در کتاب های درسی تضعیف کردیم؟
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد: اینکه می گویند انحلال تربیت معلم ها جز برنامه های من بوده یک تهمت است، همین دیروز یکی از مدیر کل های زمان من از خوزستان تماس گرفت و گفت: قبل از حضور شما در وزارت آموزش و پرورش تنها ۶ مرکز تربیت معلم وجود داشت که این تعداد در زمان خروج به ۶۰ مرکز رسید. اعتقاد من به تربیت معلم ها در صفحه ۶۱ گزارش عملکردم در دوره وزارت گذشته نیز موجود است که در آن به وضوح به حضور ۵۷ هزار دانشجو در تربیت معلم ها و ضمن خدمت ها اشاره شده است و در همانجا بنده پیشنهاد دادم که تربیت معلم ها در قالب دانشگاه های فرهنگیان ساماندهی شود و جالب اینجاست که پیشنهاد ۱۶ سال قبل از ما بعد از ۱۴ سال در سال ۹۰ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. حالا یک عده پز دانشگاه فرهنگیان را می دهند و می گویند ما با تاسیس این دانشگاه ها مخالف بودیم.
نجفی با اشاره به افزایش حقوق فرهنگیان در زمان وزارت وی گفت: عده ای می گویند رضایت فرهنگیان از بنده به دلیل افزایش حقوق آنهاست ولی در پاسخ به آنها می گویم رضایت شغلی در گرو ۴ مولفه است که یکی از این مولفه ها حقوق و مزایای کارکنان و فرهنگیان است. تنها در این صورت است که کرامت و منزلت فرهنگیان احیا شده و آنها احساس می کنند دانش و مهارت حرفه ای پیدا کردند.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در توزیع ایرادات وارد شده بر راه اندازی کلاس ششم ابتدایی تاکید کرد: اینکه بدون آشنایی و آگاهی معلم را بر سر کلاس ششم می فرستیم و او در تدریس ریاضی و علوم به شاگردانش وا می ماند خرد کردن معلم است. و باعث از بین رفتن رضایت و کرامت معلم می شود.
وی افزود: کلاس ششم در صورتی ایجاد شد که کتاب و فضا برای تدریس این پایه آماده نبود و این هم یکی از مشکلاتی است که بر اثر شعار زدگی ها و عوام زدگی ها به وجود آمده است.
نجفی در ادامه گفت: آنچه در برنامه ۵۹ بندی ام آمده به صورت تک به تک اجرا خواهد شد مگر اینکه در مباحث کارشناسی متوجه شوم در بخشی اشتباه کرده ام.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش درباره نسبت های سیاسی که مخالفان وی درباره آن صحبت کردند گفت: برای مخالفانی که مسائل سیاسی را وارد برنامه های آموزش و پرورش کردم متاسفم چرا که آنها باعث شدند بخش زیادی از وقت من صرف توزیع مسائل سیاسی به جای مسائل و برنامه های آموزشی و پرورشی شود.
وی افزود: عده ای بابت دلجویی بنده از خانواده های آسیب دیده در جریان فتنه ایراداتی به من وارد می کنند. در توضیح این مسائل باید بگویم بنده در آن دوره عضو شورای شهر بودم و به همراه چند تن از همکارانم کاری انجام دادیم که شاید وظیفه شما نمایندگان مجلس بود. ما در این دوران به زن بی سرپرستی سرزدیم که همسرش را به خاطر هیچ دلیل سیاسی از دست داده بود. همسر این زن نه در تظاهرات حضور داشت و نه عضو هیچ جریان سیاسی بود. او برای تهیه دارو از خانه خارج شده و مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود. اگر دلجویی کردن از یک زن بی سرپرست و دو فرزند کوچکش کار اشتباهی است؛ حتما ما کار غلطی انجام دادیم.
نجفی در ادامه تاکید کرد: کسی که احساس کند پناهگاهش نظام جمهوری اسلامی نیست به بیگانگان رو می آورد و شبکه های غربی و دشمنان نظام به بهانه دلجویی از وی وارد میدان می شوند. خیلی متاسفم که باید چنین مسائلی را در این جلسه مطرح کنم.
وی در پایان گفت: نظام ما یک نظام ولایی است که راس، جان و اساس آن مقام معظم رهبری است، بنابراین بنده و سایر بزرگوارانی که وارد مدیریت اجرایی می شوند تنها برای خدمت به نظام می آیند و معتقد به ولایت فقیه و منویات رهبری هستند. واقعا بابت سوالی که از من می پرسند و می گویند آیا نظام اسلامی را قبول دارید متاسف و شرمگینم.
