به گزارش پ ارس به نقل از ایسنا، اولین وزیر پیشنهادی که مجلس وارد بررسی صلاحیت وی شد، محمدعلی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بود.

نجفی چهره شناخته شده سیاسی است نه فرهنگی و علمی

نماینده مردم قم در مجلس که در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش صحبت می کرد، گفت: رییس جمهور فردی را معرفی کرده که وی چهره شناخته شده سیاسی است نه یک چهره فرهنگی و علمی.

  احمدامیرآبادی فراهانی با بیان این مطلب اظهار کرد: قبل از این که بخواهم در موضع مخالفت خود با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش سخن بگویم، اعلام می کنم که پشتیبان دولت هستم تا بتوانیم با ارائه راه حل های مطلوب، مشکلات اساسی مردم را حل کنیم؛ بنابراین علت مخالفتم به معنای مخالفت با دولت نیست.

وی تصریح کرد: قبول کنید آموزش و پرورش پس از انقلاب، یادگار شهیدان رجایی و باهنر و شهداست و برای تربیت اسلامی در میان دانش آموزان جایگاه ویژه ای دارد. اما وزیر معرفی شده علی رغم فعالیت هایی که در این وزارتخانه داشته، تغییر محسوسی در آموزش و پرورش ایجاد کرده است که نمونه آن را در طرح کلیات نظام آموزشی و تغییر در محتوای کتب درسی و اتخاذ روش های تربیتی و نادیده گرفتن آن ها شاهد هستیم.

وی خطاب به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: شما در طی مدتی که تصدی وزارت آموزش و پرورش را عهده دار بوده اید، چقدر تفاهم نامه با حوزه علمیه قم داشته اید که اکنون در برنامه های خود اعلام می کنید که درصدد تعمیق برنامه های دینی و اخلاقی دانش آموزان با رویکرد به تعالیم دینی و با همکاری مراکز علمیه و دینی هستید.

نماینده مردم قم در مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به محدود کردن مراکز تربیت معلم در دوران تصدی نجفی در وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: شما مقدمات انحلال امور تربیتی را محیا نمودید، در معقوله پرورشی و آموزش های دینی در آموزش و پرورش اعتقادی نداشته اید که وزیر بعدی نیز برنامه شما را به امر پرورشی اجرا کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که « آیا اطلاعی از وضعیت مدارس در کشور دارید؟ » خطاب به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: آیا می دانید شهریه های مدارس غیرانتفاعی چقدر است؟ که البته آزموده را آزمودن خطاست.

وی ادامه داد: بنده در اظهارات خود به عنوان مخالف نباید به مسائل سیاسی ورود کنم اما آقای نجفی اذعان دارید که حتی یک روز هم در مدرسه ای درس نداده و مدیر مدرسه ای نبوده اید، اما تنها در مدت هشت سال مسوولیت وزارت آموزش و پرورش را عهده دار بوده اید که نمونه ایرادات آن زمان عدم تحول ساختاری، عدم تغییر نظام آموزشی، ناکارآمدی و مشکلات کارکنان و فرهنگیان در طی هشت سال بوده است و در برنامه ای که ارائه کرده اید، متاسفانه رجعت به گذشته کرده اید.

نماینده مردم قم در مجلس با تاکید بر این که « نباید در مخالفت با وزیر آموزش و پرورش وارد مسائل سیاسی شد» ، افزود: اما می بینید که رییس جمهور فردی را معرفی کرده که وی چهره شناخته شده سیاسی است و نه یک چهره فرهنگی و علمی؛ لذا ما نمایندگان نمی توانیم از موضوع فتنه سال ۸۸ عبور کنیم، آن اتفاق خساراتی را به ملت ایران وارد کرد و اجازه نداد که امتیاز بگیرند.

وی اظهار کرد: آقای نجفی شما در انتخابات سال ۸۸ در ستاد موسوی بودید البته عضویت شما جرم نیست اما جای این سوال است که شما بی اطلاع از وضعیت کشور نبودید و با قوانین کشور نیز آشنا هستید. شما چه کاره بودید که وظیفه داشتید با همفکران خود در شمال شهر تهران حضور یافته و بگویید که از طرف موسوی و کروبی آمده اید؟

وی یادآور شد: حتی اخیرا نیز بعد از انتخابات سال جاری در کمیته آموزش و پرورش ستاد آقای روحانی اظهاراتی را بیان کرده اید که در حال حاضر امکان ارائه آن اظهارات نیست. آیا به آن چه در سال ۸۸ اتفاق افتاد، معتقدید به تقلب یا خیر؟ چرا در شورای شهر تهران، مخالف نامگذاری میدانی به نام ۹ دی بودید؟ در حالی که ۹ دی چشم فتنه را کور کرد.