نجفی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه تمام دغدغه وی مسائل فرهنگی بوده است، گفت: من کسی نیستم که آموزش و پرورش را رها کنم و خدا شاهد است دو فاکتور باعث شد من این سمت را قبول کنم وگرنه من مخالف بودم که بار دیگر به دستگاه اجرایی بازگردم.
وی افزود: من حتی حاضر نشدم تا بار دیگر عضو شورای شهر شوم و و ثبت نام نکردم اما آقای روحانی این را به من تکلیف کردند و من به ایشان جواب دادم که خواهش می کنم با مقام بالاتر مشورت کنید. من خوشحال می شوم که این سمت را قبول نکنم.
وی افزود: دیگری اصرار و بزرگواری فرهنگیان بود که از دیروز تا به حال ۵۶۰ اس ام اس دریافت کردم که اکثر آن ناشناس هستند و حدود ۷۰۰ میل برای من آمده است و برخی از آنها گفته اند که ما ختم قرآن نذر کردیم تا شما رای بیاورید. این فرهنگی کسی است که من دست رد به سینه آن بزنم؟ من چنین کاری نخواهم کرد.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به اینکه برای رای ندادن باید وجدان و حجت شرعی برای شما روشن باشد، تصریح کرد: در این چند روز تمام تلاش من این بوده است تا نمایندگانی که سؤالی از من کرده اند را توجیه کنم چرا که دست همکاری و دوستی به آقای روحانی دادم و خلاف مروت می دانستم که کاری انجام دهم که رای نیاورم.
نجفی گفت: اینکه شما از من می پرسید رهبری را قبول دارید، زمانی که مقام معظم رهبری رئیس جمهور بودند و آقای موسوی نخست وزیر در سال ۶۷ به آموزش و پرورش آمدم. آقای مرتضی محمدخان که بعدا وزیر اقتصاد و دارایی شد، شاهد است که به من گفتند مقام معظم رهبری فرموده اند که امروز آقای موسوی به شما پیشنهادی می کند و شما آن را رد نکن و بعد بیا با من صحبت کن. در حالی که من رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف بودم و شما می توانید از لحاظ اخلاقی و علمی از دانشجویان من بپرسید از لحاظ علمی و اخلاقی من چگونه بودم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در ادامه تصریح کرد: از آن دانشجویان بپرسید که آیا من یک کلمه حرف سیاسی زده ام؟ چرا که من اعتقادی به زدن حرف سیاسی در جایی که از آن برای درس دادن حقوق می گیرم، ندارم.
وی افزود: در مورد فتنه ۸۸ من جزو فعالان سیاسی کشور بودم و در فعالیت های انتخاباتی ۸۸ شرکت داشتم و روز سه شنبه بعد از انتخابات از طرف دفتر مقام معظم رهبری با من تماس گرفته شد تا به جلسه ای در حضور ایشان بروم.
وی افزود: من از طرف ستاد هیچ کس در آن جلسه شرکت نکردم و آنها مرا دعوت کردند. مقام معظم رهبری در ابتدای جلسه فرمودند هر کسی هر حرفی درباره انتخابات دارد بزند و صحبت کنیم و ۲ تا از وزرای پیشنهادی دیگر در این جلسه حضور داشتند. این افتخار است که در محضر مقام معظم رهبری درباره انتخابات صحبت کنیم در آنجا پیشنهاداتی مطرح شد و ایشان خود جلسه را اداره می کردند و تنها جلسه ای که من در آن دیدم که ایشان خود زمان سخن گفتن حاضرین را تعیین کردند.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در ادامه گفت: جمع بندی ایشان در پایان این بود که ما نباید کاری خلاف قانون انجام دهیم و قانون، شورای نگهبان را مسئول این امر کرده است. در آن جلسه آقای کدخدایی حضور داشتند ایشان به اعضای شورای نگهبان فرمودند که شما بررسی کنید و فصل الخطاب باشید.
نجفی گفت: بنده حتی قبل از ۲۹ خرداد که ایشان این سخنان را مطرح کنند مطیع این امر بودیم. کجا من مصاحبه و صحبتی خلاف این امر کردم. آقایان می گویند که شما مردم را تحریک برای شرکت در راهپیمایی ها کردید من در هیچ کدام از این راهپیمایی ها چه قبل و چه بعد از ۲۹ خرداد شرکت نکردم. من نمی گویم کسانی که در این راهپیمایی ها شرکت کردند خلاف قانون عمل کردند من هم معتقدم مانند آقای مطهری، کسانی که قبل از ۲۹ خرداد در راهپیمایی شرکت کردند اشکالی ندارد اما یک عکس یا شاهد عادل بگوید من آقای نجفی را در راهپیمایی روز دوشنبه دیده ام و من قبول می کنم راس فتنه ام.
وی گفت: ما در تمام مدت تلاش کنیم آبی بر این فتنه بریزیم و آن را خاموش کنیم و لااقل بیشتر گسترش نیابد اما برخی به دلایلی تلاش کردند تا بنزین بر روی آن بریزند و متاسفانه ریختند وعده ای هنوز این کار را می کنند.
وی افزود: مصاحبه ای که گفته اند من انجام داده ام را بخوانید. بحث من این بود که یک خلافی به نظام نسبت داده شده است. دو حالت بیشتر وجود ندارد یا این خلاف اتفاق نیفتاده است و باید دامن اسلام از این لکه پاک شود و یا اگر اتفاقی افتاده باشد ربطی به نظام ندارد و دو یا سه نفر خودسر این کار را انجام دادند.
وی در ادامه تصریح کرد: در آنجا گفتم که این بحث، شروع آن با آقای کروبی نبوده است. در این جلسه شورای شهر که آقای چمران حضور داشتند خانواده های بازداشت شدگان آمدند و این حرف را به عنوان شایعه گفتند اگر ما این شایعه را بررسی کنیم و ببینیم دروغ است بهتر خواهد بود یا آنکه آن را لاپوشانی کنیم تا در رسانه های بیگانه و بین مردم اشاعه پیدا کند؟
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: به من گفتند شما با نامگذاری میدان به نام ۹ دی مخالف بودید. این چه بحثی است؟ شما امنیت روانی تصمیم گیری را اینگونه به هم می ریزید. در ثانی اگر چنین مسئله ای مطرح می شود علت آن را هم بگویید. پیشنهاد آورده بودند که میدان آیت الله حق شناس به ۹ دی تغییر نام پیدا کند و من با آن مخالف بودم چرا که آیت الله حق شناس از مقامات و علمای این کشور بودند این همه میدان وجود دارد یکی را به همین نام بکنید. در قم هم تونل غدیر را به نام تونل ۹ دی نامگذاری کردند و با فشار علما بار دیگر مجبور شدند آن را به نام غدیر بازگردانند. آنجا علما نزدیک شان بود و اعتراض کردند در حالیکه اینجا این طور نبود.
وی افزود: من به اصولی پایبند هستم. ماحق نداریم میدان آیت الله حق شناس را به ۹ دی تغییر نام دهیم اما شما بخشی را می گویید و بخش دیگر را بیان نمی کنید آیا چنین کاری منصفانه است؟
نجفی گفت: من یک تحلیل گر سیاسی هستم و بینش سیاسی دارم و دیدگاه خود را پنهان نکردم اما معتقدم در نظام اجرایی کشور اعلام سلیقه سیاسی ظلم به این نظام است و بالاتر از آن خیانت در امانت مردم است چرا که من دانش آموزان را امانت مردم می دانم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: من مدت ۹ سال در آموزش و پرورش بودم سه سال در وزارت فرهنگ و آموزش عالی سه سال در سازمان برنامه و بودجه ۲ سال در صدا و سیما به عنوان معاون و در بقیه سال ها نیز در حال بررسی کار تحقیقی و علمی بودم در تمام این سال ها به هیچ عنوان به دنبال اعمال سلیقه سیاسی نبودم تیم اجرایی من یک تیم کاملا فراجناحی بود.
نجفی گفت: شما می دانید هیچ کدام از وزرای پیشنهادی به آقای روحانی تحمیل نشدند حدود یک ماه قبل جناب دکتر زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و پرورش به من گفتند که نظر کمیسیون (برای وزارت آموزش) بر یکی از اعضای کمیسیون است. بنده همان روز به آقای روحانی منتقل کردم الان هم این مسئولیت را تا اینجای کار پذیرش کردم به این امید که ذخیره ای برای آخرت من باشد چرا که نمی خواهم دیگر به کار اجرایی بازگردم و اینجا برای معلمان آمدم.
وی افزود: هیچ توقعی هم از شما ندارم که رای بدهید یا ندهید شما بر اساس وجدان خودتان و حجت شرعی خود تصمیم بگیرید اگر رای آورید من آن را به فال نیک می گیرم و با قوت و بدون منت این مسئولیت را می پذیرم و اگر رای نیاوردم دست شما را می فشارم چرا که تکلیفی از روی دوش من برداشتید.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: اگر هر کسی وزیر آموزش و پرورش شد حل مشکلات این وزارتخانه نیاز به یک قیام ملی دارد و یک وزارتخانه با کمک تنهای مجلس کافی نیست اگر من وزیر شدم من رای اعتماد را مفروض می گیرم که شما قرار است از من حمایت کنید و من سعی می کنم با مجلس تعامل داشته باشم. اگر رای نیاوردم، خدمت به این نظام منحصر در وزارت نیست و من آماده سوختن پای نظام و فدا شدن در راه مردم هستم.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره مهلت استخدام نیروهای شرکتی گفت: در زمان من نیروهای شرکتی در کار نبود و مجلس نیز مهلتی را برای استخدام نیروهای شرکتی تعیین کرده اند طبق قانون مجلس، دو سال وقت است برای این کار که تنها ۸ ماه از این کار گذشته است.