عده ای در قالب فتنه جدید بین ملت و عصاره ملت فاصله می اندازند

نماینده مردم بوکان گفت: فتنه جدیدی در راه است و طیف خاصی در صدد است بین ملت و ماحاصل اراده ملت یعنی مجلس شورای اسلامی فاصله بیاندازد؛ ولی مطمئنا مجلس در این دام نخواهد افتاد و با رای مردم به آقای روحانی همراهی خود را با دولت تدبیر و امید نشان می دهد.

به گزارش ایسنا، محمد غسیم عثمانی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرروش اظهار کرد: هر کس جزو جریان فتنه باشد نه دکتر روحانی چنین فردی را به کابینه راه می دهد نه مجلس به چنین فردی رای خواهد داد. طرح مباحث این چنینی به انحراف کشاندن اراده ملت و روبه رو کردن مجلس با عصاره ملت است.

وی با بیان این که « بذر فرهنگ و مدنیت در آموزش و پرورش کاشته می شود» گفت: دانش آموزان در آموزش و پرورش مسیر فردای خود را پیدا می کنند این وزارتخانه محصولی تولید می کند که ماده اولیه دانشگاه های کشور است. آموزش و پرورش به تدبیر بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران کارخانه آدم سازی است و ورودی آن را آموزش و پرورش تامین می کند.

وی علت افزایش بزهکاری در جامعه را گسست بین خانواده ها و آموزش و پرورش دانست و افزود: بزهکاران به این دلیل بزهکار شدند که در دوران تحصیل در آموزش و پرورش مورد بی مهری قرار گرفتند آن هم در جایی که بین آموزش و پرورش و خانواده شکاف ایجاد می شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که « جه تدبیری برای آموزش و پرورش در شان نظام است؟ » تصریح کرد: آموزش و پرورش از سدسازی، راه سازی، انرژی هسته یی و از همه چیز مهم تر است؛ اگر نسل فردا، امروز به درستی ساخته نشود چه کسی فردا جای دکتر روحانی، دکتر لاریجانی و دکتر احمدی نژاد خواهد نشست؟

وی خطاب به دولت و مجلس خواستار توجه مسوولان به اهمیت و نقش آموزش و پرورش شد و افزود: مدیریت آموزش و پرورش باید مدیریت کارآمد، برنامه آی و آینده نگر باشد، آموزش و پرورش را نمی توان مبتنی بر وضع موجود دانست و برنامه های کوتاه مدت را ملاک قرار داد، بلکه کار در این وزارتخانه، زیربنایی است.

وی با تبیین دلایل رضایت مندی کارکنان آموزش و پرورش از دوره وزارت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: دلیل رضایتمندی کارکنان آموزش و پرورش از دکتر نجفی ریشه در ۱۵ سال خدمت رسانی ایشان به کارکنان این وزارتخانه دارد.

عثمانی با بیان این که « معلم شدن آسان، ولی معلم ماندن سخت است» گفت: تنها وزیری که بین فرهنگیان جایگاه خوبی دارد بعد از شهید رجایی، دکتر نجفی است. برنامه های ایشان برنامه هایی در جهت معلم ماندن فرهنگیان است. ده ها نامه از مردم به دست من نماینده رسیده است که اگر نماینده ملت هستم از دکتر نجفی حمایت کنم.

وی یادآور شد: شاخص و عملکردهای دوران مدیریتی دکتر نجفی در آموزش و پرورش با وزرای قبل و بعد از ایشان اصلا قابل مقایسه نیست، اگر به معیشت معلم رسیدگی نشود، نمی تواند معلمی پرورش داد که مثل معلمان دهه اول انقلاب جان فشانی کنند.

نماینده مردم بوکان حمایت از نجفی را کمک به نظام و آموزش و پرورش دانست و نسبت به گرفتار شدن نمایندگان در دام مسائل سیاسی و حاشیه ای مطرح شده پیرامون وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش هشدار داد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با درخواست از نمایندگان برای رای اعتماد بالا به محمدعلی نجفی، خطاب به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش متذکر شد: پس از قرار گرفتن در مسند وزارت آموزش و پرورش اجازه ندهید جریان های اصلاح طلب و اصولگرا آموزش و پرورش را باندی و جناحی کنند.