** ساعت ۹: ۱۷: بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی ارتباطات آغاز شد**
بهروز نعمتی ؛ مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات:
به گزارش تسنیم، بهروز نعمتی نماینده مردم اسدآباد و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامه های وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات طی سخنانی اظهار داشت: مخالفت بنده با آقای واعظی مخالفت با همه وزرای پیشنهادی دولت نیست و مخالفت من از نوع مخالفت های سیاسی و جنجالی که این روزها مطرح می شود نخواهد بود، بلکه مخالفت بنده مخالفت کارشناسی با برنامه های ایشان است.
وی ادمه داد: برنامه هایی که آقای واعظی آن را ارائه کرده، دارای نقاط ضعف جدی است که باید مورد نقد و تجدیدنظر قرار گیرد. بنابراین من ایرادات خود به برنامه های آقای واعظی در قالب چند سوال مطرح می کنم.
این نماینده مجلس افزود: آقای واعظی شما به عنوان یک دیپلمات شناخته شده در مجامع بین المللی و داخلی هستید که در دهه ۶۰ از مجموعه وزارت ارتباطات خارج شدید در حالی که امروز رویکردها و پیشرفت های وزارت ارتباطات با گذشته متفاوت است و باید به گونه ای رفتار شود تا تحولات جدی که در این وزارتخانه ایجاد شده از سوی وزیر مدنظر قرار گیرد.
نعمتی بر همین اساس تصریح کرد: آقای واعظی پس از دورانی که از وزارت ارتباطات فارغ شد در دانشگاه تهران و ورشو در رشته علوم سیاسی تحصیلات خود را ادامه داد و مشخص است که به کل از موضوع ارتباطات منفک شده اید که فکر می کنم نقاط ضعف برنامه های شما هم از این منظر باشد.
وی با اشاره به برنامه های این وزیر پیشنهادی گفت: در حال حاضر مرکز پژوهش و تحقیقات وزارت ارتباطات به عنوان یک مجموعه توانمند از مجموعه وزارت ارتباطات جدا شده است و این مجموعه می تواند به عنوان مبدأ در یکی از اساسی ترین وزارتخانه ها مدنظر قرار گیرد، اما شما در برنامه های خود هیچ اشاره ای به این مرکز پرظرفیت و تاثیرگذار نکردهاید.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: همچنین در مورد سازمان فضایی، مجلس به صورت قانون به این مجموعه رای داده که زیرمجموعه وزارت ارتباطات باشد اما شما در برنامه های خود هیچ اشاره ای به این سازمان نکردید در حالی این مجموعه با این ظرفیت عظیم می تواند بسیاری از برنامه های شما در وزارت ارتباطات را محقق کند.
وی تصریح کرد: آیا ضروری نبود که در برنامه های خود فکری برای این سازمان می کردید. همچنین در مورد شورای عالی فضای مجازی هم برنامه ای به صورت شفاف و روشن ارائه نکرده اید و در واقع از این وقت مهم غافل شدید چرا که توجه به این شورای عالی که از تاکیدات مقام معظم رهبری بوده جز وظایف ذاتی وزارت ارتباطات است، اما نگاه شما در برنامه های ارائه شده به این شورا یک نگاه بسیار مختصر و جزئی است.
نعمتی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد مردم کشور ما در روستاها زندگی می کنند و ما نمی توانیم بگوییم به دلیل اینکه بخش خصوصی در روستاها سرمایه گذاری نمی کند، ما باید این موضوع را ساقط کنیم. چرا که با این حساب باید به روستا زاده ها گفت که نمی توانند از فناوری و فضای مجازی در روستاها استفاده کنند، لذا توجه به ITC روستایی وظیفه ذاتی دولت و وزیر وزارت ارتباطات است و باید به آن پرداخته شود.
وی تاکید کرد: آیا بحث امیدی که آقای روحانی می گوید تنها امید به شهری ها است؟ حداقل شما در بخش خودتان به عنوان یک بخش راهبردی نباید این امید را به مردم بدهید؟ خیلی بد است که امروز یک روستازاده نتواند از پیشرفت های ارتباطی استفاده کند و دولت این بستر را برای آنها فراهم نکند.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس همچنین تصریح کرد: موضوع بعدی که وزرای قبلی هم به آن توجه ای نکرده اند و شما هم در برنامه های خود به آن اشاره نکردید، بحث میلیاردها تومان ودیعه مردم در نزد شرکت مخابرات و وزارت ارتباطات است؛ شرکت مخابرات را با پول مردم واگذار کرده اند اما معلوم نیست که با این پول که حق الناس است قرار است چه کار کنید. میلیاردها تومان پول مردم نزد این وزارتخانه است و باید از سود آن به مردم برگردانده شود اما متاسفانه در برنامه های شما هیچ اشاره ای به این پول نشده است.
نعمتی در ادامه سخنان خود گفت: اگر قرار است به عنوان مسئول یک وزارتخانه به امور ارتباط مردم بپردازیم، باید به وجود اپراتورهای دیگر نیز فکر کنیم؛ البته اکنون اپراتورها به صورت لجام گسیخته کار خود را انجام می دهند و هیچ نظارتی هم روی آنها نیست که دولت باید این نظارت را داشته باشد و تمام اعمال حاکمیت ها بر روی این اپراتورها باید از سوی دولت باشد، اما متاسفانه شما به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات هیچ برنامه ای در این زمینه ارائه نداده اید.
وی اضافه کرد: در خصوص واگذاری و سهام شرکت مخابرات نیز باید به صورت صریح اعلام کنید که آیا شرکت مخابرات را برای واگذاری محق می دانید یا خیر و آیا سهام این شرکت را شرکت ممتازه بر می شمارید یا خیر. لذا از وزیر پیشنهادی می خواهم به این سوالات به صورت صریح پاسخ دهد.
نماینده مردم اسدآباد در این بخش از سخنان خود که همزمان با ورود حجت الاسلام روحانی به صحن علنی مجلس بود بار دیگر خطاب به رئیس جمهور کشورمان تاکید کرد که من با برنامه ها و خود دولت مخالفتی ندارم و اکنون به عنوان مخالف برخی از برنامه های وزیر پیشنهادی ارتباطات پشت تریبون هستم، البته می تون این برنامه ها را چکش کاری و بازنگری مجدد کرد و همچنین رایزنی دولت و مجلس بهبود بخشید.
نعمتی سخنان خود را خطاب به وزیر پیشنهادی ارتباطات اینچنین ادامه داد که نسبت به شرکت مخابرات در برنامه های پیشنهادی شما توجه ای نشده. همچنین نحوه سرمایه گذاری نکته ای است که باید به آن توجه شود اما متاسفانه سرمایه گذاری ها در بخش ارتباطات به شدت آسیب دیده و در این زمینه به گونه ای رفتار شده که نتوانستیم حداقل ها را در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: همچنین توجه به حقوق کارگزاران مخابراتی یکی دیگر از تکلیف های قانونی است که وزارت ارتباطات باید به آن توجه کند، اما برنامه شما در این زمینه نکته حائز اهمیتی ندارد.
نماینده مردم اسدآباد در پایان سخنان خود تاکید کرد: بداخلاقی هایی که روز گذشته در جلسه بررسی برنامه های دولت و کلیات کابینه صورت گرفت، ما را شرمنده مردم کرد و من می خواهم بگویم که اگر سیاست تخریب دیگران است و سیاست یعنی اینکه افرادی را که برای خدمت به اینجا آمده اند له کنیم، پس بر این سیاست ننگ باد.
۹: ۳۰: حسن روحانی رئیس جمهور وارد صحن علنی مجلس شد.
حسینی؛ موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات:
سیدباقر حسینی نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس در موافقت با رای اعتماد به محمود واعظی پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: ابتدا لازم می دانم با توجه با نوع برخوردهایی که دیروز در مجلس صورت گرفت و ادبیاتی که به کار رفت از ملت بزرگوار ایران و رهبری معظم انقلاب اسلامی عذرخواهی کنم.
وی افزود: مجلس خانه ملت است و باید شأن این جایگاه حفظ شود. بنابراین خواهش می کنم که همکاران عزیز به گونه ای صحبت کنند که باعث ناراحتی رهبر انقلاب و شادی دشمنان نشود و مؤدبانه، محترمانه و منطقی مطالب خود را بیان کنند و تقوای در گفتار را لحاظ کنند.
نماینده مردم زابل اظهار داشت: انتخابات حماسی ریاست جموری و حضور ارشمند و لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب از سوی نمایندگان باید منجر به توسعه شود و به بهترین شکل مهم به این حماسه سیاسی مردم پاسخ داده شود و لذا نمایندگان باید با عمل کردن به وظایف قانونی خود حجت شرعی داشته باشند و شرایط فعلی انقلاب اسلامی را در نظر بگیرند و دست به دست هم دهیم تا دولت هر چه سریعتر تشکیل شود.