نماینده بویر احمد: نجفی در حوادث سال ۸۸ مواضع افراد ناپخته را تعدیل کرد

نماینده مردم بویراحمد و دنا با رد مسوولیت محمدعلی نجفی در ستاد حجت الاسلام و المسلمین مهدی کروبی گفت: ایشان در ستاد آقای کروبی هیچ سمتی نداشت، بلکه به دلیل سابقه اش در انقلاب، نقش تعدیل کننده مواضع تند افراد ناپخته در حوادث سال ۸۸ را ایفا کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، غلام محمد زارعی در دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش سخنانی که علیه محمدعلی نجفی مطرح شد را اتهام دانست و افزود: ایشان در ستاد آقای کروبی در سال ۸۸ هیچ سمتی نداشت.

وی از نمایندگان خواست تا نگاه سیاسی به کابینه دکتر روحانی کنار گذاشته و اجازه دهند شرایط برزخی حاکم بر قوه مجریه برداشته شود.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، دوران وزارت محمدعلی نجفی در آموزش و پرورش را دورانی درخشان توصیف کرد و گفت: توجه به مسائل تربیتی و شکوفایی برنامه های قرآنی در دوران مدیریتی دکتر نجفی در آموزش و پرورش و به وقوع پیوست گنجاندن برنامه نماز در مدارس در آن دوران تقویت شد.

نماینده بویراحمد و دنا توجه به معیشت فرهنگیان را از خاطرات جامعه فرهنگی کشور از دوران وزارت نجفی در آموزش و پرورش برشمرد و افزود: توجه به توسعه مراکز آموزش فنی و حرفه ای در مناطق محروم در دوره دکتر نجفی ۱۸ برابر شد و افزایش احداث درمانگاه های فرهنگیان در مناطق دور افتاده و محروم با رشد ۲۰۶ درصدی روبه رو شد، همچنین تصویب قانون شورای های آموزش و پرورش و و اگذاری مسوولیت های به مراکز استان ها از شاهکارهای دوران دکتر نجفی است.

زاکانی: شخصیت سیاسی نجفی، شخصیتی معتدل برای اداره آموزش و پرورش نیست

سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مجلس موضع اعتقادی و شخصیت سیاسی نجفی را به عنوان بخشی از دلایل خود در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، علیرضا زاکانی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در صحن علنی نوبت عصر امروز یکی از دلایل مخالفت خود را با نجفی، شخصیت سیاسی او خواند و گفت: شخصیت سیاسی آقای نجفی شخصیتی معتدل برای اداره جایی به نام آموزش و پرورش نیست.

وی افزود: اگر ما بحث فتنه را مطرح می کنیم، چون فتنه یک ملاک و شاخص است به طوری که اگر در زمان انقلاب، کسی انقلابی نبود، به او انگشت اتهام می زدند، یا در دوران جنگ کسی که به رغم توانایی، خانه نشینی کرد، او مورد انتقاد قرار می گرفت؛ همین موضوع در مورد اتفاقات سال ۷۸ نیز صادق است، صادق است که آقای روحانی در ۲۳ تیر آن سال آن سخنرانی را مطرح کردند، آن روز روز امتحان بود و ما به ایشان افتخار می کنیم.

سخنگوی فراکسیون صاولگرایان مجلس خاطرنشان کرد: اگر راجع به فتنه صحبت می کنیم، چون اصل فتنه را براندازی و طرح نظام سلطه و طرح اسرائیلی – آمریکایی می دانیم که عده ای در داخل تصدی آن را دانسته و یا ندانسته به عهده گرفته اند.

وی یادآور شد: در دوم تیرماه سال ۷۸ از پشت همین تریبون با نمایندگان صحبت کردم و گفتم که جمع زیادی به انتخابات معترضند و سوال دارند، نظام باید به این سوال آنها « رای من کو» پاسخ دهند، در این بین عده قلیلی هستند که آتش بیار معرکه اند و آتش افروزی می کنند، طبیعتا نظام برای تامین امنیت خود باید با آنها برخورد کند.