حسینی تصریح کرد: بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات مشتمل بر زیرساخت های ارتباطات و فناوری اطلاعات و این وزارتخانه وظیفه کلان هدایت و مدیریت این عرصه مهم را به عهده دارد. نمایندگان به خوبی می دانند که رهبر معظم انقلاب در یک دهه گذشته مفهوم جدیدی را درباره پیشرفت عدالت کشور مطرح فرمودند و موکدا بر بهره گیری از ظرفیت های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید داشتند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر شاخص های آمادگی الکترونیکی جامعه خوب نیست و باید ارتقا پیدا کند و ما باید جامعه اطلاعاتی هوشمند برای ایجاد اشتغال مناسب و کاهش هزینه های عمومی و ملی کشور برای نیل به اهداف فراهم کنیم.
نماینده مردم زابل با اشاره به سوابق وزیر پیشنهادی ارتباطات گفت: وی دوره کارشناسی و تحصیلات تکمیلی خود را در رشته الکترونیک و مخابرات به اتمام رسانده و در سال ۵۸ در دوران وزارت شهید قندی فعالیت کرده است و در سمت های مدیریتی از جمله معاون مخابراتی وزیر پست و تلگراف و تلفن فعالیت کرده است و همچنین رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات از سال ۶۰ تا ۶۵ بوده است. در مدت حضور واعظی در شرکت مخابرات چالش خروج ۲ هزار نفر از کارشناسان و مستشاران آمریکایی حل و به جای آنها کارشناسان متخصص داخلی به کار گرفته شدندو در این دوره شورای برنامه ریزی مخابرات تشکیل شد.
حسینی ادامه داد: محمود واعظی در سخت ترین شرایط سیاسی کشور در دوران جنگ تحمیلی به ارائه سرویس و خدمات مناسب و پتشیبانی از فعالیت های مورد نیاز جنگ پرداخت و در همین دوران گذار از شبکه آنالوگ به دیجیتال پایه گذاری کرد.
وی همچنین در وزارت امور خارجه سمت های معاونت را به عهده داشت و شناخت خوبی از تحولات جهانی دارد که این فرصت مناسبی برای حضور ارتباطات در عرصه های جهانی و به دست گرفتن فرصت ها است تا شاید بتوان به استفاده از منابع فرکانسی و ماهواره ها اقدام کرد.
نماینده مردم زابل افزود: مهمترین نقطه قوت برنامه های محمود واعظی پررنگ بودن اجرای برنامه پنجم توسعه است و در برنامه های او این موضوع به صورت چشمگیر وجود دارد و این برنامه ها منطبق با برنامه پنجم توسعه است.
حسینی تاکید کرد: توجه به توسعه زیرساخت ها و صنایع بومی و دسترسی بیشتر مردم به فضای ارتباطاتی از دیگر برنامه های آقای واعظی است. همچنین از دیگر نقاط قوت ایجاد فضای رقابتی برای شرکت های ارائه کننده خدمات اینترنتی است که از طریق اجرای صحیح اصل ۴۴ حاصل می شود.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از برنامه های وزیر پیشنهادی ارتباطات توسعه صنعت ارتباطات مبتنی بر توان داخلی است و در خصوص بومی سازی و حمایت از تولید داخلی برنامه های بسیار خوبی تدارک دیده شده است و برنامه خوبی برای حمایت از تشکل های صنفی در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دارند. همچنین ارائه مقالات علمی و شرکت در سمینارها و نمایشگاه های تخصصی کفایت می کند که آقای واعظی علاقه زیادی به عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد.
غلامرضا کاتب؛ موافق وزیر پیشنهادی ارتباطات:
غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار در موافقت با رای اعتماد به محمود واعظی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: باید در پیشگاه ملت ایران با خدای خود عهد ببندیم که بر اساس حجت شرعی و واقعیت های جامعه به کابینه رای دهیم. وی افزود: در سال های گذشته به دلیل تغییرات پی در پی ساختاری در وزارت ارتباطات چالش های زیادی به وجود آمده است و اگر این تغییرات پی در پی ساختاری و مدیریتی اتفاق نمی افتاد امروز وزارت ارتباطات به این اندازه مظلوم واقع نمی شد.
نماینده مردم گرمسار با اشاره به سخنان برخی نمایندگان مبنی بر اینکه واعظی یک دیپلمات است و شناختی از عرصه ارتباطات ندارد، گفت: امروز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از بزرگترین شاخصه هایش برای اینکه بتواند به توسعه فضای کشور دست پیدا کند و برای توسعه کشور از منابع مشترک بین المللی استفاده کند وجود دو ویژگی در وزیر است. اولین ویژگی تخصص و تجربه در حوزه الکترونیک و دومین ویژگی اتخاذ دیپلماسی با جهان است و خوشبختانه امروز آقای واعظی هر دو ویژگی را با خود دارد.
کاتب افزود: آقای واعظی در دهه اول انقلاب در وزارت ارتباطات از پایین ترین سطح هرم تا بالاترین سطح هرم را تجربه کرده است و فعالیت کرده است. او رئیس مرکز ماکروویو کشور و مدیر کل پست، تلگراف و تلکس، مدیر کل خدمات تلفن شهری و معاون مخابراتی وزیر پست، تلگراف و تلفن بوده است. وی همچنین مدیر عامل شرکت مخابرات ایران بوده و تجربه های زیادی دارد، لذا آیا ۱۰ سال سابقه مدیریت در وزارت مخابرات سابق برای شخصی که می خواهد امروز تصدی وزارت ارتباطات را به عهده بگیرد، کافی نیست؟ همچنین آقای واعظی این افتخار را دارد که در حوزه الکترونیک و دیپلماسی مدارک تحصیلی دارد و اتفاقا هر دوی آنها در وزارت ارتباطات نیاز است.
وی تاکید کرد: وزیر نه تنها در حوزه تخصصی و وزارتخانه ای خود مسئولیت هایی را برعهده دارد، بلکه در درون هیئت دولت نیز وظایفی را برعهده دارد و باید همگام با دولت در جهت حل مشکلات تلاش کند، اتفاقا امروز که کشور ما بزرگترین مشکل دیپلماسی جهانی را دارد، استفاده از فردی که تجربه ای در دیپلماسی دارد، می تواند بزرگترین کمک به دولت باشد.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از نمایندگان درباره برنامه های وزیر پیشنهادی ارتباطات در خصوص توسعه مخابرات روستایی سوال کرد، گفت: اگر به برنامه های آقای واعظی دقت می شد، می دیدید که او در برنامه هایش یک سرفصل مستقل برای توسعه ارتباطات روستایی و مناطق محروم دیده است، چرا که امروز دیگر مشکل تلفن در روستاها نداریم و بیشترین چالش وجود اینترنت در روستاها به شمار می آید.
کاتب همچنین خاطر نشان کرد: واعظی در دوران مسئولیت خود در مخابرات، بخش مخابرات روستایی را به صورت جدی دنبال کرده و جزو ماموریت های خود قلمداد می کرده است.
وی همچنین تاکید کرد: جدا شدن سازمان فضایی ایران از وزارت ارتباطات بزرگترین ظلمی بود که انجام شد و خوشبختانه بنده از رئیس جمهور این موضوع را سوال کردم و او تاکید کرد که این موضوع خلاف قانون و مجلس شورای اسلامی اجرا شده و باید به وزارت ارتباطات برگردد و این حرف درستی است. لذا این موضوعی نیست که آقای واعظی به آن پاسخ دهد.
نماینده گرمسار همچنین با اشاره به برنامه های واعظی برای اپرتورهای تلفن همراه گفت: در برنامه های آقای واعظمی توسعه اپراتورهای تلفن همراه دیده شده و او توجه ویژه ای به این موضوع دارد.
علی اصغر زارعی؛ مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات:
علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شواری اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات طی سخنانی با اشاره به سوابق وزیر پیشنهادی ارتباطات اظهار داشت: واعظی از سال ۶۵ تا ۹۲ یعنی ۲۷ سال در مسائل روابط بین الملل و عرصه های سیاسی حضور داشته است و از سال ۵۸ تا ۶۵ یعنی ۷ سال در مخابرات حضور داشته اند و تحصیلات تکمیلی وی در علوم سیاسی است.
وی ادامه داد: نتیجه می گیریم که تخصص واعظی برای مجموعه صنایع مخابرات، فناوری اطلاعات و الکترونیک آن هم با تحصیلات قبل از انقلاب اساساً کافی نیست و حتی وی آشنایی اولیه با مبانی این صنعت ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه من و آقای واعظی که این درس ها را قبل از انقلاب خواندیم، آن زمان ترانزیستورهای لامپی وجود داشت و حجم رادیوها یک متر بود، ولی بعدها نسل بعدی آنها، نیمه هادی ها و تراشه ها به بازار آمدند و امروز نیز کیف های کوچکی که ماموریت دستگاه های بزرگ را انجام می دهند وجود دارد که از حیث مبانی نسبت به گذشته متمرکز است.