زاکانی اضافه کرد: فتنه یعنی دروغ بزرگ تقلب در انتخابات سالم سال ۸۸. فتنه یعنی اینکه اتهام جنایت و تجاوز را به نظام اسلامی و مامورین این نظام مقدس زدن و اگر می گوییم فتنه، منظورمان این است که با شعار قانون، قانون شکنی کردند، لذا اساسا ما راجع به معترضین صحبت نمی کنیم چون آنها پاسخ خود را گرفتند و در ۹ دی پاسخ فتنه گران را دادند، ما از کسانی صحبت می کنیم که آتش بیار این معرکه بودند.

زاکانی با اشاره به مسوولیتش برای پیگیری قضایای بعد از سال ۸۸ در دوران مجلس هشتم گفت: یکی از وظایفی که ما مسوول پیگیر آن بودیم، ترکیبی شامل آقای ابوترابی، جلالی، نادران و بنده بودیم که مامور شدیم تا پیش آقای رضایی، کروبی و موسوی برویم تا از آنها بپرسیم که مشکل کجاست؛ اولین نکته ای که بعد از گزارش آقای ابوترابی، آقای هاشمی در روز چهارشنبه ۲۷ تیر ۸۸ گفتند، این بود که صبح روز شنبه یعنی فردای انتخابات و زمانی که هنوز رای ها در حال شمارش بود، آقای خاتمی به ایشان زنگ زده و گفتند که با بنده کار دارند، آقای هاشمی نیز از آنها می خواهند که ظهر پیش آنها بیاید، ظهر همان روز آقایان خاتمی، موسوی و سیدحسن خمینی پیش آقای هاشمی رفتند و طبق گفته آقای هاشمی، اینها گفته اند که معتقد به تقلب هستند و راه های قانونی را آقای موسوی قبول ندارد.

این نماینده اصولگرای مجلس خاطرنشان کرد: شاید آنها آن روز متوجه واقعیت نشدند ولی چرا تا امروز زبان در کام گذاشته و صحبت نمی کنند، این چه مرامی است؟

زاکانی یادآور شد: ما خدمت آقایان موسوی، رضایی و کروبی رسیدیم و دو بار پیش آقای هاشمی هم رفتیم، اینها یک کلمه استدلال راجع به فتنه نداشتند، ما متحیر بودیم که اعتراض اینها به چه دلیل است، آقای هاشمی پاسخ ما را دادند و گفتند که اینها از ظهر شنبه یعنی فردای انتخابات ادعای تقلب کردند و قوانین را قبول ندارند.

زاکانی افزود: آقای لاریجانی در مجلس برای بررسی اتهام تجاوزی که آقای کروبی به نظام مقدس زدند دو گروه در مجلس هشتم تشکیل دادند. اگر بعضی از دوستان اطلاعی ندارند، ما زنده ایم و نمرده ایم و می توانیم اینها را توضیح بدهیم، اگر این دوستان اطلاعی ندارد، اشکال از بنده است که چیزی نگفته ام.

وی افزود: آقایان نظام را متهم به تجاوز کرده اند که ماحصل این اتهام این شد که هر دو گروه در مجلس به این نتیجه رسیدند که این اتهام از اساس باطل است، سه نفر در قوه قضاییه مسوول رسیدگی شدند و بررسی کردند و به این موضوع رسیدند که این اتهام دروغ است که آقای کروبی گفتند شما که فهمیدید این اتهام دروغ است پس چرا اعلام نمی کنید؟ ولی باز هم هیچ صحبتی نشد.

زاکانی خطاب به نمایندگان گفت: دوستان عزیز بیراهه نروید. ما کجا داریم می رویم؟ آقای نجفی در همان ایام این اقدام آقای کروبی را شجاعانه خواند، اما آقای نجفی شما از نظام و شهدا خجالت نکشیدید؟

وی افزود: شما در کمیسیون آموزش آمدید ولی رویتان نشد که چیزی بگویید و حتی نگفتید که بحث فساد را قبول ندارید، این همان فتنه ای است که همه را زمین گیر کرد.

زاکانی اضافه کرد: از طرف دیگر آقای تاج بخش این موضوع را برملا کرد که ۱۰ سال برای این کار برنامه ریزی صورت گرفته است اما آقای نجفی در نامه خود به مراجع، گفته اند که اسف بارتر این است که دستگاه های امنیتی مصرانه در پی اثبات فرضیه، خیال پردازانه و سراپا اشتباه است و برای معرفی فعالان به عنوان عوامل وابسته به بیگانه و محرکان انقلاب مخملی هستند، آقای نجفی این نامه را با این مضامین ارسال کرده است ولی اگر کسی در روز روشن نور خورشید را نمی بیند، ما بنا نداریم که آن را مسوول و سرآمد مسوولان قرار بدهیم.

زاکانی تاکید کرد: ما حق نداریم عنان کار را به دست کسی بدهیم که ماحصلش را می توان در نامه آقای نجفی به مراجع دید که به نظام اتهام می زنند، ایشان در بخشی از نامه خود اینگونه آورده است که « به راستی اعمال شکنجه های مکرر در مورد کسانی که زیر لقای اسلام زندگی می کنند با توسل به کدام اصل قانونی، شرعی و انسانی توجیه پذیر است و چگونه با سکوت می توان در قبال این همه خشونت، داد از رحمانی بودن نظامی سر داد که شریعت محمدی را راهنمای خویش قرار داده است. این روزها دریافت اخبار نگران کننده در مورد سلامت جسمی و روانی بسیاری از بازداشت شدگان در دامنه نگرانی ها افزوده است. »

زاکانی اضافه کرد: ما در همه این موارد کمیته ای را تشکیل داده ایم که آقای بروجردی می تواند گزارش دهد، کمیسیون امنیت ملی در همان دوران کمیته ای را تشکیل داد که در زندان ها رفتند و با شرایطی مواجه شدند که ۱۸۰ درجه برخلاف این اظهارات است. این موارد قبل از اظهارات مقام معظم رهبری در ۲۹ خرداد ۸۸ نیست بلکه مربوط به دو ماه بعد یعنی مردادماه است.

وی خطاب به نجفی گفت: آقای نجفی شما برای ما محترم هستید ولی من در شورای عالی هلال احمر بودم که به منازل می رفتند، می گفتند قبل از آن جناب آقای نجفی با یک خانمی می آیند و می گویند که ما نماینده موسوی و کروبی هستیم، پس چرا شما مدعی نظام نیستید، آقای توکلی و نادران مامور بررسی شدند که می توانند شهادت دهند.

وی ابراز امیدواری کرد که در مجلس بر سلایق سیاسی تصمیم گرفته نشود.

به گزارش ایسنا، نماینده مردم تهران همچنین در بخش دیگری از سخنان خود یکی از دلایل دیگر مخالفت خود را با نجفی موضع اعتقادی اش خواند و گفت: در نظام ارزشی اسلام انسان، دو بعد مادی و معنوی دارد که در مقابل در نظام غرب بعد مادی تنها مورد توجه قرار می گیرد. طبیعتا مسوولان جامعه اسلامی باید به این موضوع توجه ویژه ای کند و بنده از این جهت با آقای نجفی مخالفم که از بعد اعتقادی آن جامعیت و اعتقاد لازم را به جایگاه آموزش و پرورش ندارد.

وی با بیان اینکه قانون اساسی با فرمایشات امام و رهبری به رشد فضایل انسانی توجه دارد، گفت: برهمین اساس قانون برنامه توسعه بر تحولی مبتنی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی تاکید دارد که محصول آن سند بنیادین توسعه در حوزه تعلیم و تربیت شده است که آقای نجفی در برنامه های خود به این موضوع اشاره کرده است که شورایی را برای بررسی سند تشکیل می دهد، این در حالی است که چندین وقت است در دولت دهم برای این سند کار می شود.

زاکانی با اشاره به دوران مدیریت نجفی در وزارت آموزش و پرورش گفت: دوران وزارت آقای نجفی نشان می دهد که در این دوران ابعاد اعتقادی کمرنگ شده است که با توجه به این دوره به خوبی می توان در مورد عملکرد آقای نجفی قضاوت کرد.

وی در پایان گفت که آموزش و پرورش به تحول بر پایه نگاه درست به انسان نیازمند است که اعتقاد ما براین است که آقای نجفی معتقد به ایجاد این تحول نیست.

  بدلیل پایان جلسه علنی امروز مجلس، ادامه بررسی رای اعتماد به وزیر آموزش و پرورش به جلسه علنی صبح فردا موکول شد و یکی از نمایندگان موافق وزارت محمدعلی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، فردا دفاعیات خود را مطرح خواهد کرد.