زارعی گفت: در زمانی که واعظی تحصیلات تخصصی مخابرات و الکترونیک را داشتند، در دانشگاه ها مینی فرم داشتیم، اما امروز پی سی ها و کامپیوترهای کوچک وجود دارد که اساس دانش آن با گذشته متفاوت است. امروز آنچه را که در ارتباطات به کار می گیریم، با گذشته تفاوت دارد. لذا مسائلی در حوزه ارتباطات بوده اند که در گذشته اساساً وجود نداشتند.
وی با اشاره به اینکه امروز امنیت مخابرات و رمز نگاری بحث های جدی هستند که در عرصه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح است، اظهار داشت: مخابرات فضایی و ماهواره چیزهایی نیست که در گذشته وجود داشته و بتوانیم با معلومات گذشته این وزارتخانه را اداره کنیم. همچنین ضمن احترامی که به آقای واعظی می گذاریم، اما وی از حیث تجربه نیز فاقد این ویژگی ها هستند.
نماینده مردم تهران در مجلس در خصوص آشنایی وزیر پیشنهادی ارتباطات با مخابرات کشور و صنایع الکترونیک تاکید کرد: بعید می دانم که آقای واعظی از نزدیک کارخانجات مخابرات و الکترونیک را بازدید کرده باشند و با مدیران آنها دیدار کرده باشند، چرا که به واسطه آشنایی گذشته با این مدیران، آنها با ما تماس می گیرند و گله مند هستند.
زارعی ادامه داد: صد سال است که در رشته های الکترونیک و سخت افزار و نرم افزار نیرو تامین می کنیم، اما به تخصص و تجربه های آنها بی اعتنایی می شود. همچنین امروز تا سطح تحصیلات تکمیلی نیز فارغ التحصیل داریم.
وی افزود: در بعد تجارت و دولت الکترونیک دانش های جدیدی در این عرصه ایجاد شده است. اگر معتقدیم کسانی توانستند اقتصاد خود را چند پله ارتقا دهند، آنها دانش دولت الکترونیک را پیاده سازی کردند، لذا وزیر پیشنهادی ارتباطات نسبت به این مطالب بیگانه است.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به برنامه های واعظی، گفت: براساس برنامه وزیر پیشنهادی ارتباطات که دو صفحه آخر آن مربوط به برنامه کاری است، عمداً تحلیل شاخص های ارتباطات و فناوری اطلاعات نشان داده شده است و سیاست های کلان را در آن مطرح کرده اند، اما در دو صفحه آخر جدولی نمایش داده شده که نشان می دهد ایران از سال ۲۰۰۷ در برخی از شاخص ها تفاوت های قابل توجه ای با گذشته دارد. به طور مثال اگر در شاخص توسعه ICT مقایسه ای بکنیم، در سال ۲۰۰۲،۱. ۹۳ و در سال ۲۰۰۷،۲. ۹۴ هستیم. از سال ۸۶ که شاخص های توسعه اصلاح شده، دلیل این مسئله آن بوده که مدیران متخصص در وزارت ارتباطات منصوب کردیم. لذا مگر می شود وزیری که خود تسلط و احاطه ندارد را منصوب کنیم و وزارتخانه را به کارشناسان واگذار کنیم؟
زارعی گفت: شاخص ها نشان می دهد که مدیران عالی هر چقدر به درستی انتخاب شوند، تاثیر آنها در اصلاح شاخص های توسعه خود را نشان می دهد. امروز در کشور بازارهای مصرف داخلی در تجهیزات الکترونیک و مخابرات، پر از تولیدات کشورهای خارجی است. ما هر زمانی که به عنوان حاکمیت مدیریت کرده و تولید داخل را تقویت کردیم، تولید کنندگان داخلی راضی بودند و توانستیم ارتباط دانشگاه و صنعت را تقویت کنیم.
وی اظهار داشت: امروز زیرساخت های مخابراتی ما وابسته به تجهیزات خارجی است و در برخی از تجهیزات وابستگی داریم. واعظی حتی به بازارهای این عرصه آشنایی ندارد و هرچقدر دلتان بخواهد در مسائل سیاسی منطقه و دنیا تسلط دارد. نکته ای که از واعظی نقل شد و در فضای مجازی هم عنوان شده بود این بود که واعظی به عنوان امور خارجه مکلف به انجام مسئولیت خواهد بود، ولی وقتی که وی به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی شد، برای خود وی و جامعه متخصصین عجیب بود.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: در برنامه وزیر پیشنهادی ارتباطات به چند جمله اشاره شده و بهتر بود که در برنامه های وی، برنامه های اجرا
ارسال نظر